تاريخ: ۱۳۹۹ دوشنبه ۱۵ دي ساعت ۲۳:۷ بازدید: 1532      نظرات: 0      کد مطلب: 15609
بازدید معاون وزیر از طرح‌های کشاورزی شهرویران

زمین رایگان در ازای اجرای طرحهای استراتژیک


به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی هاژه، معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی در سفری یک روزه به مهاباد سفر کرد تا ضمن بازدید از طرح‌های آبیاری تحت فشار دشت مهاباد، از واگذاری رایگان زمین برای اجرای طرح‌های استراتژک و راهبردی خبر داد.

صبح امروز احمد علی کیخا در جریان بازدید از طرح‌های آبیاری شهرویران مهاباد مطالبات بخش کشاورزی شهرستان مهاباد را از زبان نماینده مردم مهاباد در مجلس شورای اسلامی جویا شد.

 

جلال محمودزاده در این بازدید اظهار کرد: از 12 هزار هکتار دشت پایاب سد مهاباد تنها 30 درصد آن به سیستم آبیاری نوین تجهیز شده است.

وی با بیان اینکه بیشتر پروژه‌های دشت مهاباد نیازمند تزریق اعتبار است، افزود: پروژه سیستم آبیاری دوستالی مهاباد اولین پروژه تصفیه پساب برای کشاورزی با صرف اعتبار 10 میلیارد تومانی است که علی‌رغم پیشرفت بالای 70 درصد و دستور ویژه وزیر، ستاد احیای دریاچه ارومیه مانع از تزریق اعتبار به آن می‌شود، این امر درحالی است که عملیات اجرایی این طرح، 5 سال زودتر از تأسیس ستاد احیای دریاچه ارومیه شروع شده است.

محمودزاده تصریح کرد: سیستم آبیاری کوسه کهریز مهاباد نیز با پیشرفت فیزیکی بالای 85 درصد به بهانه افزایش هزینه اجرای طرح، تزریق اعتبار نمی‌شود.

احمدعلی کیخا معاون وزیر جهاد کشاورزی نیز در این بازدید اظهار کرد: کاهش مصرف آب و استفاده از دانش نوین برای افزایش تولید از سیاست‌های اصلی وزارت جهاد کشاورزی است.

وی افزود: اتمام پروژه‌ها و طرح‌ها با پیشرفت فیزیکی بالای 80 درصد در اولویت خواهد بود و تزریق اعتبار به پروژه‌های دشت شهرویران مهاباد جهت تکمیل و به بهره‌برداری رسیدن سیستم آبیاری نوین در دستور کار قرار خواهد گرفت.

از دیگر برنامه‌های معاون وزیر جهاد کشاورزی به مهاباد حضور در نشست رفع مشکلات و موانع تولید با حضور تولیدکنندگان شهرستان بود.

احمدعلی کیخا در جلسه بررسی و پیگیری مشکلات حوزه کشاورزی مهاباد اظهار کرد: واگذاری زمین به سرمایه‌گذاران با اخذ مجوز 15 روزه و ارائه تسهیلات در کمتر از یک‌ماه از جدیدترین برنامه‌های وزارت جهاد کشاورزی است و در آن به تولیدکنندگان نهاده‌های دامی که از خارج وارد می‌شود و یا محصول آنها ظرفیت صادرات را دارد، زمین در وسعت نامحدود به سرمایه‌گذار واگذار می‌گردد.

 

وی با اشاره به تجربه موفق تولید صنعتی گوجه فرنگی در کرمانشاه افزود: محصول سیب در مهاباد این ظرفیت را دارد که بصورت زنجیره یکپارچه ضمن تولید و سورتینگ محصول به بازارهای خارج از کشور صادر شود.

کیخا تصریح کرد: امسال بیش از ۶۰۰ میلیون دلار برای خرید موز از خارج هزینه شده در حالی که استان‌هایی از جمله سیستان و بلوچستان توانایی تولید این محصول را دارد.

جلال محمودزاده نماینده مردم مهاباد در مجلس شورای اسلامی در این جلسه اظهار کرد: صادرات دغدغه اصلی کشاورزان است و افزایش تولید بدون صادرات معنا ندارد.


 

وی افزود: ناوگان حمل و نقل از دیگر مشکلات صادرات محصولات کشاورزی است به نحوی که کانتینرهای یخچال‌دار برای صادرات به ندرت یافت می‌شود.

محمودزاده همچنین از حل مشکل تعیین نرخ محصولات استراتژیک خبر داد و گفت: براساس قانون جدید، شورای اقتصاد به تنهایی نرخ محصولاتی کشاورزی را تعیین نمی‌کند و نماینده وزارت جهاد کشاورزی، ۲ نفر از کشاورزان نمونه به همراه تشکل‌های کشاورزی در تعیین نرخ محصولات استراتژیک مانند گندم سهیم خواهند بود.

عارف خدرلو فرماندار مهاباد نیز در این جلسه اظهار کرد:  اراضی کشاورزی این شهرستان از پتانسیل بالایی برخوردار است به طوری که هرسال تعدادی از کشاورزان نمونه کشوری در بخش محصولات باغی و صنعت دام و طیور مربوط به مهاباد است.


 

وی افزود:  ۱۰ هزار هکتار باغ در سطح مهاباد وجود دارد که سالانه بالغ بر ۱۲۰ هزار تن سیب از آن برداشت می شود و این شهرستان از قطب‌های تولید این محصول در استان به شمار می‌رود.

خدرلو تصریح کرد: درحال حاضر 80 هزار تن سیب در سردخانه‌های این شهرستان انبار شده و در صورت سورتینگ محصولات باغداران مهابادی از صادرات آن بهره‌مند می‌شدند.



برچسب ها:

ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
چاپ
نسخه چاپی


نظر کاربران


نظر خود را براي ما ارسال كنيد