تاريخ: ۱۳۹۹ يکشنبه ۱۲ بهمن ساعت ۱۲:۸ بازدید: 1120      نظرات: 0      کد مطلب: 15744

پیک چهارم کرونا از آنچه فکر می‌کنید به شما نزدیک‌تر است


 

مسئولان وزارت بهداشت کشور می‌گویند میزان مراجعه‎‌ی مبتلایان به کرونا به مراکز درمانی کشور، در طول یک هفته‌ی گذشته صعودی بوده است. با ورود گونه‌ی جدید و جهش یافته‌ی کرونا و همچنین بازگشایی‌ مدارس و مراکز صنفی میزان فوت در اثر کرونا افزایش یافته و بوی پیک چهارم کرونا به مشام می‌رسد.

مجید مختاری، عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا پیش‌بینی کرده که پیک چهارم بسیار شدیدتر از قبلی‌ها باشد، «چرا که انواع جدیدی از ویروس کرونا ایجاد شده که میزان انتقال و بیماری‌زایی آن ۷۰ درصد قوی‌تر است».

گزارش‌های میدانی هاژه حاکی از آن است که میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی شهروندان در مدت اخیر به میزان قابل توجهی کاهش یافته است. ممکن است ساده‌انگاری و تصور اینکه کرونا تمام شده ما را غافل‌گیر کند و تکرار کننده‌ی مرگ و میرهای تلخ پیک‌های پیشین باشد.

ابراهیم حسنی، معاون درمان دانشگاه استان آذربایجان غربی با اشاره به خطر موج چهارم در استان آذربایجان‌غربی می‌گوید: سه موج و سه پیک را در استان گذرانده‌ایم. در هر موج شمار مبتلایان و بستری شدگان نسبت به موج قبلی 2 برابر شده است. علاوه بر این طول موج نیز بیشتر شده است. در موج دوم تعداد بیماران بستری در یک روز 935 نفر در استان بوده در حالی که این آمار در موج سوم به 1752 نفر رسیده است.

حسنی از شروع پیک چهارم نگران است و ضمن هشدار می‌گوید: اگر موج چهارم نیز بخواهد این روند را طی کند و 2 برابر موج سوم باشد، بیمارستان‌های استان نمی‌تواند پاسخگوی این حجم از بیماران باشد.

امیر بهزاد، مدیر پیشین شبکه‌ی بهداشت و درمان مهاباد می‌گوید که شهرستان مهاباد موج سوم کرونا را پشت سر گذاشته است. او می‌گوید پیک اول کرونا در مهاباد، 40 الی 50 روز،  پیک دوم 60 الی 70 روز و پیک سوم نیز 80 الی 90 روز بطول انجامیده است. او پیش‌بینی می‌کند پیک چهارم در مهاباد بیش از چهار ماه طول بکشد و این وضعیت را «بسیار» نگران کننده توصیف می‌کند.

بررسی آمار میزان ابتلا به کرونا در ۱۱ ماه گذشته نشان از آن دارد که با کاهش رعایت پروتکل های بهداشتی از سوی مردم با گذشت دو الی سه هفته بعد، شروع شرایط سخت و آمار فوتی‌ها نیز افزایش یافته است.

آنچه بیشتر بر نگرانی این موضوع می‌افزاید کاهش میانگین سنی افراد مبتلا به این بیماری است. مسعود مردانی، عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا می‌گوید: متاسفانه کارایی و عوارض جانبی واکسن‌های کرونایی که تاکنون عرضه شده است بر اطفال و زنان باردار ارزیابی نشده است و تمام کارآزمایی‌های بالینی بر بزرگسالان است. با توجه به اینکه در نوع جهش یافته کرونا افراد زیر ۲۰ سال و کودکان در خطر بیشتری از نظر ابتلا هستند باید بیشتر مراقب این گروه سنی بود.

بر اساس آخرین رنگ‌بندی‌ کرونا، مهاباد در وضعیت زرد قرار دارد. در این وضعیت یک یا چند مورد بیماری تست پی‌سی‌آر دیده شده و به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر، ۱ تا ۹ مورد بیمار جدید قطعی تعریف شده است.

بنابر آخرین گزارش‌های رسمی، تاکنون 6 هزار و 493 مورد مثبت به کرونا در مهاباد گزارش شده است که در این بین 305 نفر جانشان را از دست داده‌اند.




ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
چاپ
نسخه چاپی


نظر کاربران


نظر خود را براي ما ارسال كنيد