تاریخ: ۱۳۹۷/۹/۹
روستای سیدآباد مهاباد صاحب کتابخانه شد

به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی هاژه، رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی مهاباد از افتتاح یک کتابخانه عمومی برای کودکان و نوجوانان در روستای سیدآباد خبر داد.

قادر مرادی در گفتگو با خبرنگار هاژه اظهار کرد: اولین کتابخانه روستای سیدآباد به همت گروه توسعه و ترویج کتابخوانی موکریان با همکاری انجمن حامی خبر داد.

وی افزود: در ماههای گذشته نیز کتابخانه مدرسه این روستا با بیش از 300 جلد کتاب بروز شده است.

فرح حق نژاد مسئول کتابخانه های غرب کشور انجمن حامی نیز در گفتگو با خبرنگار هاژه اظهار کرد: امیدواریم حضور کودکان با لباسهای زیبای کوردی با این شور و شوق در مراسم افتتاح این کتابخانه در آینده نیز ادامه داشته باشد.

وی افزود: این کتابخانه در درجه اول متعلق به کودکان و نوجوانان و مادرانی است که کمترین دسترسی را به امکانات فرهنگی دارند و در درجه دوم بزرگسالان و آقایان نیز می توانند از آن استفاده نمایند.

حق نژاد با تاکید بر نقش بزرگ مادران و فرزندان در توسعه فرهنگی جامعه اظهار کرد: آموزش مادران به رشد و توسعه فرزندان منجر می شود. افتتاح و تجهیز کتابخانه 20 درصد از کار بوده و 80 درصد آن به تداوم این روند و کتابداری در کتابخانه بستگی دارد.

تابنده طیار خیر و اسپانسر ایجاد این کتابخانه نیز در گفتگو با خبرنگار هاژه اظهار کرد: از سال 94 ایجاد کتابخانه  در مناطق محروم کشور را شروع کرده ام و تاکنون 2 کتابخانه در روستاهای محروم قزوین و سیستان بلوچستان  ایجاد کرده ام.

وی افزود: این کتابخانه فعلا با 1 هزار و 300 جلد کتاب واتاق کودک بهمراه اسباب بازی و بازی های فکری تجهیز شده و در آینده نیز تعداد کتابهای آن به 2 هزار جلد افزایش می یابد.

طیار تصریح کرد: مکانیزم انتخاب این مکان توسط انجمن حامی صورت گرفته و نام آن نیز به یاد پسرم کامیاب 3 نام گذاری شده است.

سید رسول نبوی از اعضای گروه توسعه و ترویج کتابخوانی موکریان در آیین افتتاح این کتابخانه اظهار کرد: فرهنگ کتابخوانی در عصر حاضر با توجه به پیچیدگی روابط انسانها، ضرورت و عاملی است که اگر جوامع بشری آنرا نادیده بگیرند قطعا از جهان توسعه عقب می مانند.

وی افزود: خواندن کتاب در اخلاق، رفتار و بینش افراد تأثیرگذار است و مطالعه کتابهای غیر درسی کودکان می تواند بر فهم آسانتر کتب درسی آنها نیز تاثیر بگذارد.

نبوی تصریح کرد: ایجاد کتابخانه در روستاها نشانگر همت شوراها و دهیاری ها است و در روستاهایی که مستعد ایجاد کتابخانه هستند معتمدین و مسئولان روستا باید برای ایجاد این مکان فرهنگی پیشقدم شوند.

وی در پایان اظهار کرد: خوشبختانه چندین انجمن فعال در زمینه ترویج کتابخوانی در منطقه فعالیت می کنند و چنانچه کسانی مایل به ایجاد کتابخانه در روستا و یا مناطق شهری هستند می توانند با این انجمن ها در ارتباط باشد. یکی از انجمن های فعال که در طول 10 سال گذشته بسیار خوش درخشیده انجمن حامی است که تاکنون بانی چندین کتابخانه و برنامه فرهنگی بوده اند که جای بسی تشکر و تقدیر است.