تاريخ: ۱۴۰۲ جمعه ۲۴ شهريور ساعت ۱۲:۲۴ بازدید: 630      نظرات: 0      کد مطلب: 21856

تولید کشمش «بولاو»+عکس


فصل تولید کشمش طلایی در استان کوردستان آغاز شده است. نحوه تولید این فرآورده باغی در کوردستان که به "بولاو" معروف است از روزگاران قدیم در روستای دولاب در دامنه کوه «اوالان» بین شهر سنندج و کامیاران رایج بوده و با این روش سنتی سالانه ۲۰۰ تن کشمش طلایی تولید می‌شود.

 

در روش سنتی باغداران برای تهیه کشمش خاکستر چوب را با آب جوشانده و بعد از سرد شدن در ظرف گذاشته تا ته نشین شود، ماده‌ای که بدست می‌آید، خوشاب نام دارد و باید در حرارت ۸۰ تا ۹۰ درجه سانتی گراد جوشانده شود، تا کشمش با کیفیتی تهیه شود، بعد ازبدست آمدن خوشاب، انگورها را به آن آغشته می‌کنند، سپس انگور آغشته به خوشاب را ۷ تا ۱۵ روز بر پشت بام در مقابل نور خورشید قرار می دهند تا خشک شود.

 

عکس: سید مصلح پیرخضرانیان/ایرنا

 









برچسب ها:

ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
چاپ
نسخه چاپی


نظر کاربران


نظر خود را براي ما ارسال كنيد