تاریخ: ۱۳۹۸/۶/۲۶
ساماندهی رودخانه مهاباد در پیچ و خم تعلل مسوولان
به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی هاژه، درحالیکه مسسولان مهابادی برای انجام عملیات ساماندهی و لایروبی رودخانه مهاباد یک ماه فرصت دارند هریک به نحوی و با استدلال به یک ماده قانونی از ساماندهی این رودخانه شانه خالی می‌کنند.
در ماههای گذشته غرق شدن پدر فداکار سردشتی و یک شکایت کیفری دیگر مربوط به رودخانه و تشکیل پرونده قضایی برای امور آب و شهرداری مهاباد موجب شده که هر یک از مدیران با تعلل خاصی نسبت به ساماندهی و رفع نقاط حادثه خیز اقدام نمایند.
خالد رحمانی مدیر امور آب شهرستان مهاباد در ششمین جلسه حفاظت از منابع آب شهرستان مهاباد اظهار کرد: حفظ، نگهداری و ساماندهی رودخانه‌هایی که از درون فضای شهری عبور می‌کنند برعهده شهرداری است.
وی افزود: اگر مسولیت حفظ حریم رودخانه برعهده این اداره بود بخش بزرگی ار تصرفات موجود روی نمی‌داد و حتی بخشی از پارک ملت مهاباد نیز جزو حریم این رودخانه محسوب می‌شد.
رحمانی تصریح کرد: کاهش میزان دبی رودخانه مهاباد فرصتی 45 روزه را در اختیار شهرداری گذاشته تا نسبت به نقاط حادثه و لایروبی رودخانه اقدام نماید و امور آب شهرستان نیز آماده همکاری با این سازمان است.
مدیر امور آب شهرستان مهاباد در ادامه بهره برداری از رودخانه را توسط این اداره قانونی خواند اما مسولیت حفظ و نگهداری از آنرا جزو وظایف شهرداری اعلام کرد.
خالد رحمانی در پایان اظهار کرد: مسوولیت هرگونه حادثه در رودخانه مهاباد در داخل شهر برعهده شهرداری است و شهرداری نسبت به تهدیدات و جلوگیری از مشکلات این رودخانه اقدام لازم را انجام دهد.
شیرین برادری مسوول واحد حقوقی شهرداری با انتقاد از عملکرد دستگاه قضایی و امور آب این شهرستان اظهار کرد: در بیشتر پرونده‌های قضایی اعمال سلیقه کارشناسان دادگستری باعث محکومیت این سازمان شده و امور آب شهرستان نیز برای رفع مسولیت از خود در استعلامات همواره به نفع شاکیان شهرداری وارد عمل شده است.
وی افزود: تجربیات تلخ گذشته موجب شده تا شهرداری مهاباد ساماندهی این رودخانه و یا هرگونه عملیات را تنها در صورت وجود مصوبه شورای حفاظت منابع آب انجام دهد.
برادری تصریح کرد: در چند روز گذشته برای نصب تابلوی شنا ممنوع در محل حادثه با امور آب شهرستان اختلاف نظر داشتیم و این اداره شهرداری را مسوول نصب تابلو می‌دانست درحالیکه کمی بالاتر از این نقطه را به قایق‌های تفریحی اجاره داده و یا در نقاط پایین دست حریم رودخانه را برای مصارف کشاورزی اجاره داده و انجام عملیات را در شرایط بحرانی عملا ناممکن ساخته است.
وی اضافه کرد: شکایت‌های کیفری از امور آب و شهرداری مهاباد در دادگاه مفتوح است و کارشناسان باید میزان تخلفات را بصورت سهمی اعلام نمایند.
مسوول واحد حقوقی شهرداری در پایان اظهار کرد: از اقدامات شهرداری در رودخانه برای محکومیت این سازمان سو استفاده می‌شود و همیشه بیم آن وجود دارد با اجرای یک عملیات و یا ساماندهی یک نقطه مسوولیت حقوقی حادثه‌ای را به شهرداری نسبت دهند.
حسن گیته معاون خدمات شهری شهرداری مهاباد در ادامه اظهار کرد: درحال حاضر 60 متر از نقطه پرخطر این رودخانه فنس کشی شده و 75 متر از حاشیه رودخانه در پارک خانواده نیز برای جلوگیری از حوادث قبل از ساماندهی فنس کشی شده است.
وی افزود: بدلیل نیاز به بودجه بالا برای لایروبی، این امر نیازمند دستور شهرداری و اعضای شورای شهر است و باید در کمیسیون مربوطه طرح و اعلام نظر شود.
گیته تصریح کرد: شهرداری برای انجام هرگونه عملیات با مصوبه اعلام آمادگی می‌کند.
ایرج شجاعی فرماندار مهاباد نیز در این خصوص اظهار کرد: تعلل و شانه خالی کردن از مسوولیت توسط مدیران تنها مشکلات را دوچندان کرده و در مدیریت شهری همه ادارات باید در تعامل و هماهنگی باشند.
وی افزود: محکومیت شهرداری در هر پرونده قطعا به زیان شهروندان است چراکه جریمه محکومیت‌ها از جیب شهروندان پرداخت می‌شود.
شجاعی تصریح کرد: افزایش محکومیت‌ها به افزایش هزینه‌های شهرداری منجر می‌شود و در شرایطی که شهرداری در رکود درآمدی قرار دارد تمامی تلاش‌ها باید در راستای کم کردن هزینه‌ها بر این سازمان باشد.
فرماندار مهاباد در پایان تأکید کرد: تمامی ادارات و ارگانها برای انجام امورات باید با شهرداری تعامل داشته باشد چراکه شهرداری در بسیاری از موارد برای رفع مشکلات ادارات این شهرستان را یاری کرده است.