تاريخ: ۱۴۰۰ سه شنبه ۲۳ آذر ساعت ۱۶:۳۶ بازدید: 1122      نظرات: 0      کد مطلب: 17152

افزایش گازبها، بلای جان واحدهای تولیدی مهاباد


به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی هاژه، با حضور مسوولان استانی، جلسه پیگیری مشکلات صنعت‌کاران و واحدهای تولیدی شهرستان، در فرمانداری مهاباد برگزار شد.

 

خشایار صنعتی معاون توسعه و برنامه‌ریزی فرماندار مهاباد در این جلسه با اشاره به مشکلات واحدهای صنعتی- تولیدی شهرستان اظهار کرد: افزایش گازبهای صنایع تولیدی که اخیرا در مدیریت کلان کشور مصوب و اجرایی شده، به شکل فزاینده‌ای هزینه‌های تولید در واحدهای صنعتی را افزایش داده است.

 

وی افزود: پرداخت بهای قیمت گاز مورد مصرف در واحدهای تولیدی در قالب هزینه‌های شناور در توان تولیدکنندگان این شهرستان نبوده و این امر در راستای تحقق شعار سال مبنی بر پشتیبانی از تولید قرار ندارد.

صنعتی تصریح کرد: ظرفیت‌های شهرستان از نظر مواد اولیه، کارخانجات، نیروی انسانی و موقعیت بی‌نظیر است با این حال بسیاری از کارخانجات بزرگ شهرستان با مشکلات عدیده سرمایه در گردش، عدم خرید تضمینی محصولات استراتژیک و تأمین مواد اولیه روبرو هستند.

وی با اشاره به کارآمد نبودن مصوبات کلان کشوری و استانی برای حمایت از باغداران جهت خرید سیب زیر درختی اظهار کرد: یکی از بزرگترین و بروز‌ترین کارخانجات تولید کنسانتره در شهرستان مهاباد که می‌تواند سیب زیر درختی را به کنسانتره تبدیل کند، بدلیل نیازمندی به سرمایه در گردش راکد است.

صنعتی افزود: بزرگترین واحد تولیدی سرم‌سازی در شهرستان مهاباد با فناروری استاندارد بین‌المللی بومی سازی شده اما بدلیل واردات و عدم خرید تضمینی محصول در وضعیت نابسامانی قرار دارد.

وی تصریح کرد: تأمین مواد اولیه برای تولید کنندگان مهابادی که نیازمند مواد خام اولیه صنایع پتروشیمی هستند، علی‌رغم وجود پتروشیمی در شهرستان وجود با تنگنا روبرو بوده و برخی تولید کنندگان مجبورند مواد اولیه خود را از دلالان خریداری کنند.

وی اضافه کرد: کمبود زمین و مشکلات مالی ناشی از عدم حمایت موسسات مالی شهرستان، از دیگر مشکلاتی است که برای تولیدکنندگان شهرستان وجود دارد.

محمدرضا رضایی یار مسول بسیج مهندسین صنعت و معدن سپاه شهدای آذربایجان‌غربی نیز در این جلسه اظهار کرد: تأسیس و یا ثبت واحدهایی که به نحوی اقدام به تولید محصولاتی با دانش بومی می‌کنند، در قالب شرکت‌های دانش بنیان ضمن اینکه زمینه را برای رقابت و عرضه محصولات در داخل بصورت تضمینی فراهم می‌کند، امکان استفاده از 100 بسته حمایتی را هم برای تولیدکنندگان ایجاد می‌کند.

 

وی افزود: دستورالعمل ویژه‌ای برای پشتیبانی از واحدهای صنعتی و تولیدی تدوین شده که در جریان بازدید و تسهیل امور برای تولیدکنندگان اجرایی خواهد شد.

*40  درصد واحدهای صنعتی مهاباد راکد یا نیمه فعال هستند*

محمد جهین رییس اداره صنعت معدن و تجارت شهرستان مهاباد نیز در این جلسه ضمن انتقاد به افزایش گازبها برای واحدهای تولیدی و صنعتی اظهار کرد: در شرایطی که بسیاری از تولید کنندگان با مشکل جدی روبرو هستند، افزایش چند برابری نرخ گاز، معنا و توجیهی ندارد.

 

وی با اشاره به کمبود زمین در شهرک صنعتی مهاباد افزود: علی‌رغم صدور جواز تأسیس برای ده‌ها واحد تولیدی، هیچ‌کدام از آنها موفق به اخذ زمین در شهرک صنعتی مهاباد نشده‌اند.

جهین تصریح کرد: در حال حاضر از 123 واحد صنعتی- تولیدی شهرستان 75 واحد فعال و مابقی راکد و یا غیرفعال هستند، همچنین از 77 معدن دارای پروانه بهره‌برداری 42 واحد فعال و مابقی راکد و یا غیرفعال می‌باشند.




ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
چاپ
نسخه چاپی


نظر کاربران


نظر خود را براي ما ارسال كنيد