تاريخ: ۱۴۰۰ چهارشنبه ۱ دي ساعت ۱۱:۴۵ بازدید: 552      نظرات: 0      کد مطلب: 20525

در تاخیر مصوبات؛ هزاران شهروند بوکانی از گاز شهری محروم ماندند


نماینده بوکان در مجلس شورای اسلامی از تاخیر در تصویب الحاق اقامتگاه های غیررسمی بوکان به محدوده، انتقاد کرد و خطاب به رییس جمهور گفت: در آغاز فصل سرما هزاران شهروند بوکانی از خدمات رفاهی و گاز شهری در این مناطق محروم هستند.
به گزارش هاژه به نقل از پایگاه خبری آرمان خرد ، نماینده بوکان در مجلس اخیرا با انتقاد از وضعیت سکونتگاه های غیر رسمی این شهر خطاب به رئیس جمهور اظهار کرد: ۴ سال از تصویب الحاق این اقامتگاه ها به محدوده شهری در وزارتخانه مربوطه گذشته اما هنوز به نتیجه نرسیده و موجب شده هزاران شهروند از امکانات اولیه محروم باشند
انور حبیب زاده بوکانی، ادامه داد: انتظار می رود هر چه سریعتر این اتفاق رخ دهد تا شهروندان بوکانی از حقوق اولیه خود برخوردار شوند.
در سطح شهرستان بوکان ۱۱ روستای حریم شهر و ۴ سکونتگاه غیر رسمی چسبیده به محدوده شهری وجود دارد.
در آخرین روزهای سال ٩۶ طرح الحاق چهار منطقه به محدوده شهر بوکان در شورای توسعه و برنامه ریزی استان آذربایجان غربی تصویب و به شورای معماری کشور ارجاع داده شد، اما این شورا با استناد به نامه ای از راه و شهرسازی استان، الحاق این چهار منطقه بوکان را از اولویت خارج کردند در حالیکه راه و شهرسازی و جهاد کشاورزی معتقد بودند؛ الحاق این چهار محدوده نیاز به تبصره یک ماده یک دارد.
این ۴ منطقه (شهید نجاری امیرآباد، ۳۰ متری ناله شکینه، ۳۰ متری مهندس رشیدی و دانشگاه آزاد)، با جمعیت بالای ۱۰ هزار نفر چسبیده به محدوده شهری سال ها است در جهت الحاق به محدوده با مشکلاتی چند روبه رو شده اند. تغییر در قانون اراضی زراعی، مانع اصلی الحاق چهار سکونتگاه غیر رسمی به محدوده شهر بوکان شده است.
از سوی دیگر ادارات خدمات رسان با مشکلاتی فراوانی در راستای ارائه خدمات به این ۴ سکونتگاه به دلیل غیر رسمی بودنشان دست و پنجه نرم می کنند و این مناطق دارای شاخص برخورداری بسیار پایین به نسبت میانگین شهرستانی و استانی هستند.
طرح الحاق این مناطق با ۲۷ هکتار زمین به محدوده شهری بوکان، در دبیرخانه شورای عالی شهرسازی و در نوبت طرح در این شورا قرار داشت اما به علت عدم طرح در کمیسیون تبصره یک ماده یک توسط جهاد کشاورزی متوقف و از دبیرخانه برگشت خورد.
تیر ماه امسال، با حل شدن موضوع تبصره ماده یک جهاد کشاورزی، این طرح بار دیگر در شورای عالی برنامه ریزی توسعه استان آذربایجان غربی تصویب شده و به دبیرخانه شورای عالی معماری و شهرسازی کشور ارسال شد. اما هنوز نتیجه ایی حاصل نشده و تمامی اقدامات برگشت به خان اول بوده است!
این وضعیت با توجه به افزایش ضریب شهرنشینی بوکان، سبب رشد بی سابقه سکونتگاه های غیررسمی و به مانعی بر سر راه توسعه این شهرستان تبدیل شده است.
جمعیت حاشیه نشین به دلیل خشکسالی و مهاجرت روستاییان در چند سال اخیر در بوکان که یکی از شهرهای مهاجرپذیر آذربایجان غربی است، افزایش یافته و به بزرگترین کانون مهاجرت در منطقه تبدیل شده است.
گفتنی است؛ در استان آذربایجان غربی، یک هزار و ۴۴۴ هکتار سکونتگاه غیر رسمی وجود دارد که از این میزان ۳۴۰ هکتار بافت فرسوده و ۲۲ درصد از حجم سکونتگاه های غیررسمی استان در بوکان است.
حاشیه نشینی در شهرهای بزرگی چون بوکان مشکلات زیست محیطی، امنیتی، آسیب های اجتماعی، فاصله طبقاتی و خدشه دار شدن عزت و کرامت انسانی ناشی از عدم توجه به مناطق روستایی در سال‌های گذشته را به همراه داشته است.


برچسب ها:

ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
چاپ
نسخه چاپی


نظر کاربران


نظر خود را براي ما ارسال كنيد