به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی هازه، آخرین جلسه شورای اداری شهرستان مهاباد در سالجاری در سالن فجر مهاباد برگزار گردید.
عارف خدرلو فرماندار شهرستان مهاباد در این جلسه با اشاره به برگزاری انتخابات به عنوان یکی از مهمترین رویدادهای کشور و شهرستان در چند ماه آینده اظهار کرد: مدیریت کشور در شرایطی که دولت دوازدهم در وضعیت جنگ اقتصادی و با وجود تحریمهای گسترده در کنار شیوع کرونا توانست آن را مدیریت کرده و علاوه بر تامین کالاهای اساسی مورد نیاز مردم پروژه های عظیم عمرانی و زیرساختهای کشور را ارتقا و توسعه داد اقدامی بسیار بزرگی بود.
وی با اشاره به نقش پر رنگ رسانهها در اطلاع رسانی و بیان عملکرد ادارات و مدیریت کلان کشور، افزود: از مسوولان دستگاه های اجرایی انتظار می رود با توجه به اواخر عمر دولت دوازدهم برای گرفتن پست در دولت بعدی برخی ملاحظه کاری و اهمال در این زمینه کنار گذاشته و در بیان خدمات دولت فعال تر عمل کنند.
خدرلو تصریح کرد: در چنین شرایطی از مسوولان دستگاه های اجرایی این شهرستان انتظار می رود با بیان عملکرد دستگاه های تحت مدیریت خود اقدامات دولت را در زمینه مختلف به صورت شفاف برای مردم بیان کرده و آنها را با واقعیات موجود آشنا سازند.
عبدالسلام امامی، امام جمعه شهرستان مهاباد نیز با تبریک بعثت پیامبر گرامی اسلام (ص) در ادامه اظهار کرد: معراج سرفصل تحول بسیار بزرگی در زندگی پیامبر گرامی اسلام به شمار می رود.
وی افزود: معراج پیامبر اکرم(ص) را هرچند می توان از دیدگاه های کلامی، روایی و تاریخی مورد بررسی قرار داد ولی این عروج آسمانی و احادیث قدسی آن یکی از بهترین درس های اخلاقی برای مسلمانان و یکی از معجزات علمی و عملی آن حضرت است که خدای متعال در قرآن مجید به آن اشاره کرده است.
امامی با بیان اینکه مبعث پیامبر و معراج ایشان وسیلهای بود که خداوند از طریق آن ظلم، کفر و بیعدالتی را در جامعه زمان خود را از بین برد تصریح کرد: شب معراج پیامبر (ص) یکی از نشانه های شایستگی پیامبر اکرم (ص) بوده و پس شب معراج، پیامبر برخی از اصول و فروع دین اسلام را به مسلمانان ابلاغ کرد.
سالروز تشکیل کانونهای فرهنگی مساجد در مهاباد
به گزارش هاژه، کانونهای فرهنگی مساجد در مهاباد در شهریورماه سال 1394، در ساختمان مجتمع فرهنگی هنری مهاباد(ارشاد اسلامی) طی مراسمی استقرار یافت و به عضویت شورای اداری شهرستان درآمد.
محمد ارجمندی قاری مهابادی قرآن کریم که از 12 سالگی در حوزههای فرهنگی و قرآنی فعالیت داشته به عنوان مسوول کانونهای فرهنگی مساجد مهاباد منصوب شد. وی دارای مدرک کارشناسی ارشد حقوق بین الملل و سطح دو حوزوی است.
محمد ارجمندی در خصوص فلسفه تشکیل کانونهای مساجد در گفتگو با خبرنگار هاژه اظهار کرد: در ۱۸ اسفند ماه سال ۱۳۷۲، شورای عالی انقلاب فرهنگی طی مصوبهای در راستای ترویج و اشاعة فرهنگ و معارف اسلام و احیای نفس واقعی فرهنگی و تبلیغی مساجد و استفاده بهینه از امکانات و تأسیسات دستگاههای دولتی که امکان بهره وری فرهنگی دارند، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را جهت تاسیس ستادی با عنوان ستاد کانون های فرهنگی هنری مساجد موظف نمودند. اساسنامه این ستاد در سال ۹۷ مجددا در شورای عالی انقلاب فرهنگی، مورد بازبینی و جایگاه آن در شکل ویژه تری که متشکل از یک شورای هماهنگی و یک ستاد کشوری می باشد، قرار گرفت و این ستاد به عنوان یک تشکیلات مستقل، تحت اختیارات و هماهنگی وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان رئیس شورای هماهنگی کانون های مساجد فعالیت می نماید که سطح فعالیت این نهاد در سطح شهرستان مهاباد، همان دفتر نمایندگی می باشد.
وی افزود: مساجد، یک نهاد واحد برای تولیت ندارد و متاسفانه این قضیه برای فعالیت های قرآنی نیز متصور می باشد. یعنی چندین نهاد در کنار هم و هر کدام در حوزهای یاریگر آن هستند. در این بین با توجه به جایگاه و مسئولیت اداره شدن چند شورای مهم و تعدادی نهاد انقلابی توسط نمایندگان محترم ولی فقیه در استانها، میتوان گفت که راهبری و سیاست گذاری این دو موضوع نیز در حدود رسیدگی آن ها قرار می گیرد.
ارجمندی با بیان اینکه وظیفه هماهنگی و نظارت بر افراد مسئولیت دار در کانون های فرهنگی هنری مساجد بر عهده ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد می باشد، تصریح کرد: برابر اساسنامه این ستاد، ۴ هدف مهم مورد پیش بینی و ۱۰ وظیفه برای ستاد ترسیم شده است:
۱. احیای نقش واقعی فرهنگی، آموزشی، هنری و تبلیغی مساجد
۲. تربیت و رشد نیروهای متعهد، انقلابی و کارآمد در حوزه فرهنگ و هنر
۳. توسعه فرهنگ اصیل اسلامی در شهرها و روستاهای کشور
۴. مقابله با تهاجم فرهنگی دشمنان
وی اضافه کرد: برنامه ریزی، نظارت، هماهنگی، انسجام، تقویت، تجهیز، آموزش، جذب و ساماندهی مدیران، ارکان،اعضا و امورات کانونهای فرهنگی و هنری مساجد و کتابخانههای مساجد از وظایف اصلی این ستاد می باشد.
ارجمندی ادامه داد: در سطح شهرستان مهاباد، تعداد ۱۰۶ مسجد شهری و روستایی، کانون فرهنگی هنری خود را ساماندهی و در شبکه عظیم فرهنگی مساجد ثبت شده اند که سایر مساجد نیز به زودی به آن متصل می گیرند.
مسوول کانونهای فرهنگی مساجد مهاباد در ادامه در خصوص برنامههای ویژه کودکان و نوجوانان در مساجد اظهار کرد: تمامی اقدامات نهادهای فرهنگی باید در راستای شکوفایی و انتقال مفاهیم و ارزشها به این قشر باشد که در همین راستا تلاش شده ، انواع تحقیقات و مشاهدات متعدد را برای انتخاب و شناسایی افرادی ورزیده به عنوان همکار و به عنوان مدیر، ذی صلاح و مربیان و ارکان کانونهای فرهنگی هنری مساجد در سطح مساجد، به کار برده ایم که اولا افرادی باسواد، اهل منطق و دارای معلومات قرآنی و در حد یک مربی ویژه باشند که از هر گونه افراط و تفریط دینی به دور و کاملا همزاد و هم پندار با جمعیت کودکان و نوجوانان در مساجد خدمت نمایند. لذا کوچکترین دغدغه ای را از باب تعلیم و تربیت صحیح در مساجد نداشته باشیم.
وی افزود: درخواست میکنیم که همه دغدغهمندان مساجد، پیشنهادات و تذکرات خود را از حقیر و مجموعه همکاران ما دریغ ننمایند و افرادی که خواهان حضور در کلاس های قرآنی و فرهنگی مساجد می باشند، حتما همین افراد رسمی و صاحب مجوزی را که به عنوان کانون فرهنگی هنری در مساجد استقرار داده ایم را جویا شوند و از این بستر استفاده نمایند.
ارجمندی تصریح کرد: جا دارد در این فرصت، نهایت تقدیر و امتنان خود را بابت تلاش ها و مساعدت همه ائمه جماعت و هیئات امنا و مدیران، ذی صلاحان و مربیان مساجد و کانون های فرهنگی هنری مساجد نثار کنم که بدون ادعا و بدون هیچ مزد و ارمغانی، از وقت و فرصتهای شخصی خود می گذرند و صرفا به عنوان یه اجر و ثواب معنوی در این برهه حساس زمانی، از کوچکترین همکاری و همیاریای خودداری ننموده اند.
محمد ارجمندی در خصوص توزیع بستههای معیشتی توسط این نهاد اظهار کرد: ضمن تقدیر از ستاد اجرائی فرمان امام(ره) و مجموعه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که در ایام کرونا برای توزیع کمکهای مومنانه، با هدایت و هماهنگی امام جمعه محترم شهرستان مهاباد، تاکنون در قالب یک تشکیلات مسجدی، نسبت به توزیع ۷هزار بسته معیشتی، ۳۰۰ بسته آموزشی و ۹۰۰ بسته بهداشتی اقدام شده است که این حمایت های ستاد اجرائی همچنان ادامه خواهد داشت.
محمد ارجمندی مسوول کانونهای فرهنگی مساجد مهاباد در پایان با اشاره به علت اختلاف ساعات پخش اذان در مساجد شهرستان اظهار کرد: واقعیت مسئله به این قضیه بر می گردد که بار دیگر اعضای محترم شورای روحانیت، امام جمعه و خود دفتر نمایندگی ولی فقیه باید به آن مجددا ورود داشته باشند و همچنانکه برای ماه مبارک رمضان با توبه به مهم تلقی شدن ساعت های سحر و افطار، تلاشی ویژه صورت می پذیرد، برای سایر ماه ها نیز باید در نظر گرفته شود. بر خلاف نظریات شرع مقدس اسلام که اولویت بر گفتن اذان زنده می باشد و ان شاءالله موذنین به این مسئله سر موعد گفتن اذان اهمیت دهند، با توجه به نصب دستگاه های اذان گو در سطح اکثریت مساجد، بیشتر مساجد ما با همین دستگاهی که به ساعت جهانی متصل می باشد، سر موعد و اتوماتیک نسبت به گفتن اذان، اقدام می نمایند.