تاريخ: ۱۴۰۱ چهارشنبه ۲۹ تير ساعت ۱۱:۷ بازدید: 895      نظرات: 0      کد مطلب: 19777
دانشگاه علوم پزشکی پاسخگوی آشفته بازار داروی بیمارستانی باشد

کمبود دارو و اقلام بیمارستانی در مهاباد، از انکار تا واقعیت

صلاح عزیزیان


به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی هاژه، کمبود داروهای بیمارستانی بیماران مهابادی را سرگردان و جیب‌هایشان را خالی کرده است.

چند ماهی است که شهروندان مهاباد بارها در تماس با هاژه نسبت به کمبود داروهای بیمارستانی در تنها بیمارستان این شهر انتقاد می‌کنند.

شهروندی در تماس با هاژه گفته که برای ساده‌ترین دارو و لوازم بیمارستانی به ناچار در داروخانه های این شهر با قیمت چند برابر آن را تهیه کرده است، این درحالیست که قیمت این اقلام  جزو داروهای روتین هر مرکز درمانی  و قیمت آن بسیار پایین است.

سیل پیام‌های شهروندان و برخی پزشکان به هاژه حاکی از آن است که این مشکل تنها مربوط به چند شهروند نیست و بخش زیادی از شهروندان با این مشکل روبرو شده‌اند.

مسوولان بیمارستان و شبکه بهداشت و درمان در پاسخ به پیگیری این موضوع به خبرنگار هاژه گفتند که کمبود داروهای بیمارستانی معضلی کشوری است و در بیشتر شهرهای کشور این موضوع وجود دارد، منتها در بیمارستان مهاباد تلاش شده که اقلام مورد نیاز و یا داروهای بیمارستانی برای بیماران اورژانسی در اولویت قرار گیرد.

آنها اضافه کردند که بیمارستان مهاباد مشکلی برای خرید دارو ندارد، ولی تعداد شرکت‌هایی که برای آنها جهت خرید دارو تعریف شده محدود است و در برخی موارد برخی این شرکت‌ها داروی مورد نیاز را ندارد و ما قادر به خرید از هر شرکتی نیستیم، داروخانه‌های شهر می‌توانند این اقلام را از هر شرکتی که بخواهند تهیه کنند و با قیمت آزاد بفروش برسانند.

بررسی‌های خبرنگار هاژه نشان می‌دهد که شرکت‌های توزیع دارو که بیمارستان‌ها باید دارو و اقلام مورد نیاز خود را تنها از آنها تهیه نمایند، از فروش آن بدلیل احتکار و یا قیمت پایین خودداری می‌کنند و این امر مستقیما بر کیفیت ارائه خدمات در بیمارستان تأثیر گذاشته است.

روزانه ده‌ها بیمار به بیمارستان مهاباد مراجعه می‌کنند و برای هر بیمار، چند نفر باید بدنبال دارو و اقلام بیمارستانی در داروخانه‌های این شهر سرگردان شوند تا با قیمتی بالا آن را خریداری نمایند.

اوضاع چند سال گذشته نیز این را نشان می‌دهد که شرکت‌های توزیع دارو دست بالا را در ایجاد بحران دارند و تاکنون دولت نتوانسته آشفته بازار دارو در کشور را کنترل کند، نظام سلامت کشور در مجموع از نبود برنامه و ثبات نرخ و عرضه رنج می‌برد.

آنگونه که برخی متخصصین و پزشکان مهابادی می‌گویند دانشگاه علوم پزشکی به عنوان متولی اصلی تهیه این اقلام بی توجه است و مسوولان شهرستان نیز اهتمام ویژه‌ای به آن ندارد، روزانه باید با شهروندانی روبرو شوند که کلافه و سرگردان به عنوان همراه به بیمارستان می‌آیند و کسی هم پاسخی قانع کننده برای آنها ندارد.

یک پزشک در گفتگو با هاژه گفت: سیستم درمانی کشور در کل معیوب است، به نحوی که دولت‌های مختلف در کارا کردن آن ناتوان بوده‌اند، موضوع کمبود داروهای بیمارستانی ناشی از احتکار شرکت‌ها و عدم برنامه مشخص در نظام سلامت کشور است که در آن عدالت محوریت ندارد.

وی افزود: به عنوان مثال دولت وعده بیمه شدن بخش بزرگی از مردم را بصورت رایگان می‌دهد ولی بیمه پولی به بیمارستان تزریق نمی‌کند و این موضوع بدهکاری چند میلیارد تومانی یک بیمارستان کوچک در شهری کوچک را بدنبال دارد، از طرفی دولت هزینه درمانی مراجعین ناشی از تصادف را رایگان اعلام کرده که در هیچ کشوری این قانون وجود ندارد و در ایران بیمارستان باید هزینه آن را بپردازد.

وی تصریح کرد: عدالت برای پزشکان نیز وجود ندارد، پزشکانی هستند که روزانه چند میلیون درآمد دارند اما برخی متخصصین اتاق عمل درآمدی کمی بیشتر از یک کارمند دارند و این موضوع فضایی را به وجود آورده تا برخی متخصصین  یا مهاجرت کنند و یا از کار کردن در بیمارستان دولتی استعفا دهند، مردم این مسائل پشت پرده و متولیان این نابسامانی را نمی‌بینند و تنها با پزشکان و کادر درمانی روبرو می‌شوند.

این پزشک در بخشی از سخنان نسبت به وقوع یک بحران تمام عیار در صورت عدم تأمین داروهای بیمارستانی هشدار داده و گفته در روزهای گذشته حتی برای برخی بیماران اورژانسی درمان کافی وجود نداشته و این زنگ خطری جدی برای سلامت شهروندان مهاباد است.

وی در ادامه گفته که اگرچه هزینه معالجه در بیمارستان‌های دولتی پایین است اما مراجعین بدلیل اینکه برای تمامی داروها باید به خارج از بیمارستان مراجعه کنند به نحوی باید هزینه یک بیمارستان خصوصی را بپردازند.

به گزارش هاژه، سیل عظیم پیام‌های شهروندان، پزشکان و کادر درمانی شهرستان را باید زنگ خطری جدی دانست و در این بین مسوولان رده بالای شهرستان باید مشکلات شهروندان را مد نظر قرار دهند تا از طریق مقامات استانی و کشوری، مانع از تبدیل شدن حوزه درمان به آشفته بازار دلالان و سوءمدیریت شوند.

 

 

 

 




ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
چاپ
نسخه چاپی


نظر کاربران


نظر خود را براي ما ارسال كنيد