تاريخ: ۱۴۰۱ دوشنبه ۲۱ شهريور ساعت ۱۹:۰ بازدید: 2434      نظرات: 0      کد مطلب: 20445

چرا برخی از کشورها برای مرگ ملکه انگلیس عزای عمومی اعلام کرده‌اند؟


تعدادی از کشورهای دنیا پس از درگذشت ملکه انگلیس عزای عمومی اعلام کردند. کشورهایی که خود دارای نظامی مستقل می‌باشند این موضوع برای عموم مردم جای سوال دارد که چرا ممالک دارای سازوکار مستقل، برای فوت ملکه الیزابت دوم عزای عمومی اعلام می‌کنند؟

 در چند روز گذشته در برخی از کشورهای اسلامی مانند پاکستان، به مناسبت درگذشت ملکه بریتانیا یک روز عزای عمومی اعلام شد.

با توجه به سبقه استعمارگری بریتانیا در سده‌های گذشته بسیاری از کشورهای حال حاضر در جهان، مستعمره سابق انگلیس بوده‌اند. از این رو بر اساس توافقات صورت‌گرفته با 54 کشور از مستعمرات سابق انگلیس به علاوه دو کشور دیگر در سال 1971 اتحادیه‌ای به نام کشورهای مشترک‌المنافع به وجود آمد. دو کشور کامرون و موزامبیک که سابقا جزو مستعمرات انگلیس نبوده‌اند نیز عضو کشورهای مشترک‌المنافع می‌باشند.

هدف از تشکیل چنین اتحادیه‌ای، توسعه ارزش‌های مشترکی مانند حقوق بشر، حکومت قانون، آزادی‌های فردی، برابری، دموکراسی، تجارت آزاد، صلح جهانی و همکاری‌های چندجانبه است.

ملکه الیزابت دوم در مدت حکمرانی خود نقشی محوری و پررنگی در تحکیم اتحاد و انسجام این مجمع ایفا کرد و تمامی این کشورها وی را به عنوان ملکه قبول داشتند. از این رو اعضای اتحادیه مشترک‌المنافع همزمان با بریتانیا در کشورهای خود عزای عمومی اعلام کردند.

تعدادی از کشورهای مهم مشترک‌المنافع عبارت‌اند از هندوستان، استرالیا، کانادا، پاکستان، نیوزلند، بنگلادش و ...

 

 

سرنوشت کشورهای مشترک‌المنافع پس از مرگ ملکه الیزابت دوم چه خواهد شد؟

با توجه به نقش کلیدی ملکه در تداوم فعالیت این اتحادیه، کارشناسان بر این باورند که با مرگ الیزابت دوم پایه‌های این اتحادیه سست خواهد شد. مضاف به اینکه عضویت در این اتحادیه بر اساس منافع کشورهای عضو است و هیچ اجباری در عضویت یا عدم عضویت نیست، حال که پادشاه چارلز سوم بر روی تخت سلطنت نشسته است، محافل سیاسی برخی از کشورهای عضو اتحادیه، بر این عقیده هستند که در ترکیب کنونی کشورهای مشترک‌المنافع تغییراتی ایجاد گردد.

در سال‌های گذشته دو کشور موریس و باربادوس از این پیمان خارج شده‌ و به نظام‌های جمهوری تبدیل شدند. اقدام این دو کشور، برخی دیگر از اعضا را حرکت به سوی جمهوری سوق داده است. پس از مرگ ملکه تب و تاب جمهوری‌خواهی دوباره به راه افتاد. در چند روز گذشته رهبران جمهوری‌خواه و استقلال‌طلب استرالیا بار دیگر بر تبدیل استرالیا به جمهوری تاکید کردند.

باید دید که با روی کار آمدن چارلز سوم سرنوشت اتحادیه کشورهای مشترک‌المنافع چه خواهد شد؟

پرچم و نقشه کشورهای مشترک‌المنافع

 




برچسب ها:

ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
چاپ
نسخه چاپی


نظر کاربران


نظر خود را براي ما ارسال كنيد