تاريخ: ۱۴۰۰ شنبه ۲۳ بهمن ساعت ۱۳:۵۷ بازدید: 1355      نظرات: 0      کد مطلب: 17647
آن روی سکه تکدی گری در مهاباد

54 متکدی در مهاباد جمع‌آوری شدند


به گزارش پایگاه خبری - تحلیلی هاژه، یکی از شناخته شده‌ ترین آسیب‌های اجتماعی که در اکثر جوامع با شدت کمتر یا بیشتر وجود دارد، تکدی گری است.
 
این روزها بسیاری از متکدیان به شهر مهاباد روی آورده‌اند، دلیل آن عدم کسب درآمد و برخوردهای سفت و سخت با آنها در شهرهای همجوار و تمایل شهروندان مهابادی به کمک است.
 
به گفته مسوولان بیش از 70 درصد متکدیان در مهاباد غیربومی و حدود 5 درصد آنها را هم معتادین متجاهر تشکیل می‌دهند.
گزارشها حاکی از آن است که متکدیان متجاهر روزانه با چندین خودرو به مهاباد انتقال داده می‌شوند و بعداز ظهرها مهاباد را ترک  می‌کنند.
هاژه به اطلاعاتی دست یافته که نشان می‌دهد برخی خودروها علاوه بر هزینه خورد و خوراک و هزینه‌های استهلاک خودرو، مبلغی حدود 500 الی  800 هزار تومان بابت هزینه رفت و آمد چند متکدی دریافت می‌کنند.
 
به گفته مسوولان شهرستان، این متکدیان روزانه 1 الی 2 میلیون تومان درآمد دارند.
 
احداث سرعت‌گیر و سرعت‌کاه در جاده‌ها و محورهای مواصلاتی شهرستان هم به مکانی مناسب برای تکدی‌گری تبدیل شده و این روزها شاهد وضعیتی هستیم که با احداث هر سرعت‌کاه در جاده، فردای آن روز یک متکدی در جوار آن اقدام به تکدی‌گری می‌کند.
 
 
 در اینباره بیشتر بخوانید:
 کنترل ورودی‌های شهر مهاباد به سبک متکدیان
 
اگرچه طبق قانون تکدی‌گری یک جرم اعلام شده و افراد مجرم باید دستگیر شوند، اما کم نیستند افرادی که ضمن انجام یک عمل مجرمانه(تکدی‌گری) از کودکان نیز به عنوان حربه‌ای جهت کسب درآمد استفاده می‌کنند که آنهم مصداق بارز کودک آزاری است.
 
 اسکان متکدیان در جاده‌ها، احتمال بروز حوادث جاده‌ای را هم افزایش می‌دهد و در صورت بروز هرگونه حادثه، این رانندگان هستند که باید متحمل هزینه‌ شوند.
 
 
 
در داخل شهر هم وضعیت همین‌گونه است و کم نیستند معتادین متجاهر و افرادی که در قالب تکدی گری اقدام به سرقت‌های خرد می‌کنند.
اگر قانون به خوبی اجرا شود متکدیان در شهر باید به جرم تکدی‌گری دستگیر و  قانون امکان مصادره خودروهایی که اقدام به جابجایی آنها می‌کنند را هم فراهم کرده، در واقع اموال متکدیان و خودروهایی که اقدام به جابجایی آنها می‌کنند طبق قانون باید مصادره شوند.
تردد چشمگیر گردشگران در محورهای مواصلاتی مهاباد، تمایل به کمک شهروندان مهابادی در مقایسه با سایر شهرها و بازارهای جذاب تاناکورا و بازارچه و... مهاباد را به بهشت متکدیان تبدیل کرده است. 
هر ساله با فرا رسیدن عید نوروز و پیش از آغاز سفرهای نوروزی جلساتی در شهرستان تحت عنوان جمع‌آوری متکدیان و معتادین متجاهر در شهر برگزار می‌شود و در خلال 1 ماه مانده به عید نوروز متکدیان شهرستان جمع‌آوری می‌شوند که اینکه اعمال قانون ‌ها کارایی لازم را ندارند، همواره شاهد تردد این افراد در سطح شهر، تقاطع‌ها و جاده‌های این شهرستان هستیم.
روندی که می‌تواند در کنار شهر بدون گدای تبریز، مهاباد را به عنوان بهشت متکدیان در منطقه معرفی کند.
 
*جمع‌آوری 54 متکدی در مهاباد*
عزیز عزیز‌نژاد معاون خدمات شهرداری مهاباد در جلسه جمع ‌آوری متکدیان که در فرمانداری مهاباد برگزار گردید از جمع‌آوری 54 متکدی در سطح شهر از ابتدای سالجاری خبر داد و گفت: از این تعداد 34 نفر خانم و 20 نفر آقا بوده‌اند.
 
وی افزود: 31 نفر از متکدیان دستگیر شده غیر بومی بوده‌اند و از شهرهای همجوار برای تکدی‌گری به مهاباد آمده‌اند.
عزیز‌نژاد تصریح کرد: اگرچه معتادین متجاهر در قالب طرحی جداگانه جمع‌آوری می‌شوند اما در طرح مربوط به متکدیان نیز 2 معتاد متجاهر که اقدام به تکدی‌گری می‌کردند، دستگیر و جمع‌آوری شده‌اند.
وی اضافه کرد: از 54 متکدی جمع‌آوری شده 4 نفر تحت حمایت سازمان‌های دولتی بوده‌اند که پرونده آنها به ادارات بهزیستی و کمیته امداد ارجاع داده شده است.
معاون خدمات شهرداری مهاباد در ادامه خواستار حمایت دستگاه قضایی و تشدید اعمال قانون برای متکدیان در این شهرستان شد و گفت: سامانه 137 و شماره تلفن 42234488 برای اعلام جرم در خصوص تکدی گری از سوی شهرداری اعلام شده اما روزانه شاهد ارتکاب جرم این افراد بعد از اخراج از شهر و یا جمع‌اوری هستیم.
 
*بهزیستی مهاباد؛ تکدی گری جرم است و نیازی به تعهد و رعفت نیست*
مهران یوسفی رییس اداره بهزیستی شهرستان مهاباد در جلسه ساماندهی متکدیان اظهار کرد: وقتی قانون به صراحت تکدی‌گری را جرم اعلام کرده، نیازی برای اخذ تعهد و یا رأفت نیست و باید متکدیان دستگیر و اعمال قانون شوند.
وی افزود: مماشات و حس رأفت در شهرستان مهاباد وضعیتی را پیش آورده که متکدیان در جوار پاسگاه‌ها و ایست‌های بازرسی پلیس اقدام به تکدی‌گری می‌کنند که این عمل انجام عمل مجرمانه در کنار پلیس و نیروی انتظامی است.
یوسفی با بیان اینکه  1 دوره اعمال قانون معضل تکدی گری در مهاباد را برای همیشه حل می‌کند، تصریح کرد: تکدی‌گری یک آسیب اجتماعی جدی است و بیشتر متکدیان از کودک آزاری برای تحریک احساسات شهروندان استفاده می‌کنند و از سویی دیگر رواج معرفی شماره کارت در فضای مجازی عزت نفس افراد را پایین آورده و خود نوعی ترویج تکدی‌گری است.
 
*نیروی انتظامی؛ مشارکت شهروندان در مبارزه با هر جرمی لازم است*
اللهیار بخشی رییس پلیس پیشگیری نیروی انتظامی شهرستان مهاباد نیز در این جلسه اظهار کرد: مشارکت مردم در مبارزه با جرایم نقشی تعیین کننده دارد و برای مبارزه با تکدی گری نیز نیازمند مشارکت شهروندان برای اطلاع دادن به پلیس 110 جهت پیگیری موضوع هستیم.
وی افزود: برخی مسوولان از تکدی‌گری در کنار مراکز انتظامی خبر می‌دهند، درحالیکه تاکنون گزارشی به دادستانی شهرستان برای ارجاع و صدور دستور قضایی در اینباره تهیه و ارسال نکرده‌اند.
این مقام انتظامی در ادامه از دستگیری و معرفی 7 معتاد متجاهر به کمپ‌های ترک اعتیاد برای بازپروری خبر داد و گفت: تکدی‌گری در بیشتر مواقع جرمی فردی نیست و برخی باندهای تکدی‌گری متکدیان را مدیریت می‌کنند، لذا باید با مشارکت تمامی دستگاه‌ها، باندهای تکدی‌گری را در سطح منطقه شناسایی و منهدم کرد.
 
*شهرداری مهاباد احداث گرمخانه را در دستور کار قرار دهد*
سلیمان پاکزاد معاون سیاسی فرماندار مهاباد اظهار کرد: دین مبین اسلام رعفت و مهربانی را همواره ترویج می‌کند و نوع دوستی شهروندان مهابادی برای کمک به نیازمندان زبانزد خاص و عام است، در این بین برخی افراد با سوءاستفاده از این وضعیت از شهرهای دیگر برای تکدی‌گری به شهر مهاباد می‌آیند.
وی افزود: بیشتر افرادی که تکدی گری می‌کنند متجاهر هستند و موضوع آنها با افراد بی‌خانمان متفاوت است، اما نبود گرمخانه برای افراد بی خانمان شهر یکی از موضوعاتی است که باید در دستور کار جدی شهرداری مهاباد قرار بگیرد.
وی افزود: شهردار جدید در روز معارفه احداث گرماخانه را یکی از برنامه‌های خود اعلام کرده و انتظار داریم با توجه به اختصاص ردیف اعتباری به آن در سال آینده این مرکز تأسیس شود. 



ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
چاپ
نسخه چاپی


نظر کاربران


نظر خود را براي ما ارسال كنيد