تاريخ: ۱۴۰۰ يکشنبه ۵ دي ساعت ۱۰:۳۳ بازدید: 1168      نظرات: 0      کد مطلب: 17246

چرا مغزمان تصاویر را متحرک می‌بیند؟

رحمان الهی


تاکنون احتمالاً با تصاویری مواجه شده اید که با سرعتی در حال چرخش یا حرکت هستند که به نوعی باعث وقوع خطای ذهنی می شوند. قبل از اینکه به موضوع بپردازیم باید توجه داشته باشیم اطلاعاتی از طریق فوتون هایی که از مردمک های چشم عبور می کند و به شبکیه چشم می رسد بصورت پراکنده است بطوریکه هر حرکتی که در تصاویر ثابت مشاهده می کنیم بیشتر نوعی تاری دید بوده خطای ذهنی محسوب می شود.

منطقه ای در مغز وجود دارد که دیدمان در آن پردازش می شود و ما می توانیم اشیاء و رویدادهای اطرافمان را مشاهده کنیم. در واقع مغز ما بطور دائم هر چیزی را که به شبکیه چشم برخورد می کند را ویرایش می کند تا برای سلول های عصبی مغز قابل ارائه باشد. تبدیل اطلاعات از شبکیه چشم به سلول های عصبی یک فرایند پیچیده و زمان بر است به همین دلیل است که ما بعضی از تصاویر را به نظر در حال چرخش مشاهده می کنیم؛ البته این مشاهده چرخش تصاویر برای همه افراد یکسان نیست.

به طور خلاصه سلول های مغز ما سیستم های پیچیده و متعددی برای تشخیص و پردازش حرکت مرئی دارند اما سلول های عصبی که مسئول تشخیص حرکات توهمی هستند به 15 میلی ثانیه زمان نیاز دارند تا این موضوع را تحلیل کنند و طی این مدت مغز فریب می خورد و استنباط می کند که تصاویر در حال حرکت هستند و متحرک به نظر می رسند البته شاید 15 میلی ثانیه زمان زیادی نباشد اما از نظر فیزیولوژی عصبی این زمان بسیار قابل توجه و طولانی است که باعث می شود مغز فریب بخورد و باعث شود تصاویر را متحرک مشاهده کنیم.



برچسب ها:

ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
چاپ
نسخه چاپی


نظر کاربران


نظر خود را براي ما ارسال كنيد