تاریخ: ۱۴۰۱/۲/۶
آفت ملخ به ۱۰ هزار هکتار از مزارع سروآباد حمله کرد
به گزارش پایگاه خبری هاژه، مدیر جهاد کشاورزی سروآباد گفت: ۱۰ هزار هکتار از مزارع، باغات و مراتع این شهرستان آلوده به آفت ملخ شاخک بلند است.
 
اسماعیل منوچهری گفت: در طول چند سال اخیر خشکسالی های پی در پی، تغییرات شدید اقلیمی، از بین رفتن دشمنان طبیعی و دست اندازهای بی رویه سودجویان به منابع طبیعی که زیستگاه اصلی ملخ شاخک بلند بومی است، سبب طغیان این آفت شده است.
وی افزود: ملخ شاخک بلند در مزارع پایین دست ریزش پیدا کرده و همین امر موجب وارد آمدن خسارات به کشاورزان و باغداران در بخش سبزی و صیفی جات شده است و حتی مشاهده شده که در صورت عدم تامین غذای کافی به برگ درختان و باغات مو نیز خسارات های وارده کرده اند.
رییس جهاد کشاورزی سروآباد یادآور شد: سطح پراکنش آفت ملخ شاخک بلند در سالجاری بیش از ۱۰ هزار هکتار از مزارع، باغات، مراتع و اراضی ملی این شهرستان است و در این راستا جهاد کشاورزی سروآباد عملیات مبارزه با این آفت را در طی ۲۰ روز گذشته آغاز کرده است.
وی با بیان اینکه عملیات مبارزه با آفت ملخ شاخک بلند با همکاری مدیریت حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان انجام شده است گفت: عملیات مبارزه با این آفت تاکنون در سطح هزار و ۵۰۰ هکتار از مزارع و باغات شهرستان به صورت محلول انجام شده است.
منوچهری افزود: در این راستا سم رایگان و بیش از ۵۰ دستگاه سم پاش پشت موتوری دستی و تراکتوری جهت مبارزه با این آفت در اختیار دهیاران و شوراهای اسلامی روستاهای کانون بحران تحویل داده شده است.
وی اضافه کرد: فرآیند مبارزه با آفت ملخ شاخک بلند از اواخر فروردین آغاز شده و تا اواخر خرداد ماه ادامه خواهد داشت و پیش بینی می شود بیش از پنج هزار هکتار از مزارع و باغات درگیر این آفت را تحت پوشش قرار دهد.
آفت ملخ به ۱۰ هزار هکتار از مزارع سروآباد حمله کرد
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سروآباد افزود: بهترین زمان برای مبارزه با این آفت اوایل اردیبهشت ماه است زمانی که پوره این آفت در سن ۲ و سه است و با کانون کوبی می توانیم این آفت را کنترل کنیم و خسارات کمتری به منطقه وارد شود.
وی ادامه داد: کارشناسان جهاد کشاورزی و شبکه های مراقبت از ۱۵ فروردین به روستاهای سطح شهرستان مراجعه کرده اند و کانون بحران این آفت را شناسایی کرده و به مردم منطقه، دهیاران و شوراهای اسلامی اطلاع رسانی شده است.
منوچهری به مشکلات این بخش اشاره کرد و گفت: کمبود اعتبارات و ادوات سم پاشی، صعب العبور بودن مناطق گرفتار این آفت و عدم همکاری اهالی روستاهای درگیر این آفت جهت سم پاشی به صورت همزمان از مهمترین مشکلات مبارزه با افت ملخ شاخک بلند در شهرستان سروآباد است.
وی اضافه کرد: از ۱۰ هزار هکتار آلوده به آفت ملخ شاخک بلند پنج هزار هکتار آن قابل سم پاشی است و پنج هزار هکتار نیز اراضی ملی و مراتع را شامل می شود که دارای محددیت بوده و امکان سم پاشی در این مناطق را با محدودیت روبرو کرده است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سروآباد افزود: مهمترین و طبیعی ترین دشمن ملخ شاخک بلند پرنده ای به نام سارگلو قرمز است که آمارها نشان داده که در سال های گذشته این پرنده در هر نقطه از شهرستان که فعالیت داشته است آمار ملخ شاخک بلند در آن سال جاری بسیار کمتر بوده است.
به گفته وی، امسال به دلیل کمبود بارش باران و گرمای هوا ملخ شاخک بلند زودتر از سال گذشته در سطح مزارع، باغات و اراضی ملی و مراتع شهرستان طغیان کرده است.
دهیار روستای هزارخانی که کانون بحران این آفت است در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: روستای هزارخانی در طول چند سال گذشته کانون بحران ملخ شاخک بلند است و هرسال باعث وارد امدن خسارات به اراضی زارعی و باغی این روستا شده است.
مظفر ازدست افزود: جهاد کشاورزی شهرستان سروآباد به صورت رایگان اقدام به توزیع سم رایگان و سم پاش های موتوری دستی در بین باغداران و زارعان این روستا کرده است که لازم است از مدیریت این سازمان تقدیر و تشکر کنیم.
وی ادامه داد: امروز ۱۵ نفر از زارعین و باغداران روستا برای سم پاشی مزارع و باغات خود به صورت خودجوش به کمک جهاد کشاورزی آمده اند و امیدواریم با سم پاشی به موقع از وارد آمدن خسارات بیشتر جلوگیری کنیم.
وی اضافه کرد: منبع اصلی درآمد مردم روستای هزارخانی کشاورزی و باغداری است که متاسفانه در طول چند سال گذشته طغیان آفت ملخ باعث وارد آمدن خسارات زیاد به باغات و زمین های زراعی این منطقه شده است که امسال باتوجه به اینکه عملیات مبارزه با این آفت را زودتر آغاز کرده ایم امیدواریم خسارات کمتری به منطقه وارد شود.
 
منبع: ایرنا