تاریخ: ۱۴۰۱/۳/۲۶
اوکراین چه تسلیحاتی از آمریکا و متحدانش دریافت کرده است؟
 

 

به گزارش پایگاه خبری هاژه، وزرای دفاع کشورهای ناتو و سایر نقاط جهان روز گذشته (چارشنبه) برای بحث در مورد تحویل تسلیحات به اوکراین جلسه‌ای برگزار کردند.

این نشست در حالی برگزار شد که کی‌یف به دنبال افزایش قابل توجه تسلیحات برای مقابله با نیروهای روسیه است. ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو، پیش از این آغاز این مذاکرات گفت که متحدان اوکراین به تحویل تسلیحات سنگین و سامانه های دوربرد به این کشور ادامه خواهند داد.

از زمان تهاجم روسیه در 24 فوریه (پنجم اسفند سال گذشته)، اوکراین میلیاردها دلار تسلیحات و تجهیزات نظامی از حداقل 28 کشور جهان دریافت کرده است.

25 کشور از 28 کشوری که به اوکراین کمک نظامی می‌کنند، اعضای ناتو هستند، از جمله ایالات متحده و بریتانیا که سلاح‌های پیچیده‌ای مانند سامانه‌های پرتاب موشک MLRS  را به کی‌یف ارسال می‌کنند.

اوکراین که تنها 20 هزار پرسنل نظامی فعال دارد، علیرغم زرادخانه رو به رشد خود، به طور قابل توجهی در مقابل نیروهای روسی ضعیف عمل کرده است.

 

 

 

کشورهایی که به اوکراین تسلیحات و تجهیزات نظامی عرضه کرده‌اند عبارتند از: استرالیا، بلژیک، کانادا، کرواسی، جمهوری چک، دانمارک، استونی، فنلاند، فرانسه، آلمان، یونان، ایتالیا، لتونی، لیتوانی، لوکزامبورگ، هلند، مقدونیه شمالی، نروژ، لهستان، پرتغال، رومانی، اسلواکی، اسلوونی، اسپانیا، سوئد، ترکیه، بریتانیا و ایالات متحده.

این لیست شامل کشورهایی مانند ایرلند و ژاپن که کمک‌های غیرکشنده و یا سوخت به اوکراین ارسال می‌کنند، نیست.

 

  • اوکراین چه سلاح هایی دریافت کرده است؟

کمک های نظامی ارسال شده به اوکراین شامل تسلیحات نظامی متعارف و همچنین تجهیزات و تسلیحات پیشرفته است.

در زیر تسلیحات تعهد شده توسط برخی کشورها را که برخی از آنها تحویل داده شده و برخی از آنها هنوز ارسال نشده است، مشاهده می کنید. البته این فهرست جامع نیست، زیرا برخی کشورها نقل و انتقالات خود را مخفی نگه می دارند.

این سلاح ها شامل توپخانه، سلاح های ضد هوایی، سلاح های ضد تانک، خودروهای زرهی، هواپیماهای بدون سرنشین شناسایی و تهاجمی، هلیکوپتر، سلاح های سبک، مهمات و زره بدنه است.

 

توپخانه:

هویتزر توسط کشورهایی مانند استونی و نروژ برای اوکراین تهیه شده است. همچنین ایالات متحده  متعهد شده هویتزرهای M114   155میلی متری را در اختیار اوکراین قرار دهد.

 

تسلیحات ضد هوایی و ضد تانک:

سامانه های MANPAD یا سامانه پدافند هوایی همراه ، موشک های NLAW، موشک های ضد کشتی هارپون، موشک های استینگر، موشک های ضد زره جاولین، موشک های هدایت شونده ضد تانک میلان و موشک های ضد هوایی چیتا از جمله تسلیحاتی هستند که به اوکراین وعده داده شده اند.

 

خودروهای زرهی:

بریتانیا خودروهای زرهی ماستیف را در اختیار اوکراین قرار داده است که می تواند خدمه ای متشکل از دو تا هشت سرباز را حمل کند. استرالیا متعهد شده است که نفربرهای زرهی M113 و وسایل نقلیه محافظت شده بوش مستر را به اوکراین ارسال کند، که دومی می تواند 10 سرباز را در خود جای بدهد. لهستان نیز قول ارسال تانک های T-72 داده است.

 

پهپادهای شناسایی و تهاجمی:

پهپادهای رزمی Bayraktar TB2 ترکیه، پهپادهای تاکتیکی Phoenix Ghost ساخت آمریکا و سامانه‌های هوایی بدون سرنشین Puma از جمله پهپادهایی هستند که به اوکراین وعده داده شده‌اند.

پهپاد Bayraktar در طول جنگ مورد توجه قرار گرفت. نیروهای اوکراینی از این سلاح برای از بین بردن سیستم های توپخانه و خودروهای زرهی روسیه استفاده کردند. طول بال TB2 12 متر است و می تواند به 25 هزار پا برسد. همچنین در درگیری‌های سوریه، قره باغ کوهستانی، عراق و لیبی از این پهباد استفاده شده است.

 

بالگردها:

ایالات متحده و جمهوری چک، هلیکوپترهای تهاجمی Mi-24 را به اوکراین فرستاده اند.

 

تسلیحات سبک:

تعدادی از کشورها تفنگ های خودکار، مسلسل، تفنگ های تهاجمی، تفنگ های تک تیرانداز، مسلسل های دستی، تپانچه و مهمات به اوکراین فرستاده‌اند.

هفته گذشته، بریتانیا اعلام کرد که به اوکراین سامانه‌های موشکی چندپرتابی M270 می‌دهد که می‌توانند اهدافی را تا فاصله 80 کیلومتری (50 مایلی) هدف قرار دهند.

بن والاس، وزیر دفاع بریتانیا در بیانیه‌ای گفت: با تغییر تاکتیک‌های روسیه، حمایت ما از اوکراین نیز باید تغییر کند. این سامانه‌های موشکی با قابلیت پرتاب چندگانه به دوستان اوکراینی ما این امکان را می‌دهد تا بهتر از خود در برابر استفاده وحشیانه از توپخانه دوربرد محافظت کنند

 

 
 

  • آمریکا چه تسلیحاتی ارائه کرده است؟

در طول تهاجم روسیه، ایالات متحده حداقل 54 میلیارد دلار به اوکراین کمک کرده است، از جمله بیش از 20 میلیارد دلار حمایت نظامی که کنگره در ماه مه تصویب کرد و همچنین تعدادی بسته کمکی که در ماه مارس تصویب شد.

در 1 ژوئن، وزارت دفاع، مجوز یازدهمین برداشت از تجهیزات موجودی وزارت دفاع برای اوکراین را از اوت 2021 اعلام کرد. جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده در آن زمان گفت ایالات متحده «به ارائه سلاح و تجهیزات به اوکراین را برای دفاع از خود ادامه خواهد داد».

 

بسته وزارت دفاع شامل این اقلام هستند:

  • سیستم های موشکی و مهمات توپخانه با تحرک بالا؛
  • پنج رادار ضد توپخانه؛
  • دو رادار نظارت هوایی؛
  • 1هزار نیزه و 50 واحد پرتاب فرماندهی؛
  • 6هزار سلاح ضد زره؛
  • 15هزار گلوله توپ 155 میلی متری؛
  • چهار هلیکوپتر Mi-17;
  • 15 وسیله نقلیه تاکتیکی؛
  • قطعات یدکی و تجهیزات

 
 
 

 

  • تسلیحات پیشرفته

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین بارها از کشورهای غربی خواسته است تا سلاح‌های سنگین بیشتری به کشورش بفرستند و استدلال می‌کند که این تنها راه برای جلوگیری از تبدیل این کشور به «حمام خون» است.

در 1 ژوئن، دولت بایدن گفت سامانه های موشکی توپخانه ای HIMARS را در اختیار کی‌یف قرار می دهد، مشروط بر اینکه نیروهای اوکراینی از آنها برای حمله به اهدافی در داخل خاک روسیه استفاده نکنند.

M142 HIMARS یک موشک انداز سبک وزن با تکنولوژی بالا است که می تواند اهدافی را در برد 80 کیلومتری (50 مایلی) هدف قرار دهد. M142 HIMARS هفت متر طول، 2.4 متر عرض و 3.2 متر ارتفاع دارد. حداکثر سرعت آن 85 کیلومتر در ساعت (53 مایل در ساعت) و حداکثر برد کروز 480 کیلومتر (298 مایل) است.

اوکراین در حال حاضر دارای قابلیت های سیستم های موشکی پرتاب چندگانهMLRS است، اما HIMARS یک سیستم مدرن‌تر به شمار می‌رود. M142 HIMARS با GPS می تواند یک حسگرجا را با شش موشک هدایت شونده 227 میلی متری و یا یک حسگرجا بزرگ را با یک موشک تاکتیکی بارگذاری شده، حمل کند. حسگرجا محفظه یا جایگاه آئرودینامیکی است که در بیرونِ هواگرد برای حمل حسگر و دیگر تجهیزات موردنیاز تسلیحات مورد استفاده قرار می‌گیرد.