تاریخ: ۱۴۰۴/۳/۱۲
گوشت قربانی را ۲۴ ساعت در یخچال قرار دهید


معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با ارائه توصیه‌های بهداشتی ذبح دام در عید قربان، از افراد خواست گوشت دام قربانی را فورا مصرف نکنند.


دکتر فریبرز ایمانی در آستانه فرا رسیدن عید سعید قربان، گفت: به منظور پیشگیری از بروز و شیوع بیماری‌های قابل انتقال بین انسان و حیوان، به ویژه بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو (CCHF)  باید توصیه‌های بهداشتی برای ذبح دام مورد توجه جدی قرار گیرد.


ایمانی از افراد خواست از خرید دام زنده و یا گوشت‌هایی که خارج از نظارت شبکه دامپزشکی ذبح و عرضه می‌شوند خودداری کنند و افزوددام زنده را باید از میادین عرضه مجاز و تحت نظارت سازمان دامپزشکی خریداری کرد.

وی توصیه کرد که افراد از دستکاری، کندن و له کردن کنه‌های موجود روی بدن دام جدا خودداری کنند.

ایمانی همچنین توصیه کرد، ذبح دام صرفا در کشتارگاه‌های تحت نظارت شبکه دامپزشکی انجام شده و افراد به هیچ عنوان دام را در منازل و معابر عمومی ذبح نکنند.


وی گفت: افرادی که به ذبح دام مشغول هستند باید از وسایل حفاظت فردی مانند دستکش، چکمه و لباس مناسب استفاده کنند و ابزارشان را بعد از ذبح دام ضدعفونی کرده و همچنین خونابه‌ها را به طریق بهداشتی دفع کنند.

ایمانی با بیان اینکه به هیچ وجه دامی را که دارای علائم بیماری و ناخوشی است ذبح و مصرف نکنید، اظهار کردگوشت دام ذبح شده باید قبل از مصرف به مدت حداقل ۲۴ ساعت در دمای چهار درجه سانتی گراد در یخچال قرار داده شود. جگر و سایر امعا و احشای دام هم پس از ۴۸ ساعت نگهداری در دمای چهار درجه سانتی گراد باید مصرف شود.

وی همچنین به افراد توصیه کرد، از مصرف گوشت و جگر نیم‌پز خودداری کنند.

معاون دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: افرادی که گوشت خرد می‌کنند، بخصوص زنان خانه دار باید حتما از دستکش استفاده کنند.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی، ایمانی از شهروندان خواست در صورت مشاهده هرگونه تخلف در مورد ذبح غیربهداشتی دام در سطح شهر به سامانه ۱۹۰ بهداشت گزارش دهند.