تاریخ: ۱۳۹۶/۱۲/۲۲
رونمایی از دو کتاب نویسنده مهابادی در تهران
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی هاژه، روز سه شنبه 22 اسفندماه از دو عنوان کتاب «فراسوی شریعتی» و «شریعتی، دیداری اینبار متفاوت» به قلم علی(هژیر) خالندی نویسنده مهابادی طی مراسمی در محل دفتر انتشارات «نگارستان اندیشه» رونمایی شد.
این مراسم با حضور دکتر عباس منوچهری، دکتر احسان شریعتی (فرزند دکتر شریعتی) و دکتر حسین مصباحیان از نویسندگان و ادیبان ایران و شخص مترجم، برگزار گشت.
در ابتدا، علی خالندی ضمن معرفی کتابها و انگیزه های لازم برای ترجمه این آثار، اظهار داشت: نکته قابل توجه در مورد شریعتی و اندیشه های وی که موضوع پژوهشی جذابی باشد، اندریافتن «آن»ی است که دارد. این اندر یافتن، مستلزم پاسخگویی بدین پرسش است که چرا شریعتی چنین محبوب شد، تا جایی که شاعر و مترجم شهیر کورد، «ماموستا هژار» به ترجمه بخشی از آثار وی رغبت پیدا کرد. 
این نویسنده کورد در پاسخ بدین پرسش گفت: در توجیه چرایی این محبوبیت می توان از کاریزمای کلامی و شخصیتی شریعتی، زمین مناسب روییدن اندیشه هایی از این دست و... دانست. همچنین پاسخ دیگری که می توان بدین پرسش داد و این همان پاسخی است که کمتر بدان اعتنا شده است"رؤیابین" بودن شریعتی است.
خالندی در ادامه افزود: در اندیشه های شریعتی مقولاتی چون رؤیا و اتوپیا برجسته است و بر همین اساس می توان وی را اندیشمندی رؤیابین و اتوپیاباور معرفی کرد.
دکتر حسین مصباحیان (استاد فلسفه دانشگاه تهران) ضمن نقد و تشریح این دو اثر به بیان دیدگاه های خود در مورد تبارشناسی اندیشه شریعتی پرداخت و شریعتی را باورمند به عامگرایی از پایین بوده دانست.
 دکتر احسان شریعتی نیز ضمن تشکر از زحمات مترجم کتابها، افرود: کتاب «فراسوی شریعتی» که اخیراً توسط انتشارات دانشگاه کمبریج منتشر شده است، می تواند به عنوان یکی از آثار برجسته در زمینه نئو شریعتی شناسی قلمداد شود و به همین خاطر نیز ترجمه این اثر به زبان فارسی، اتفاق فرخنده ای است که می بایست آن را به فال نیک گرفت.
دکتر عباس منوچهری اظهار کرد: اندیشه شریعتی را باید با قرابتهای آن با اندیشه الهیات رهایی بخش افرادی همچون انریکه داسل، مورد بررسی قرار داد.
وی با بیان اینکه «سیاست» در وسیعترین تعریف آن، به معنای طرح ریختن سامانی جهت زندگی خوب است، افزود: اندیشه سیاسی شریعتی را می بایست در این چارچوب مورد خوانش قرار داد. 
در ادامه مراسم جلسه پرسش و پاسخ برگزار گردید و آقایان دکتر منوچهری و شریعتی، به پرسشهای حضّار پاسخ گفتند.