تاريخ: ۱۴۰۰ پنج شنبه ۱۸ آذر ساعت ۱۹:۲۳ بازدید: 987      نظرات: 0      کد مطلب: 17120
در نشست با معاون عمرانی بنیاد مسکن مطرح شد

عقب ماندگی روستاهای مهاباد با اعتبارات قطره چکانی جبران نمی‌شود


به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی هاژه، در نشستی که با حضور معاون عمرانی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کشور و مدیرکل بنیاد مسکن استان در مهاباد برگزار شد، مسوولان شهرستان مهاباد خواستار جبران عقب ماندگی اجرای طرح‌های هادی و پروژه‌های عمرانی در روستاهای شهرستان شدند.
جلال محمودزاده نماینده مردم مهاباد در مجلس شورای اسلامی در حاشیه این نشست به خبرنگار هاژه گفت: میانگین اجرای طرح‌های هادی و مقاوم سازی مسکن روستایی در استان آذربایجان غربی 20 درصد و از میانگین کشوری کمتر است.
 
 
وی افزود: اگرچه شهرستان مهاباد بلوک جنوب استان است اما عقب ماندگی روستاهای بخش خلیفان این شهرستان از نظر اجرای طرح هادی، پروژه های عمرانی و مقاوم‌سازی مساکن روستایی پذیرفتنی نیست.
محمودزاده تصریح کرد: از ۴۰۰ روستای آذربایجان غربی که نیاز به احداث دیوار ساحلی دارد، ۷۲ روستا در مهاباد به ویژه بخش خلیفان واقع شده است که باید این عقب ماندگی از طرف بنیاد جبران شود.
وی اضافه کرد:  ۳۶ روستای مهاباد نیازمند بازنگری طرح هادی هستند و ۴۸ روستای دیگر هم تاکنون طرح هادی در آنها اجرا نشده است.
نماینده مردم مهاباد در مجلس شورای اسلامی در ادامه اظهار کرد: یکی دیگر از مشکلات طرح‌های هادی در شهرستان مهاباد، اجرای ناقص است و با اعتبارات قطره چکانی عقب ماندگی روستاهای مهاباد جبران نمی‌شود.
وی افزود: تعداد 60 روستای شهرستان مهاباد که گازرسانی شده‌اند، نیازمند اجرای طرح هادی و آسفالت هستند و انتظار داریم مسوولان کشوری و استانی اعتبارات ویژه‌ای برای جبران عقب ماندگی روستاهای مهاباد اختصاص دهند.
 
عارف خدرلو فرماندار مهاباد نیز در این نشست اظهار کرد: بخش خلیفان شهرستان مهاباد یکی از محرومترین بخش‌های کشور است و این درحالی است که طرح هادی برای بیشتر روستاهای این بخش تهیه نشده و یا ناقص اجرا شده است.
 

 
وی تجهیز شهرستان به ماشین‌آلات برای اجرای برخی طر‌ح‌ها را ضروری دانست و گفت: در صورتی که شهرستان و بنیاد مسکن مهاباد به ماشین‌آلات ویژه اجرای طرح‌ها تجهیز شود می‌تواند به روستاهای جنوب استان نیز خدمات ارائه دهد.
خدرلو تصریح کرد: سهم استان آذربایجان غربی در برخورداری از اعتبارات ارزش افزوده بسیار ناچیز است و مجالی را برای تزریق اعتبار جهت محرومیت زدایی از روستاهای شهرستان فراهم نمی‌کند.
 
محمدرضا شاملو معاون عمرانی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کشور نیز در این نشست از افزایش اعتبارات روستایی مهاباد خبر داد و گفت: به منظور ارتقای شاخص‌ها، اعتبارات ریالی روستاهای شهرستان از 3.5 میلیارد به 8 میلیارد و اعتبارات قیر رایگان از 7.5 میلیارد به 20 میلیارد تومان افزایش یافته است.
 

 
وی افزود: در صورت صرف اعتبارات قیر رایگان، اعتبارات بیشتری هم به این حوزه در شهرستان مهاباد اضافه می‌گردد.
 
محمود بدلی مدیرکل بنیاد انقلاب مسکن آذربایجان غربی با ارائه آماری از وضعیت استان اظهار کرد: از تعداد 2 هزار و 169 روستای دارای سکنه در استان 2 هزار و 168 روستا بالای 20 خانوار هستند.
 

 
وی افزود: از تعداد 2 هزار و 168روستای استان، در 771 روستا طرح هادی اجرا شده است.
بدلی تصریح کرد: طرح‌های هادی 969 روستا در سطح استان نیازمند بازنگری است.
مدیرکل بنیاد انقلاب مسکن آذربایجان غربی در ادامه اظهار کرد:  از 129 روستای بالای 20 خانوار شهرستان مهاباد، طرح هادی برای 46 روستا اجرا شده است.
وی افزود: طرح هادی 40 روستای مهاباد نیازمند بازنگری است و در 26 روستا طرح هادی 2 بار اجرا شده است.
بدلی پایین بودن شاخص اجرای طرح هادی در این استان را تعداد زیاد روستاها اعلام کرد و گفت: در بعضی روستاهای استان و شهرستان مهاباد 2 بار طرح هادی کار شده است و این عامل باعث عقب افتادگی شاخص اجرای طرح در مهاباد و استان شده است. 
وی میانگین اجرای طرح هادی در شهرستان مهاباد و استان را 35 درصد اعلام کرد و گفت: شاخص میانگین اجرای طرح هادی در کشور 55 درصد است.
بدلی کمبود اعتبارات و عدم تخصیص بودجه را دلیل پایین بودن میانگین اجرای طرح هادی در استان و شهرستان اعلام کرد و گفت: در چنین وضعیتی بنیاد مسکن نیز نمی‌تواند اعتباری به روستاها تخصیص دهد.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با بیان اینکه سالانه باید 200 هزار مساکن روستایی در سطح روستاهای کشور مقاوم سازی شوند اظهار کرد: سهم استان آذربایجان غربی از این تعداد 13 هزار و احد مسکونی است و برای شهرستان مهاباد مقاوم‌سازی 920 واحد مسکونی درنظر گرفته شده است.
وی افزود: در سطح کل استان آذربایجان غربی برای 3 هزار خانوار روستایی محروم، تسهیلات 30 میلیون تومانی بصورت بلاعوض پرداخت می‌شود که سهم مهاباد از این تعداد 235 واحد است.
بدلی تصریح کرد: تاکنون 127 متقاضی در مهاباد برای دریافت این تسهیلات اقدام کرده‌اند و انتظار داریم مابقی نیز شناسایی و معرفی شوند.
 
بخشداران، دهیاران و نمایندگان شوراهای اسلامی روستاهای مهاباد  در این نشست خواستار افزایش اعتبارات برای اجرای طرح‌های هادی و دیوار ساحلی برای روستاها شدند.
 
در پایان این نشست 2 کتابچه معرفی تالاب کانی برازان و گونه‌های جانوری این تالاب از سوی محسن پناه شورای اسلامی روستای قره‌داغ به معاون بنیاد مسکن انقلاب اسلامی اهدا شد. 
 
 



ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
چاپ
نسخه چاپی


نظر کاربران


نظر خود را براي ما ارسال كنيد