تاریخ: ۱۴۰۱/۴/۲۹
طرز تهیه ترشی قارچ؛ یک ترشی خوشمزه و متفاوت

 

ترشی‌ها ازجمله مخلفات خوشمزه‌ای هستند که در کنار وعده‌های غذایی سرو می‌شوند و تنوع بالایی دارند. فصل اصلی تهیه ترشی معمولا پاییز است؛ ولی برخی از ترشی‌ها هستند که می‌توان مواد مورد استفاده آن‌ها را در همه فصول سال تهیه کرد.

ترشی قارچ یکی از انواع ترشی‌های مخلوط است که شما می‌توانید در همه فصول سال آن را تهیه کنید؛ همچنین به دلیل داشتن سرکه سیب، قارچ و ادویه کاری در ترکیباتش بسیار خوش طعم و خوشمزه است و یک چاشنی متفاوت برای کنار غذا محسوب می‌شود. در ادامه این مطلب طرز تهیه ترشی قارچ خوشمزه در منزل با روشی بسیار آسان همراه با نکات مهم و فوت و فن‌های مربوط به تهیه آن تقدیم به شما کاربران گرامی خواهد شد.

 

مواد لازم برای تهیه ترشی قارچ

قارچ: ۵۰۰ گرم

بادمجان: ۳ عدد

گوجه فرنگی درشت: ۲ عدد

روغن زیتون: ۲ قاشق غذاخوری

آبلیمو: ۴ قاشق غذاخوری

سرکه سیب: به میزان لازم

پودر کاری: ۱ قاشق چای‌خوری

نمک: به میزان لازم

 

نکات مربوط به مواد اولیه

 
 قارچ
 

نکات مربوط به قارچ

قارچ طبع گرمی دارد و سرشار از پروتئین، ویتامین، مواد معدنی، آمینو اسید، فیبر، مس، آهن، آنتی اکسیدان، آمینو اسید و... است؛ همچنین در پیش‌گیری از سرطان سینه و پروستات موثر است و سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند. هنگام خرید قارچ به این نکته توجه داشته باشید که قارچ تازه حتماً نباید سفید و شفاف باشد. یکی از راه‌های تشخیص قارچ سالم این است که قارچ باید تا حدودی سنگین باشد. اگر قارچ سبک و توخالی باشد، سالم نیست. کلاهک قارچ سالم نباید شکاف داشته باشد؛ همچنین بهتر است قارچ‌هایی را که روی پوست آن‌ها لکه قهوه‌ای دارند، خریداری نکنید و اگر خریداری کردید، حتماً به صورت پخته آن را مصرف کنید. برای تهیه ترشی قارچ بهتر است از قارچ‌های ریزتر و نقلی استفاده کنید.

 

نکات مربوط به بادمجان

 
 بادمجان
 

بادمجان از سبزیجات مورد علاقه ما ایرانی‌هاست که در بسیاری از غذا‌ها از آن استفاده می‌کنیم. بادمجان سرشار از ویتامین، کلسیم، فسفر، فیبر، پتاسیم، ضد سرطان و برای قلب هم بسیار مفید است. هنگام خرید بادمجان سعی کنید از بادمجان‌های چین اول استفاده کنید؛ چون بادمجان‌های چین دوم و سوم معمولاً پر تخم و تلخ هستند. برای تهیه ترشی قارچ است بهتر است از بادمجان‌های تازه و پوست نازک استفاده کنید.

 

نکات مربوط به روغن زیتون

 
روغن زیتون
 

روغن زیتون به دلیل ارزش غذایی بالایی که دارد، در رژیم غذایی بسیاری از افراد از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است. اما از آنجا که قیمت روغن زیتون خالص بالاست، معمولاً در هنگام عرضه در بازار با روغن‌های معمولی مخلوط می‌شود. درنتیجه از کیفیت آن کاسته می‌شود؛ بنابراین کسانی که به دنبال خرید روغن زیتون هستند، اغلب می‌پرسند که چطور روغن زیتون اصل را تشخیص بدهیم. البته تشخیص خالص بودن روغن زیتون کار چندان ساده‌ای نیست. با این حال کارشناسان برای تشخیص روغن زیتون اصل سه روش را به شرح ذیل ارائه داده‌اند:

 

۱- برای انتخاب روغن مرغوب، بهتر است که اول آن را ببویید. روغن زیتون خوب باید بوی میوه زیتون، سیب یا علف تازه بدهد که مربوط به نوع زیتون یا زمان برداشت آن است؛ بنابراین اگر بوی فلز احساس کردید، بدانید که روغن نامرغوب یا فاسد است.

۲- روش دوم برای تشخیص روغن زیتون اصل این است که آن را بچشید. اگر ۱ قاشق روغن زیتون را در دهان خود بریزید و در دهان بچرخانید و با استشمام هوا آن را فرو بدهید، باید بعد از چند لحظه در گلوی خود تلخی و تندی شدیدی احساس کنید. به نحوی که گلوی شما بسوزد. در بعضی موارد افراد به دلیل تندی بیش از حد روغن به سرفه می‌افتند. درست پس از ۱ دقیقه مزه تلخی و تندی از بین می‌رود و خوشمزه می‌شود. ضمن اینکه فرد با خوردن این روغن در دهان خود احساس چربی نمی‌کند. با خوردن روغن زیتون اصل در ابتدای زبان احساس شیرینی و در انتهای آن احساس تلخی و سوزش خواهید داشت.

۳- روش بعدی برای تشخیص روغن زیتون اصل رنگ آن است. رنگ روغن زیتون باید زرد مایل به سبز باشد. البته رنگ روغن زیتون معیار مناسبی برای تعیین کیفیت روغن نیست؛ زیرا به‌راحتی می‌توان در آن تقلب کرد.

 

طرز تهیه ترشی قارچ

 
 ترشی قارچ
 

۱ ـ برای شروع کار ابتدا بادمجان‌ها را خوب بشویید؛ سپس آن‌ها را پوست و خرد کنید. بادمجان‌های خرد شده را همراه با نصف لیوان آب و کمی نمک داخل یک قابلمه بریزید و روی اجاق گاز بگذارید تا بپزند. بعد از اینکه بادمجان پخت، آن را داخل یک صافی بریزید تا آب اضافه‌اش کشیده شود.

۲ ـ قارچ‌ها را خوب بشویید و به صورت دلخواه خرد کنید (اگر قارچ‌های شما نقلی و ریز بودند، می‌توانید به صورت درسته از آن‌ها استفاده کنید)؛ سپس قارچ‌های خرد شده را همراه با آبلیمو و یک چهارم لیوان آب داخل یک قابلمه بریزید و روی اجاق گاز بگذارید تا حدود پانزده دقیقه با حرارت متوسط بجوشند؛ سپس قارچ‌ها را آبکش کنید.

۳ ـ گوجه فرنگی‌ها را رنده کنید و داخل یک کاسه بریزید؛ سپس بادمجان و قارچ پخته را همراه با روغن زیتون، پودر کاری و نمک به پوره گوجه فرنگی اضافه کنید و خوب هم بزنید تا همه مواد با هم مخلوط شوند.

۴ ـ در این مرحله شیشه‌های ترشی را که خشک و تمیز هستند، آماده کنید و مواد ترشی را داخل شیشه‌ها بریزید؛ سپس سرکه سیب را به شیشه ترشی اضافه کنید تا جایی که روی شیشه کاملا با سرکه پوشانده شود. درب شیشه‌ها را محکم ببندید و داخل یخچال یا جای خنک و تاریک بگذارید. این ترشی قارچ خوشمزه بعد از گذشت یک هفته قابل استفاده است که می‌توانید آن را در کنار غذا میل کنید، نوش جان.

 

نکاتی که باید در تهیه انواع ترشی رعایت کنید:

۱- ترشی را در ظرف شیشه‌ای بریزید. ظرفی که برای ترشی در نظر گرفته‌اید، باید کاملاً تمیز و خشک باشد. در غیر این صورت ترشی کپک می‌زند. در ظرف را هم محکم ببندید تا هوا نکشد. اگر هوا بکشد، ترشی خراب می‌شود.

۲- ترشی را حتماً در جای خنک به دور از نور خورشید و ترجیحاً در داخل یخچال نگهداری کنید.

۳- در ریختن ادویه ترشی و نمک زیاده‌روی نکنید. بعضی‌ها در تهیه ترشی به قدری ادویه را زیاد می‌ریزند که تمام مواد ترشی عطر و طعم اصلی خودشان را از دست می‌دهند.