تاريخ: ۱۳۹۵ يکشنبه ۲۰ تير ساعت ۰:۸ بازدید: 1052      نظرات: 0      کد مطلب: 1228

بیشترین متارکه در ابتدای زندگی مشترک در ایلام ثبت شده است


معاون امور اجتماعی بهزیستی ایلام تصریح کرد: کمترین زمان زندگی مشترک افراد متارکه کرده کشور درایلام ثبت شده است.

به گزارش پایگاه خبری _ تحلیلی هاژه، زهرا همتی روز شنبه افزود: بر اساس بررسی انجام گرفته، بیشترین متارکه های انجام گرفته دراستان ایلام در 2 تا سه سال اول زندگی مشترک این افراد رخ داده است. 
وی توضیح داد: بر اساس بررسی های انجام گرفته 61 درصد طلاق زوج ها در این استان مربوط به سه سال اول زندگی مشترک است در حالیکه متوسط کشوری این شاخص 48 درصد است. وی اظهار کرد: در مقوله ازدواج سال اول زندگی سال شناخت دو طرف است که اگر بخش زیادی از آن قبل از ازدواج و پیش از وارد شدن به زندگی مشترک اتفاق بیفتد اختلافات زناشویی کاسته شده و قبل از آغاز زندگی حل و فصل خواهد شد.
همتی افزود: چنانچه دختر و پسر بدون شناخت اولیه و از روی احساس و عاطفه با یکدیگر ازدواج کنند اختلاف نظر زیادی پیدا کرده و پس از مدتی کوتاه به این نتیجه می رسند که مناسب همدیگر نیستند. وی یکی از علت های اصلی که دختر و پسر بدون شناخت از یکدیگر با هم ازدواج می کنند را ازدواج های سریع و در کوتاهترین زمان ممکن دانست که موجب شده دوره مناسب آشنایی و نامزدی بین آنها وجود نداشته باشد.
وی گفت: زمان خواستگاری تا عقد رسمی به عنوان دوره آشنایی محسوب می شود که دو طرف باید به شناخت از یکدیگر برسند و با گفت و گو و تحقیق هدف دار از همدیگر و نه تبادل عاطفه بلکه اطلاعات فردی کسب و آشنایی لازم را از هم پیدا کرده و در نهایت تصمیم به ازدواج و یا انصراف بگیرند.
معاون امور اجتماعی بهزیستی ایلام ادامه داد: دوره نامزدی و آشنایی بین خانواده ها در این استان مرسوم نیست و به طور معمول خانواده ها پس از آشنایی کوتاهی دختر و پسر را به عقد رسمی هم در می آورند که در این مرحله اگر شناخت لازم بین زوج ها وجود نداشته باشد پس از ازدواج و در سال های اولیه زندگی به علت شناخت نامناسب از هم و ناسازگاری به طلاق روی می آورند.
همتی تاکید کرد: با فرهنگسازی و آگاه سازی مناسب باید دوره نامزدی و آشنایی زوج ها بین خانوارهای ایلامی رواج یافته و نهادینه شود تا ضمن کسب آشنایی لازم از طلاق زودهنگام نیز جلوگیری شود. وی انجام مشاوره قبل از ازدواج را در ازدواج های پایدار موثر و مهم دانست و گفت: عمده زوج ها بدون هیچ آموزشی وارد زندگی شده و در زمینه برخورد با یکدیگر و تعامل با خانواده های دو طرف آموزشی نمی بینند.
وی یادآور شد: دختر و پسر حداقل 24 ساعت قبل از ازدواج باید آموزش مهارت های پیش از ازدواج را در کنار مطالعه کتاب های مختلف کسب کنند تا در زندگی زناشویی مهارت حل مساله را فرا گیرند. همتی با بیان اینکه 2 سال اول زندگی سال بحران و شناخت زوج ها از یکدیگر است، افزود: با کسب آموزش های لازم هم دختر و هم پسر می توانند به معنی واقعی از زندگی دست یافته و به شناخت کامل از همدیگر برسند.
معاون اجتماعی بهزیستی ایلام ازدواج سالم را در گرو داشتن سه مولفه میل، صمیمت و تعهد دانست و گفت: چنانچه هر یک از این مولفه ها وجود نداشته باشد موجب اخلال در زندگی مشترک خواهد شد و در صورت وجود این موارد عشق کامل اتفاق افتاده و منجر به زندگی سالم می شود.
وی اضافه کرد: در صورتی که هر یک از این مولفه ها وجود نداشته باشند ممکن است مشکلاتی نظیر خیانت، افسردگی، سرخوردگی زناشویی، طلاق عاطفی، اعتیاد بوجود آمده و پایه های اصلی زندگی مختل و در نهایت به طلاق منجر شود.
وی عمده ترین طلاق های جامعه را به 2 دوره پنج سال اول زندگی مشترک (که این رقم در ایلام 2 تا 3 سال اول زندگی مشترک است) و 10 تا 15 سال پس از ازدواج اعلام کرد و گفت: در دوره اول عمده ترین علت طلاق در نتیجه عدم شناخت کافی دختر و پسر از هم است که منجر به طلاق می شوند.
همتی گفت: در دوره دوم برخی زوج ها بازبینی از خود داشته و به این درک می رسند که تاکنون همدیگر را تحمل کرده و نیازی به ادامه این روند ندارند.
خانم همتی احتمال می دهد: یکی از این دلایل، پیشرفت نامتوازن زن و مرد در زمینه تحصیلی، فرهنگی و اجتماعی باشد به نحوی که یکی از انها به این نتیجه برسند که طرف مقابل هم شان و هم سطح آنها نیست و در نتیجه به طلاق روی می آورند.

منبع: ایرنا

 




ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
چاپ
نسخه چاپی


نظر کاربران


نظر خود را براي ما ارسال كنيد