تاریخ: ۱۴۰۱/۶/۱۶
همه چیز درباره یک "کیف" خوب
به گزارش هاژه به نقل از ایسنا، کارشناس مسئول سلامت مدارس مرکز بهداشت استان کرمانشاه به تشریح ویژگی‌های یک کیف مناسب و استاندارد برای دانش آموزان پرداخت.
الهه صادقی در گفت و گو با ایسنا، اولین نکته مهم در خرید کیف مدرسه را نوع آن عنوان کرد و افزود: در حال حاضر انواع کیف رودوشی، دستی، کوله پشتی و... در بازار موجود است که بهترین نوع آن برای دانش آموزان کوله پشتی است.
وی با بیان اینکه بهترین کیف برای دانش آموزان "کوله پشتی" است، افزود: کیف های رودوشی و دستی موجب فشار به یک طرف ستون فقرات شده و در همین راستا توصیه نمی شود.
صادقی گفت: نکته مهم بعدی توجه به اندازه کوله پشتی است و باید اندازه آن متناسب با قد و وزن دانش آموزان خریداری شود.
وی افزود: یک کوله نباید بیش از حد کوچک و نباید بیش از حد بزرگ باشد و وزن آن نیز نهایتا باید با وسایل درون آن، 10 درصد وزن دانش آموز باشد.
صادقی گفت: کوله پشتی خریداری شده باید دارای پَد طبی در قسمت بند یا پشت کوله باشد تا فشاری در این قسمت به بدن دانش آموز وارد نشود.
صادقی گفت: خرید کوله چرخ دار به هیچ عنوان توصیه نمی شود و کوله ها باید از نوع بندی بوده و بند آنها هم باید پهن باشد.
این کارشناس سلامت مدارس با بیان اینکه کوله‌ای که بالاتر از شانه‌ها و یا پایین‌تر از باسن قرار بگیرد تنظیم نبوده و می تواند مشکلاتی را برای گردن و ستون فقرات دانش آموزان ایجاد کند، گفت: بندهای کوله پشتی باید به نحوی تنظیم شود که قسمت بالای کوله مماس با شانه و قسمت پایین آن روی باسن قرار گیرد.
صادقی با تاکید بر لزوم استفاده از وسایل اندک در کوله پشتی دانش آموزان، گفت: توصیه می شود هر روز تنها وسایل ضروری داخل کوله پشتی قرارداده شود و از قراردادن وسایل غیرضروری و سنگین کردن بیش از حد کوله پشتی خودداری شود.
صادقی گفت: همچنین توصیه می شود برای دانش آموزان لوازم التحریر و دفتر سبک خریداری شود تا کوله پشتی آنها سنگین نشود.
وی افزود: استفاده از دفاتر با جلد سنگین و یا جامدادی های سنگین و بزرگ موجب افزایش وزن کوله پشتی و آسیب به ستون فقرات دانش آموزان می شود و در همین راستا خرید دفترهای با جلد معمولی و سبک و جامدادی های پارچه ای توصیه می شود.
کارشناس مسئول سلامت مدارس مرکز بهداشت استان کرمانشاه خاطرنشان کرد: چنانچه کتف دانش آموزان بعد از حمل کوله دچار قرمزی، خارش و گزگز می شود نشان از وزن بالای کوله پشتی دارد و باید سریعا آن را سبک کرد.
وی همچنین توصیه کرد: هنگام قرار دادن وسایل در کوله پشتی، وسایل سنگین مانند کتاب و دفتر و... در انتهای کوله و وسایل سبک در قسمت بالای آن قرار گیرد که فشار کمتری به کتف و شانه ها وارد شود.
صادقی خاطرنشان کرد: اگر سر دانش آموزان هنگام حمل کوله روبه پایین خم شده و یا برعکس قسمت کتف و شانه دانش آموزان به عقب کشیده شده است، در هر دو حالت نشان دهنده سنگینی کوله است که باید آن را سبک کرد.