تاريخ: ۱۴۰۰ شنبه ۱۸ دي ساعت ۱۱:۴۹ بازدید: 858      نظرات: 0      کد مطلب: 17359
تب پرخاشگری و نزاع در استان همچنان بالا است

تشکیل روزانه 81 پرونده نزاع و درگیری در آذربایجان غربی


به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی هاژه، تازه‌ترین آمارهای پزشکی قانونی در آذربایجان غربی، حاکی از بالا بودن تب پرخاشگری و نزاع در استان است، به نحوی که ماهیانه بیش از 2 هزار پرونده تزاع و درگیری در سطح استان تشکیل می‌شود.

حتماً شما هم بارها داخل اتوبوس، تاکسی و یا ماشین شخصی خود، لحظات منتظر ماندن پشت چراغ قرمز را تجربه کرده اید، آن زمان که هنوز چراغ سبز نشده ولی صدای بوق زدن های ممتد رانندگان، حسابی اعصاب شما را به هم می ریزد یا حتی عابر پیاده ای بوده اید، در حال گذر از خط عابر پیاده که ناگهان چراغ سبز می شود و در یک آن ماشین های پشت چراغ قرمز همچون سِیلی به سمت شما روانه می شوند و رانندگان آن ماشین ها انگار اصلاً شما را نمی بینند. به یک لحظه دلتان هوری می ریزد پایین و با سرعت تمام خطوط عابر پیاده را رد می کنید! شاید هم هنگام حساب کردن کرایه تاکسی و پس از اینکه به راننده می گویید "شرمنده پول خرد ندارم" حسابی با راننده تاکسی دعوایتان شده است! یا شاید بارها صدای دعوای زن و شوهر همسایه برای یک موضوع ساده و پیش پا افتاده، شما را به پشت در خانه کشانده است!
همه این اتفاقات و اتفاقات دیگری از این دست نشان می دهد که آستانه تحمل مردم در جامعه ایران روند کاهشی داشته است به گونه ای که با کوچک ترین محرکی، نزاع و درگیری بین مردم ایجاد می شود.

شرایط زندگی، میزان رفاه و نوع زندگی اجتماعی مردم و ارتباطاتی که بین مردم وجود دارد، میزان پرخاشگری را در جامعه تعیین می‌کند، اگرچه پرخاشگری انواع مختلفی دارد، ولی زمینه شروع هر نزاعی قطعاً با یک پرخاشگری شروع می شود. حالا نزاع هایی که شکل می گیرد، اول با یک خشونت کلامی شروع می شود و بعد به نزاع و درگیری های فیزیکی منجر می شود.

رسول روشنی مدیرکل پزشکی قانونی آذربایجان غربی با ارائه گزارشی از میزان پرونده‌های تشکیل شده در نه ماهه سال‌جاری گفته است: در این بازه زمانی تعداد ۲۲ هزار و ۸۷ مورد پرونده نزاع به مراکز پزشکی قانونی استان ارجاع شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته خود که ۲۲هزار و ۲۹۷مورد بوده، کاهش را نشان می دهد.

بر اساس این گزارش در نه ماهه سال‌جاری 210 فقره نزاع و درگیری کاهش یافته است.

این آمار نشان می‌دهد که ماهیانه 2 هزار و 454 و روزانه 81 پرونده نزاع و درگیری در سطح استان تشکیل می‌شود.

انتشار این آمار درحالیست که بسیاری از نزاع‌ها و درگیری‌ها به تشکیل پرونده در مراجع قانونی و قضایی منجر نمی‌شود.

به گفته کارشناسان نادیده گرفتن حقوق دیگران، زندگی ماشینی و ازبین رفتن بافت سنتی جامعه، فضای مجازی، نابسامانی اقتصادی و وضعیت معیشتی از عمده دلایل افزایش خشونت و پرخاشگری در جامعه هستند که آموزش و پرورش و سازمان بهزیستی متولی اصلی آموزش مهارت‌های زندگی در جامعه هستند.

درحال حاضر آموزش و پرورش با کمبود شدید نیرو مواجه است و سازمان بهزیستی نیز از کمبود اعتبارات رنج می‌برد و بر همین اساس برنامه‌های لازم برای نهادینه کردن مهارت‌های زندگی آنگونه که لازم است پیش نمی‌رود.



ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
چاپ
نسخه چاپی


نظر کاربران


نظر خود را براي ما ارسال كنيد