تاريخ: ۱۳۹۵ يکشنبه ۹ آبان ساعت ۱۳:۳۱ بازدید: 3457      نظرات: 2      کد مطلب: 2153

توسعه بازارچه مرزی سومار تنها راه خروج گیلانغرب از بن بست


شهر مرزی سومار از توابع گیلانغرب با در اختیار داشتن بازارچه مرزی فعال برای صادرات کالاهای ایرانی به عراق، در صورت توجه بیشتر مسوولان برای ایجاد زیرساخت های مناسب، می تواند عامل مهمی برای خروج این شهرستان از بن بست توسعه باشد.

بازارچه مرزی سومار یکی از مصوبه های دولت و عاملی برای ایجاد توسعه، امنیت پایدار و اشتغال در سال 16 فروردین سال 94 با حضور مقام های استانی کرمانشاه و دیاله عراق به طور رسمی افتتاح و صادرات کالا از این مرز به عراق از سر گرفته شد که این آغازگر فصل نوینی از تاریخ این شهر مرزی بود.


برای احداث بازارچه مرزی سومار نزدیک به هفت سال مذاکره بین دو کشور انجام شد و توسط مسوولان وقت هزینه های زیادی صرف ایجاد زیرساخت ها در این مرز شد که در ابتدا تنها محموله سیمان از این معبر مرزی به عراق صادر می شد و اکنون با ایجاد زیرساخت ها، به یکی از مرزهای پررونق استان کرمانشاه برای صادرات انواع کالا تبدیل شده است.


در سال 90 طی مصوبه ای با الحاق قسمتی از خاک بخش سومار از شهرستان قصرشیرین به شهرستان گیلانغرب و مرزی شدن این خطه، این امکان فراهم شد تا با احداث بازارچه سومار که مصوبه ایجاد آن مربوط به پیش از مرزی شدن گیلانغرب یعنی سال 82 بود، این شهرستان از بن بستی که در آن گرفتار شده است، خارج شود.


با فعالیت بازارچه مرزی سومار، بارقه های امید برای مردم شهرستان گیلانغرب که در دوران دفاع مقدس کارنامه درخشانی در دفاع از این آب و خاک از خود به یادگار گذاشته اند، زنده شد تا شاید فعالیت این مرز بتواند راه درمان بیماری بزرگ بیکاری بر قامت این شهرستان باشد.  گیلانغرب با 2 هزار و 585 کیلومتر مربع وسعت پس از کرمانشاه دومین شهرستان وسیع استان از حیث گستره سرزمینی محسوب می شود ولی با استناد به آمار و ارقام این شهر از درد بزرگ بیکاری رنج می برد که با توجه به برنامه های در دست اقدام دولت تدبیر و امید برای رونق این منطقه، می توان امید داشت که به زودی درهای توسعه و اشتغال بر روی مردمان این خطه باز می شود.  شهر سومار که از کم جمعیت ترین (700 تن) شهرهای کشور است دارای موقعیت مهم راهبردی با ظرفیت های بالایی است که می تواند گیلانغرب دومین شهر مقاوم کشور را از بن بست خارج کند.

**صادرات کالا از بازارچه مرزی سومار

به گفته فرماندار گیلانغرب هم اکنون 35 قلم کالا از بازارچه مرزی سومار این شهرستان به استان های دیالی، واسط و استان های شرقی عراق و بغداد صادر می شود. کرم محمدی به خبرنگار ایرنا افزود: سیمان، تره بار، ظروف یکبار مصرف، مواد شوینده، پلاستیک، کاشی، سرامیک، سنگ و شیشه، روغن خوراکی، ظروف آلومینیوم، آهک، ماکارونی، انواع بیسکویت و شکلات کالاهایی هستند که از مرز سومار به عراق صادر می شود.


وی با بیان این که روزانه به طور میانگین 250 تا 270 کامیون حامل انواع کالا از طریق بازارچه مرزی سومار به عراق صادر می شود، اظهار داشت: از ابتدای سال جاری تاکنون 175 تن انواع کالا از این بازارچه به عراق صادر شده است.
وی ارزش ریالی اقلام صادراتی از ابتدای امسال تا پایان مهر از بازارچه سومار به عراق را 69 میلیون دلار اعلام و اضافه کرد که صادرات این کالاها توسط 13هزار و 600 کامیون صورت گرفته است. این مقام مسوول گفت: روند توسعه بازارچه سومار و سامان دهی زیرساخت های آن در حال انجام است و با توجه به اختصاص 20 میلیارد ریال اعتبار به این منظور، تلاش خواهیم کرد امکانات مناسب از جمله ایجاد گیت های تردد مسافر را هرچه سریعتر در آن فراهم کنیم.
بازارچه مرزی سومار به عنوان کوتاه ترین مسیر ارتباطی کشورمان با مرکز عراق و استان های جنوبی آن است که می تواند نقش مهمی را در رونق اقتصادی منطقه ایفا کند.


**
تبدیل بازارچه مرزی سومار به مرز رسمی
نماینده عالی دولت در استان کرمانشاه گفت: تبدیل سومار به مرز رسمی اکنون در دستور کار دولت است که با تحقق این مهم، تحول بزرگی در این استان از جمله گیلانغرب ایجاد خواهد شد. اسد الله رازانی از فراهم کردن زمینه تردد مسافر و زوار برای سال آینده از این مرز خبر داد و علت اصلی منتقی شدن اعزام زائران حسینی از مرز سومار را نبود زمان کافی و آماده نبودن طرف عراقی اعلام و ابراز امیدواری کرد با فراهم شدن امکانات مورد نیاز در دو طرف مرز، این امکان در سال آینده محقق شود.


استاندار کرمانشاه ادامه داد: در سند توسعه گیلانغرب، مسیر کرمانشاه به این شهرستان چهار خطه پیش بینی شده و علاوه بر تعریض و بهسازی مسیر فعلی گیلانغرب به سومار، محور دوم از مسیر زله زرد هم برای برقراری ارتباط مناسب با مرز سومار در دستور کار قرار گرفته است.  کمک به رونق بخشیدن تولید کالاهای صنعتی، معدنی، کشاورزی و نیز محصولات صنایع دستی شهرستان گیلانغرب که قابلیت های فراونی دارد، کمک به توسعه صادرات برای کسب درآمد ارزی، افزایش اشتغال، ارتقای امنیت نوار مرزی، کاهش فقر و محرومیت، جلوگیری از گسترش پدیده قاچاق کالا، پیشگیری از مهاجرت مردم مرزنشین و کمک به توسعه روابط سیاسی، فرهنگی و اقتصادی با کشور همسایه از جمله اهداف بزرگ در راه اندازی بازارچه مرزی سومار است.

فاصله سومار در نوار مرزی جمهوری اسلامی ایران با شهر مندلی عراق 15 کیلومتر است.  مرز سومار نزدیک ترین نقطه کشورمان به بغداد پایتخت عراق و همچنین یکی از امن ترین راه های ارتباطی بین دو کشور است و قرار شد امسال برای اولین بار تردد زائران از این مرز در ایام اربعین انجام شود که متاسفانه به دلیل مهیا نبودن شرایط ارتباطی راهها، این کار به سال آینده موکول شد.
بدون تردید مردم گیلانغرب به عنوان دومین شهر مقاوم کشور، چشم انتظار تحقق وعده های شیرین دولت تدبیر و امید هستند و اکنون که درهای توسعه و رونق به روی مردم این دیار گشوده شده است، در انتظارند با همت عالی دولتمردان برای ایجاد زیرساخت های بیشتر در بازارچه مرزی سومار، این شهرستان از بن بست خارج شود.

گیلانغرب که آوازه استقامت مردمانش برای همگان نام آشناست، بی شک با اهتمام بیشتر دولتمردان برای ایجاد زیرساخت های مناسب توسعه در بازراچه مرزی سومار، به منطقه ای برای ایجاد تحولی شگرف و عمیق در اقتصاد کشور تبدیل خواهد شد.
بخش سومار در فاصله 90 کیلومتری شهر قصرشیرین واقع شده است و با عراق 86 کیلومتر مرز مشترک دارد.
این بخش دارای دو شهر سومار و نفت شهر و 13 روستاست.

قصرشیرین در غرب استان کرمانشاه با بیش از 27 هزار نفر جمعیت دارای 186 کیلومتر مرز با عراق است.
بازارچه سومار در فاصله پنج کیلومتری شهر قرار دارد و فاصله این شهر با گیلانغرب 67 کیلومتر است.
در آن سوی مرز و در عراق، نزدیک ترین شهر به سومار، شهر مندلی از توابع فرمانداری بلدروز است.
بازارچه مرزی سومار فاصله حمل کالا را به بغداد کوتاهتر کرده است و اکنون عمده کالا از این معبر به استان های شرقی عراق صادر می شود.

منبع: ایرنا







ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
چاپ
نسخه چاپی


نظر کاربران

0
0
پاسخ به این اظهارنظر

افسر عبدالحسین ۱۳۹۸/۸/۱
زمان جنک ۲۱ ماه در این منطقه خدمت مردم
0
0
پاسخ به این اظهارنظر

علیرضا نعمتی ۱۳۹۸/۴/۴
با سلام بنده کد پستی مرز سومار را خواستم همه چی توضیح دا ده بودید به غیر از کدپستی که من خواستم

نظر خود را براي ما ارسال كنيد