تاريخ: ۱۳۹۹ سه شنبه ۲۱ بهمن ساعت ۲۲:۲ بازدید: 1387      نظرات: 0      کد مطلب: 15793
با حضور مدیرکل امور اجتماعی فرهنگی استانداری استان

نشست هم‌اندیشی مسوولان با سمن‌های مهاباد برگزار شد


به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی هاژه، نشست هم‌اندیشی سازمان‌های مردم نهاد شهرستان مهاباد با مدیرکل امور اجتماعی فرهنگی استانداری آذربایجان غربی در فرمانداری این شهر برگزار گردید.

در این نشست در خصوص موضوعاتی پیرامون مشکلات سمن‌های شهرستان مهاباد، آخرین آیین‌نامه‌ها و برنامه‌های دولت برای تقویت زیرساخت‌ها جهت افزایش کمی و کیفی سمن‌ها بحث و تبادل نظر شد.

سید هادی طباطبایی مدیرکل امور اجتماعی فرهنگی استانداری آذربایجان غربی در این نشست اظهار کرد: شیوع ویروس کرونا و پویایی سازمان‌های مردم نهاد در بخش‌های مختلف، ظرفیت و پتانسیل‌های شهرستان مهاباد را به‌خوبی نمایان ساخت.

 

وی با بیان اینکه توجه ویژه‌ای به سازمان‌های مردم نهاد در مدیریت کلان دولت و مدیریت استان می‌شود، افزود: بیش از 52 درصد سازمان‌های مردم نهاد کشور در 8 سال گذشته تأسیس شده‌اند.

طباطبایی تصریح کرد: حوادث تلخ کرمانشاه، سیل لرستان، زلزله قطور، همراهی گسترده شهروندان مهابادی را برای مشارکت‌های خیرخواهانه و مردمی نشان داد.

مدیرکل امور اجتماعی فرهنگی استانداری آذربایجان غربی در ادامه با بیان اینکه استاندار نیز به عنوان مقام عالی استان توجه ویژه‌ای به سمن‌ها دارد، تصریح کرد: برون سپاری ادارات به سمن‌ها و تسهیل امور برای آنها، در شورای اداری استان به تمامی ادارات ابلاغ شده است.

سید هادی طباطبایی افزود: یکی از برنامه‌های دولت در خصوص تقویت جایگاه سمن‌ها، ساماندهی خیرین برای اولویت‌بندی نیازهای شهرستان‌ها است و تشکیل خانه تشکل‌ها با مشارکت شهرداری‌ها می‌تواند زمینه را برای نیازسنجی شهرستان فراهم کند تا مشارکت‌ خیرین به بخش‌های حیاتی و لازم هدایت شود.

وی تصریح کرد: به منظور افزایش اعتماد عمومی و جلوگیری از خدشه‌دار کردن این اعتماد به سمن‌ها، ارائه گزارش کار، بیلان مالی و انتخابات در سمن‌ها شرط تمدید مجوز فعالیت آنها است و موسسات خیریه نیز باید شفافیت مالی داشته باشند، چراکه بروز هرگونه مشکل در یک انجمن می‌تواند صدماتی جبران ناپذیر به سایر موسسات خیریه و اعتماد عمومی شهروندان به آنها وارد کند.

عارف خدرلو فرماندار شهرستان مهاباد نیز در این نشست با بیان اینکه بیش از 40 سازمان مردم نهاد در این شهرستان فعالیت می‌کنند، اظهار کرد: سمن‌های مختلف شهرستان را نه به عنوان رقیب و اپوزیسیون ادارات، بلکه به عنوان بازوی توانمند مدیریت شهری می‌دانیم و تابع دستورات مقام عالی استان برای استفاده از ظرفیت آنها می‌باشیم.

 

وی افزود: شیوع ویروس کرونا ظرفیت و توانمندی خیرین شهرستان و سازمان‌های مردم نهاد برای اجرای تحرکات اجتماعی و مشارکت در مبارزه با این ویروس را نشان داد و همیشه قدردان نقش خیرین، تولیدکنندگان و سازمان‌های مردم نهاد شهرستان می‌باشیم.

خدرلو با بیان اینکه از زمان تصدی فرمانداری شهر مهاباد 6 بار با سازمان‌های مختلف شهرستان جلسات ویژه برگزار کرده است، تصریح کرد: همواره خواستار شفافیت و نظم روند فعالیت سازمان‌های مردم نهاد بوده‌ایم و این به معنای سنگ‌اندازی در امور نیست، بلکه در راستای افزایش کیفی خدمات و اعتماد عمومی شهروندان بوده است.

رییس اداره بهزیستی شهرستان مهاباد نیز در این نشست اظهار کرد: درحال حاضر 8 تشکل مردمی با نظارت سازمان بهزیستی شهرستان در زمینه‌های مختلف فعالیت می‌کنند.

 

وی افزود: با توجه به ایجاد مراکز نیکوکاری در سطح محلات شهر، از کمیته امداد شهرستان انتظار داریم که هیات امنای این مراکز همانند هیات امناهای سمن‌های تحت نظارت سازمان بهزیستی شناسنامه‌دار شوند و اعضای تشکیل دهنده نیز مشخص و چهارچوبی قانونی برای نحوه فعالیت آنها درنظر گرفته شود.

مهران یوسفی با اشاره به برخی آسیب‌های ناشی از عدم آگاهی افراد در حین کمک به افراد نیازمند، خواستار حفظ کرامت افراد نیازمند شد و گفت: در صورت مشاهده افراد نیازمند، انتظار داریم قبل از رسانه‌ای شدن چهره و مشخصات افراد در فضای مجازی، موضوع به ادارات بهزیستی و کمیته امداد ارجاع داده شود و در صورت عدم توانایی این 2 اداره از پتانسیل رسانه‌ای شدن موضوع در فضای مجازی استفاده گردد.

حسین خضری رییس کمیته امداد امام خمینی (ره( مهاباد نیز در ادامه اظهار کرد: درحال حاضر 10 مرکز نیکوکاری در شهرستان مهاباد فعال هستند که 6 مرکز بصورت امداد محلات فعالیت می‌کنند و 4 مرکز تخصصی با اهداف مشخص برای جامعه هدف مشخص نیز خدمات مختلف ارائه می‌دهند.

 

وی هدف از تأسیس این مراکز را توزیع عادلانه کمک‌های مردمی و شناسایی خیرین و نیازمندان در محلات اعلام کرد و گفت: این مراکز با حمایت از بیماران سرطانی، خانواده‌های بدسرپرست، بی سرپرست، خانواده زندانیان، ایتام و سالمندان در راستای اجرای عدالت در توزیع بسته های معیشتی گام برمی‌دارند.

خضری تصریح کرد: در سالجاری 6 میلیارد و 300 میلیون تومان از سوی کمیته امداد با مشارکت خیرین به نیازمندان کمک شده است.

وی با بیان اینکه شهرستان مهاباد برای چندمین سال پیاپی رتبه اول پرداخت زکات را به خود اختصاص داده، اضافه کرد: در بخش مشارکت‌های مردمی نیز 12 میلیارد و 200 میلیون تومان جمع‌اوری شده است.

علی نادری مدیرعامل جمعیت اجتماعی یاری رسانان زاگرس در مهاباد نیز از تأخیر مسوولان برای حضور در جلسه انتقاد کرد و گفت: تعدادی از اعضای سازمان‌های مردم نهاد قبل از حضور مسوولان، جلسه را بدلیل تأخیر زیاد ترک کرده‌اند.

 

وی با اشاره به توانمندی‌های سازمان‌های مردم نهاد برای پایش وضعیت اجتماعی شهروندان اظهار کرد: فعالیت سمن‌ها در شهرستان مهاباد به‌ویژه در یکسال گذشته نشان دهنده عملکرد و تلاش همه جانبه اعضا برای حل مشکلات در شهر بوده است.

نادری با مقایسه عملکرد سازمان‌های مردم نهاد با عملکرد ادارات، تصریح کرد: سمن‌ها بدون چشم داشتی برای حل مشکلات ورود پیدا می‌کنند و همانند بازویی توانمند حلال بسیاری از مشکلات در شهر می‌باشند.

مدیرعامل جمعیت اجتماعی یاری رسانان زاگرس در پایان خواستار استفاده از پتانسیل سازمان‌های مردم نهاد برای برنامه‌های اجتماعی در شهر شد و گفت: سازمان‌های مردم نهاد در بطن جامعه هستند و بیشتر با مشکلات شهروندان آشنایی دارند، لذا شایسته است که از توان و نقطه نظرات آنها در مسائل مدیریتی بیشتر استفاده شود.

حسن فکری مدیرعامل کانون ورزشی زانا نیز در این جلسه با اشاره به مشکلات تمدید فعالیت سمن‌ها در مهاباد اظهار کرد: انتظار می‌رود مسوولان، صدور مجوز برای سمن‌ها را تسهیل نمایند، با اینحال شاهد تأخیر و یا عدم تمدید مجوز فعالیت هستیم.

یوسف شریفی نماینده سازمان‌های مردم نهاد شهرستان مهاباد نیز در این مراسم از توجه فرماندار جدید مهاباد به سازمان‌های مردم نهاد تقدیر و تشکر کرد و گفت: در چند سال گذشته توجهی ویژه از سوی فرمانداران مهاباد به سازمان‌های مردم نهاد شده است.

وی افزود: سمن‌ها در شهرستان مهاباد همواره بازوان توانمندی برای امورات اجتماعی، فرهنگی بوده‌اند.

شریفی تصریح کرد: در مدت کوتاهی که فرماندار جدید شهرستان آغاز بکار کرده‌، چندین جلسه جداگانه با سمن‌ها داشته و امیدواریم جلسات بیشتری برای بررسی وضعیت شهرستان با مسوولان رده بالا برگزار گردد.

وی در خصوص انتقادات و یا مسائلی که اعضای سازمان‌های مردم نهاد در جلسات مطرح می‌کنند، گفت: این مسائل برای پیشبرد جامعه است و مسوولیت برگزاری و مصونیت اعضا در جلسات برعهده میزبان جلسه می‌باشد که در این رابطه فرمانداری آنچه در توان داشته انجام داده و اگر مشکلاتی هم پیش آمده می‌توانیم با تعامل و هماهنگی آن را رفع نماییم.

رحمان بهمنش نماینده ادوار گذشته شهرستان مهاباد در مجلس شورای اسلامی و فعال مدنی شهرستان نیز با تأکید بر حفظ کرامت افراد نیازمند در زمان کمک اظهار کرد: سازمان بهزیستی و اداره کمیته امداد از ادارات مرجع برای حمایت از نیازمندان می‌باشند و لازم است افراد نیازمند به این ادارات معرفی شوند.

 

وی افزود: آرزو می‌کردیم که نیازمندی در شهر وجود نداشت و سازمان مردمی نهادی برای حمایت از نیازمندان تشکیل نمی‌شد، با این‌حال همواره شخصیت و پایگاه اجتماعی شهروندان باید حفظ گردد.

در ادامه این نشست، نمایندگان در رابطه برخی مشکلات سمن‌های شهرستان همچون مشکلات تمدید مجوزهای فعالیت، دیدگاه نامناسب به سمن‌ها از سوی برخی مسوولان و عدم هماهنگی با سازمان‌های مردم نهاد از سوی مسوولان رده بالای شهرستان اشاره کردند و فرماندار شهرستان نیز بر رفع مشکلات و برگزاری جلسات مستمر با سازمان‌های مردم نهاد شهرستان برای فراهم کردن زمینه توسعه در شهرستان تأکید کرد.











ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
چاپ
نسخه چاپی


نظر کاربران


نظر خود را براي ما ارسال كنيد