تاریخ: ۱۴۰۱/۳/۱
ریزگردها عامل بیماری‌های قلبی، تنفسی و آلرژی در کوتاه‌مدت هستند
 
 
 به گزارش هاژه به نقل از ایمنا کارشناس بهداشت هوای مرکز بهداشت استان اصفهان گفت: ریزگردها در کوتاه‌مدت می‌تواند موجب ایجاد بیماری‌های قلبی، تنفسی و آلرژی شود؛ به همین دلیل باید برای کاهش اثرات آلودگی هوا بر سلامت انسان توصیه‌های بهداشتی در زمان افزایش آلودگی هوا در نظر گرفته شود.  



«فرید حسامی» در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، اظهار کرد: در اثر تغییرات اقلیم و خشکسالی‌های طولانی‌مدت در منطقه و فعال شدن کانون‌های ریزگردها، آلودگی هوا به عنوان یک مسئله اجتناب‌ناپذیر باعث مشکلاتی در کشور می‌شود و حتی جامعه غیرصنعتی را نیز درگیر کرده است.

وی با اشاره به تشدید پدیده گردوغبار در برخی فصول سال، افزود: ریزگردها در کوتاه‌مدت می‌توانند موجب ایجاد بیماری‌های قلبی، تنفسی و آلرژی شوند؛ به همین دلیل باید برای کاهش اثرات آلودگی هوا بر سلامت انسان، توصیه‌های بهداشتی در زمان افزایش آلودگی هوا در نظر گرفته شود.

کارشناس بهداشت هوای مرکز بهداشت استان اصفهان، پیامدهای آلودگی هوا را برای گروه‌های آسیب‌پذیر جامعه مانند کودکان، سالمندان، مادران باردار و افراد دارای بیماری‌های قلبی و تنفسی زیان‌بارتر دانست و خاطرنشان کرد: در زمان آلودگی هوا به افراد توصیه می‌شود از فعالیت در فضای باز خودداری کنند و اگر ناگزیر به حضور در هوای آزاد هستند، ضمن استفاده از ماسک مناسب، زمان فعالیت را به حداقل کاهش دهند.

وی ماسک مناسب افزایش آلودگی هوا را N۹۵ یا FFP۲ معرفی کرد و گفت: در صورت دسترسی نداشتن به این ماسک‌ها، ماسک‌های کاغذی برای کاهش ورود گردوغبار به ریه‌ها موثرند؛ همچنین به افراد به ویژه مبتلایان به مشکلات تنفسی توصیه می‌شود از ورزش در فضای باز مانند پیاده‌روی در پارک خودداری کنند. در خانه یا محیط‌های بسته بمانید و درها و پنجره‌ها را بسته نگه دارید در صورت امکان در مکان‌های بسته از سیستم تهویه مطبوع استفاده کنید.

حسامی بالا نگه‌داشتن شیشه‌های خودرو در زمان آلودگی هوا را از دیگر راهکارهای کاهش اثرات منفی این پدیده بیان کرد و افزود: اگر مبتلا به آسم هستید یا نشانه‌هایی مانند کوتاهی نفس، سرفه و خس‌خس کردن و درد قفسه سینه در فرد مشاهده شد، باید برنامه درمانی خود را دنبال کند و اگر نشانه‌ها تشدید یافت، باید با پزشک مشورت شود؛ همچنین افراد در زمان آلودگی هوا حتماً مایعات، میوه و سبزیجات را بیشتر مصرف کنند.

وی خودداری از انجام فعالیت‌هایی را که منجربه افزایش آلودگی هوا می‌شود، از دیگر توصیه‌های کاهش اثرات آلودگی هوا اعلام کرد و گفت: فعالیت‌هایی مانند روشن کردن آتش و ایجاد گردوغبار نیز در زمان اوج‌گیری آلودگی ممنوع است و افراد می‌توانند از طریق رسانه‌های جمعی یا نرم‌افزار اطلاع‌رسانی شاخص‌های آلودگی سازمان حفاظت محیط‌زیست به شکل ساعتی از کیفیت هوا با خبر شوند.

کارشناس بهداشت هوای مرکز بهداشت استان اصفهان درباره ورود آلودگی هوا به داخل فضاهای بسته نیز تاکید کرد: با تداوم شرایط آلوده، گرد و غبار وارد فضاهای بسته نیز خواهد شد به همین دلیل افرادی که دچار آسم و بیماری‌های حاد تنفسی هستند می‌توانند از دستگاه‌های جدید تصفیه هوا استفاده کنند اما این دستگاه‌ها نیز بسیار گران هستند و به دلیل مکش هوا از بیرون محیط خانه، بی‌نقص نیستند و تنها نقش یک مُسکن را ایفا می‌کنند.