تاريخ: ۱۴۰۱ پنج شنبه ۶ مرداد ساعت ۱۸:۲۳ بازدید: 742      نظرات: 0      کد مطلب: 19853

تب کریمه کنگو (CCHF) و راه‌های پیشگیری از آن را بهتر بشناسیم


تب کریمه کنگو (CCHF) چیست؟

تب کریمه کنگو (CCHF) یک نوع بیماری مشترک بین حیوان و انسان است که به صورت ناگهانی شروع می شود. چند سالی است تعدادی از هموطنان عزیز کشورمان در اثر ابتلا به بیماری جان خود را از دست می دهند که بیشترین علت ابتلای بیماران، تماس با دام یا مصرف گوشت های آلوده حاصل از ذبح دامهای غیر مجاز می باشد. عامل بیماری ویروسی از خانواده آریوویروس ها است. کنه های سخت از جنس هیالوما ناقل بیماری است. این بند پا ویروس را از طرق تخم خود به نسل بعدی هم انتقال می دهد.

علائم بیماری:

_ کوفتگی_ بدن درد، درد شدید عضلات_ تغییرات خلقی مثل بی‌قراری و افسردگی_ درد پشت حدقه چشم_ تب ناگهانی_ تهوع استفراغ_ سردرد_ دل درد_ بی اشتهایی_ خونریزی از اعضای مختلف بدن مثل بینی، لثه، مجاری ادراری، روده، رحم و ..._ ترس از نور_ خونریزی در مخاط، خط زیربغل، محل‌های تزریق_ ضعف_ گلودرد

روش‌های انتقال به انسان:

_ انتقال از طریق گزش کنه‌ای از گونه هیالوما_ نیش حشرات_ تماس با خون یا ترشحات مبتلایان_ گزش کنه آلوده_ تماس مستقیم با لاشه گوشت_ تنفس در تماس با دام‌های آلوده_ له کردن کنه

راه‌های پیشگیری از بیماری:

_ رعایت اصول ایمنی در موقع تماس با گوشت تازه و جگر

_ خودداری از تماس بدن با ترشحات و خون دام

_ خودداری از رفت و آمد در محل‌های کشتار غیرمجاز

_ خودداری از له کردن کنه بادست یا روی بدن دام

_ خودداری کشتار دام در محل‌های غیرمجاز

_ تهیه گوشت مورد نیاز از محل‌های مطمئن

_ جدا نگاه داشتن جایگاه دام از محل زندگی

_ اجتناب از خوردن گوشت، جگرخام و نیمه پخته

_ نگهداری جگر، دل و قلوه به مدت 48 ساعت در یخچال و سپس استفاده از آن




ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
چاپ
نسخه چاپی


نظر کاربران


نظر خود را براي ما ارسال كنيد