تاریخ: ۱۳۹۸/۸/۲۸
اهدای 4 هزار جلد از کتابخانه مرحوم موفقی به کتابخانه‌های شهر مهاباد

به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی هاژه، رییس کتابخانه‌های عمومی شهرستان مهاباد از اهدای 4 هزار جلد کتاب به کتابخانه‌های عمومی این شهرستان توسط خانواده مرحوم موفقی ناشر مهابادی خبر داد.

چیا قادری در حاشیه این مراسم در گفتگو یا خبرنگار هاژه اظهار کرد: خانواده مرحوم حاج محمد خلیل موفقی در اقدامی شایسته 4 هزار جلد کتاب در زمینه‌های مختلف روانشناسی، تاریخ، ادبیات و مذهبی به کتابخانه‌های عمومی این شهرستان اهدا کردند.

وی افزود: بخشی از این کتاب‌ها شامل کتاب‌های آرشیوی، مرجع و کوردی هستند که برای کتابخانه‌های عمومی این شهرستان بسیار حائز اهمیت می‌باشند.

قادری تصریح کرد: برای تهیه این میزان کتاب برای کتابخانه‌های عمومی شهرستان چندین سال زمان می‌برد و با این اقدام بخشی از کمبودهای کتابخانه‌های سطح شهرستان مرتفع خواهد شد.

رییس کتابخانه‌های عمومی شهرستان مهاباد در پایان اظهار کرد: شهرستان مهاباد دارای 3 کتابخانه عمومی است که در آن‌ها 46 هزار عنوان کتاب با 42 هزار نسخه موجود است.

نسرین موفقی فرزند مرحوم حاج محمد خلیل موفقی نیز در گفتگو با خبرنگار هاژه اظهار کرد: مرحوم موفقی علاقه بسیار زیادی به کتاب و مطالعه و ترویج آن در بین اقشار مختلف داشتند و در طول زندگی خود بدون توجه به تجملات زندگی، همواره دغدغه  ترویج فرهنگ مطالعه را داشتند و بیش از نیم قرن در این عرصه مشغول به فعالیت بودند.

وی افزود: مرحوم موفقی بعد از آزادی از زندان اولین کتابخانه مهاباد را بنا نهاد و چند سال بعد در سال 1328 چاپخانه را تأسیس کرد و بعد از فوت ایشان بدلیل اینکه توانایی حفظ این آثار فاخر را نداشتیم در راستای ادامه راه ایشان و استفاده عموم شهروندان از این آثار، اعضای خانواده تصمیم گرفتند کتاب‌ها را به کتابخانه‌های عمومی شهرستان و مساجد اهدا نمایند.

نسرین موفقی تصریح کرد: علی‌رغم پیشنهاد کتابخانه‌های بزرگ شهرهای تهران، سنندج و ... برای خریداری این کتاب‌ها تصمیم گرفته شد این گنجینه ارزشمند در راستای خدمت به شهروندان و توسعه فرهنگ مطالعه در اختیار شهروندان مهابادی قرار بگیرد.

صلاح الدین خدیو فعال فرهنگی و از اعضای خیرین کتابخانه ساز مهاباد در این مراسم ضمن تقدیر از این اقدام ارزنده اظهار کرد: کتابخانه و چاپخانه موفقی بمدت 60 سال به شهروندان در زمینه فرهنگ خدمت کرده‌ و خوشحالیم که سرگذشت آن چون تمام نویسندگان و ناشران راستگو عاقبت به خیر شد و بعد از فوت وی نیز این آثار به عنوان خیری جاری در دسترس شهروندان قرار خواهد گرفت.

وی افزود: بخشی از این کتاب‌ها به کتابخانه‌های روستای داشخانه، شهر خلیفان و کتابخانه‌های مدارس در شهر و روستا اختصاص می‌یابد.

خدیو تصریح کرد: آنچه در این میان حائز اهمیت است ارزشمندی این آثار، معتبر بودن و استاندارد آن است که با کتاب‌های بدون کیفیت از لحاظ فرم و محتوای برخی انتشارات در زمان حال قابل مقایسه نیست.

سیامند جوانبخت رییس اداره فرهنگ و ارشاد شهرستان مهاباد نیز در این مراسم ضمن تقدیر از اقدام خانواده موفقی در اهدای این کتاب‌ها به کتابخانه‌های عمومی شهرستان در هفته کتاب و کتاب‌خوانی اظهار کرد: در دسترس قرار دادن کتاب‌های کتابخانه شخصی به عموم مردم یک نوع سرمایه ارزشمند فرهنگی برای شهر مهاباد است.

وی افزود: بیش از 90 درصد مشکلات و آسیب‌های اجتماعی ناشی از خلاء فرهنگ مطالعه و کتابخوانی است.

سید محمد صمدی نویسنده مهابادی نیز در این مراسم اظهار کرد: انتخاب این شغل توسط حاج محمدخلیل موفقی موهبتی برای این شهرستان و منطقه بود چراکه ایشان به درستی و در مسیر درستی این شغل را انتخاب و هدایت کردند.

وی با بیان اینکه فرهنگ کتابخوانی و ترویج روشنفکری این شهر مدیون زحمات نشر موفقی است، افزود: انتشارات موفقی جدا از ارتباط تنگاتنگ با مراکز بزرگ کتاب در کشور، با ارتباط برقرار کردن با مراکز بزرگ خاورمیانه از جمله انتشارات بغداد، قاهره و استانبول، و تهیه جدیدترین و فاخرترین کتاب‌ها و انتقال آن توسط تجار به شهرستان مهاباد خدماتی غیر قابل وصف برای این شهرستان بود.

منصور صداقت عضو خیرین کتابخانه ساز شهرستان مهاباد نیز در پایان پیشنهاد کرد یکی از میادین این شهر به نام حاج خلیل موفقی نامگذاری شود و این پیشنهاد در شورای فرهنگ عمومی و نامگذاری شهرستان پیگیری شود.

به گزارش هاژه حاج محمدخلیل موفقی در سال 1300 در شهر مهاباد بدنیا آمد و در سال 1387 در زادگاهش به  خاک سپرده شد. از وی به عنوان اولین موسس کتابخانه و ناشر مهابادی یاد می‌شود. چاپخانه موفقی بمدت 60 سال در این شهرستان فعالیت کرد.