تاریخ: ۱۴۰۰/۹/۱۳
جامعه معلولین مهاباد: انتظاری فراتر از عمل به قانون نداریم

به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی هاژه، شیوع ویروس کرونا در چند سال گذشته ضمن اینکه رنج معلولان را دو چندان کرده، فرصت برگزاری مراسم جهانی معلولان را هم از آنها گرفته تا صدای آنها کمتر به گوش مسوولان برسد.

سوم دسامبر برابر با دوازدهم آذرماه هر سال مصادف است با روز جهانی معلولان و در این روز ضمن اعلام شعار سال، مراسمی برای بزرگداشت این روز در شهرستان مهاباد، همزمان با سراسر کشور و جهان برگزار می‌گردد.

عدم اجرای کامل قانون حمایت از معلولان، افزایش سرسام آور هزینه‌های درمانی و بهداشتی، اشتغال، مسکن و ازدواج تنها گوشه‌ای مشکلات این اقشار بوده و با شیوع ویروس کرونا و کاهش شدید حمایت‌های خیرین، کام جامعه معلولین مهاباد تلخ‌تر شده است.

خبرنگار هاژه به مناسبت روز جهانی معلولان پای درد و دل‌های معلولان نشست، تا شاید صدای آنها کمی رساتر به گوش مسوولان برسد.

رییس جامعه معلولین شهرستان مهاباد برای پیگیری برخی مشکلات اعضا به تهران رفته بود و اینبار نائب رییس جامعه معلولین شهرستان به عنوان نماینده اعضا مشکلات این قشر آسیب‌پذیر را تشریح کرد.

شیرکو معروفیان با بیان اینکه جامعه معلولین مهاباد از سال 1379 تأسیس شده و به 2 هزار و 300 معلول این شهرستان ارائه خدمات می‌دهد اظهار کرد: این مرکز ضمن مدیریت 2 مرکز نگهداری کم توانان ذهنی که‌وین، کیمیا، مسوولیت اجرای طرح پیشگیری تنبلی چشم در سطح شهرستان را هم برعهده دارد.


 

وی افزود: اخیرا مجوز تأسیس یکی از مراکز مثبت زندگی برای جامعه معلولین مهاباد صادر شده که با واگذاری پرونده‌ها به این مرکز، بیش از 450 پرونده به جامعه معلولین مهاباد واگذار می‌شود.

معروفیان با اشاره به برگزاری مراسمات سالیانه به مناسبت روز جهانی معلولان اظهار کرد: شعار امسال از سوی جامعه جهانی  "پیش به سوی دنیای فراگیر، دسترس‌پذیر و پایدار بعد از بیماری کرونا با راهبری و مشارکت افراد دارای معلولیت" اعلام شده است.

وی افزود: اگرچه هرساله شعاری برای تعیین راهبرد و برنامه‌ریزی جهت ارتقای رفاه معلولان اعلام می‌شود، اما این مهم در شهرستان مهاباد و کشور همیشه شعار باقی مانده و اقدامی عملی و محسوس برای تحقق آن انجام نگرفته است.

معروفیان تصریح کرد: امیداوریم از امسال شعار سال سرلوحه برنامه‌ریزی برای افزایش رفاه معلولان شهرستان قرار گیرد.

*معلولان خواسته‌ای فراتر از اجرای قانون ندارد*

نائب رییس جامعه معلولین مهاباد اظهار کرد: اگرچه شیوع ویروس کرونا معیشت معلولان را با مشکلات زیادی مواجه کرده اما معلولان شهرستان مهاباد خواسته‌ای فراتر از قانون ندارند.

شیرکو معروفیان افزود: قانون حمایت از معلولان که در سال 1396 به تصویب مجلس شورای اسلامی و سال 1397 از سوی شورای نگهبان رسیده دارای 34 ماده و 29 تبصره است و تمامی وزارت خانه ها و ادارات مکلف به اجرای آن شده‌اند، اما از آن وقت تاکنون، تنها 15 الی 20 درصد آن اجرا شده است.

وی تصریح کرد: این قانون ضمن حمایت از معلولان در ابعاد مختلف ازجمله اشتغال، معیشت، مسکن، حمایت‌های درمانی و رفاهی برای هر یک از آنها راهکار ارائه داده است.

معروفیان به نمایندگی از جامعه معلولین مهاباد با اشاره به مشکلات این قشر اظهار کرد: اشتغال، سنگ اندازی بانک‌ها برای ارائه تسهیلات به معلولین، پایین بودن سرانه معیشتی و درمانی معلولان، مسکن، مناسب سازی اماکن عمومی برای معلولان از عمده‌ترین مشکلات این قشر از جامعه در مهاباد است.

وی افزود: با وجود کسب مدارک معتبر دانشگاهی معلولان مهابادی در مقاطع مختلف، آنهم با این همه مشکلات، سهمیه 3 درصدی برای استخدام این عزیزان لحاظ نمی‌شود، در بخش کارافرینی نیز سنگ‌اندازی بانک‌ها برای ارائه تسهیلات به معلولان مجالی برای دریافت وام و اشتغال آنها باقی نمی‌گذارد.

معروفیان تصریح کرد: حمایت ماهیانه سازمان بهزیستی برای معلولان بدلیل افزایش سرسام آور تورم کفاف زندگی را نمی‌دهد و این مبالغ قادر به تأمین حداقل نیازمندی‌های آنها نیست.

نائب رییس جامعه معلولین مهاباد با اشاره به وضعیت مسکن برای معلولان مهابادی اظهار کرد: حدود 12 سال است که مسکن سازی برای معلولان در بخش یارانه و تسهیلات با مشکل روبرو شده و منجر به واگذاری امتیاز آن به افراد دیگری با سود بسیار پایین شده است.

وی افزود: هزینه های بهداشتی و توانبخشی در چند سال گذشته دچار افزایش قیمت شده و معلولان مهابادی توان پرداخت هزینه‌ها را ندارند.

معروفیان تصریح کرد: در بخش فرهنگ سازی و مناسب سازی نیز در شهرستان مهاباد اقدام عملی و محسوس صورت نگرفته است و مناسب‌سازی برخی اماکن عمومی ازجمله بانک‌ها، ادارات، پارک و ...رها شده و خبری هم از گنجاندن برنامه‌های ویژه معلولان در صداوسیما نیست.

وی اضافه کرد: تاکنون بودجه ای ویژه برای اجرای قانون حمایت از معلولان از سوی مدیریت کلان کشور مصوب نشده و ادارات شهرستان هم نبود اعتبارات را دلیل کم‌کاری در این زمینه اعلام کرده‌اند.