تاريخ: ۱۳۹۹ پنج شنبه ۱۷ مهر ساعت ۱۰:۲۶ بازدید: 1418      نظرات: 0      کد مطلب: 15294

بخش خصوصی پاشنه آشیل توسعه زیرساخت‌های ورزشی در مهاباد


به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی هاژه، سرانه ورزشی یکی از مهمترین مباحث در رابطه با ورزش است. وقتی فضایی برای ورزش کردن موجود نباشد، طبیعتاً نمی‌توان به فعالیتهای ورزشی پرداخت و آن را توسعه داد که این موضوع از لحاظ سلامت، تأثیراتی منفی بر روی اجتماع و افراد میگذارد.

اگرچه میزان برخورداری شهروندان از سرانه ورزشی در کشورهای جهان با توجه به موقعیت جغرافیایی و توسعه یافتگی متفاوت است اما بر اساس استانداردهای جهانی سرانه جهانی در نظر گرفته‌شده برای هر فرد باید به میزان 2 و نیم متر باشد تا بتواند فعالیتی مؤثر در ورزش داشته باشد، فعالیتی که بر روی سلامت جسمانی او تأثیر کاملاً مثبت و مستقیم بگذارد.

در سال‌های گذشته فرسودگی زیرساخت‌های ورزشی شهرستان مهاباد به یکی از معضلات و آسیب‌های جدی ورزش تبدیل شده بود و توجه بیشتر دولت و مسوولان استانی به بازسازی و نوسازی آنها به عنوان یکی از مهمترین مطالبات جامعه ورزشی شهرستان مهاباد مطرح شده است.

دهه هشتاد شمسی و فرسودگی چشمگیر سالن‌ها و اماکن ورزشی، شهرستان مهاباد را جزو شهرهای فرسوده و پایین جدولی از نظر برخورداری و توسعه فضاهای ورزشی قرار داد، اما آغاز دهه 90 شمسی و تغییر نگرش دولت در توجه به سرمایه‌گذاری در بخش ورزش تاحدودی وضعیت راکد شهرستان را تغییر داد.

در حالت کلی توسعه فضاهای ورزشی در شهرستان مهاباد را می‌توان به بخش دولتی و خصوصی تقسیم کرد اما در تقسیم بندی دقیقتر می‌توان بخش دولتی را به بخش وزارت ورزش و جوانان و سایر ادارات و ارگان‌های دولتی دیگر نیز تقسیم کرد.

در سال‌های گذشته ورود ادارات دولتی غیر از ورزش و جوانان و بخش خصوصی در احداث و توسعه فضاهای ورزشی خصوصا در مهاباد نقش بزرگی در افزایش سرانه‌های ورزشی شهرستان ایجاد کرده است.

قرنی مصطفی پور رییس اداره ورزش و جوانان شهرستان مهاباد در گفتگو با خبرنگار هاژه در این خصوص اظهار کرد: از دهه 90 به بعد خصوصا از سال 1395 توسعه فضای ورزشی شهرستان مهاباد جهش مطلوبی را تجربه کرده و ادامه این روند می‌تواند سرانه ورزشی شهرستان مهاباد را به استانداردهای کشوری نزدیک کند.

 

وی با بیان اینکه تا قبل از سال 1395 میزان سرانه ورزشی شهرستان 45 سانتیمتر بوده افزود: تا سال 1390 تعداد 5 سالن ورزشی دولتی غیر از اداره ورزش و جوانان در این شهرستان احداث شده است اما از سال 1395 تا سالجاری 7 سالن و اماکن ورزشی توسط سایر ادارات این شهرستان ایجاد شده است.

 

 نمودار سرانه اماکن ورزشی استان آذربایجان غربی در سال 1396

مصطفی‌پور تصریح کرد: اداره ورزش و جوانان نیز تا قبل از دهه 90 تعداد 16 زیر ساخت ورزشی شامل سالن‌ها و اماکن ورزشی چند منظوره و تک منظوره، زمین فوتبال، فضای روباز ورزشی و ... ایجاد کرده بود و از ابتدای دهه 90 تا این لحظه 15 زیرساخت ورزشی در این شهرستان ایجاد شده و ورزشگاه آزادی نیز بازسازی شده است.

وی اضافه کرد: از سال 1396 تعداد 11 زیر ساخت ورزشی توسط بخش خصوصی شامل 5 سالن چند منظوره، 6 زمین فوتبال چمن مصنوعی توسط بخش خصوصی ایجاد شده که برخی از آنها درحال توسعه فازهای خود نیز می‌باشند.

رییس اداره ورزش و جوانان شهرستان مهاباد در ادامه اظهار کرد: مجموع فضای ورزشی متعلق به اداره ورزش و جوانان شهرستان مهاباد که شامل سالن‌ها و اماکن ورزشی است بالغ بر 109 هزار مترمربع است و این میزان در زیرساخت‌های ورزشی ایجاد شده توسط سایر ادارات بیش از 22 هزار متر مربع است، همچنین 26 هزار متر مربع زیرساخت ورزشی نیز توسط بخش خصوصی در شهرستان ایجاد شده که عمده‌ترین آن در چند سال گذشته احداث شده است.

وی با بیان اینکه پیشکسوتان ورزش نقش مهمی در اعتلای نام مهاباد و پرورش ورزشکاران مدال آور داشته‌اند، افزود: در حال حاضر نزدیک به 45 هیات ورزشی در این شهرستان فعالیت دارند و تعداد 99 ورزشکار این شهرستان در 23 رشته ورزشی مدال‌های استانی، ملی و جهانی کسب کرده و یا عضو تیم ملی هستند.

مصطفی پور تصریح کرد: ورزشکاران مدال آور مهابادی در ورزش‌های قایقرانی، کوهنوردی، کشتی، تنیس روی میز، ژیمناستیک، والیبال، ورزش‌های رزمی و پاورلفتینگ بیشترین تعداد را دارند و در ورزش‌های ذکر شده افتخارات ملی و جهانی برای مهاباد و کشور به ثبت رسیده است.

وی اضافه کرد: تا سال 1396 میزان سرانه ورزشی برای هر فرد در شهرستان مهاباد به نیم متر رسیده اما با تکمیل زیرساخت‌های جدید پیش‌بینی می‌شود این میزان تا سال 1399 به نزدیک 70 سانتیمتر برسد که پیشرفت مطلوبی خواهد بود.

رییس اداره ورزش و جوانان شهرستان مهاباد در پایان اظهار کرد: در چند سال گذشته در بخش اعتبارات ملی بیش از 50 میلیارد تومان برای توسعه و نوسازی اختصاص یافته که در آینده شاهد کشف استعدادهای درخشان در زمینه‌های مختلف خواهیم بود.

به گزارش هاژه، ورود بخش خصوصی به ایجاد زیرساخت‌های ورزشی در چند سال گذشته علاوه بر اشتغالزایی شهروندان در مهاباد، کیفیت و استانداردهای اماکن ورزشی را بالا برده و پیش بینی می‌شود این روند ضمن اینکه به افزایش سرانه ورزشی در شهرستان منجر می‌شود می تواند در کشف استعدادهای ورزشی نیز نقشی تعیین کننده ایفا نماید.

 



ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
چاپ
نسخه چاپی


نظر کاربران


نظر خود را براي ما ارسال كنيد