تاريخ: ۱۴۰۲ سه شنبه ۲ آبان ساعت ۱۷:۱۵ بازدید: 629      نظرات: 0      کد مطلب: 22046

سالمندان چطور ورزش کنند؟


عضو هیات علمی دانشکده علوم ورزشی دانشگاه رازی کرمانشاه به تشریح مهمترین نکات برای ورزش سالمندان پرداخت.   
دکتر مصطفی اکبری در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به اهمیت ورزش کردن در دوره سالمندی، اظهار کرد: ورزش در هر سنی امری واجب و لازم است، اما انجام آن در هر سنی شرایط خاص خود را دارد. 
وی ادامه داد: با وجود اینکه ورزش در سنین پایین و برای کودکان بیشتر به شکل یک بازی مورد توجه است، اما در سنین بالا باید همراه با محدودیت هایی باشد.
این متخصص پزشکی ورزشی تصریح کرد: اگر فرد سالمند بالای ۶۰ سال سن سابقا ورزشکار حرفه‌ای بوده، باید مراقب باشد که گرفتار سندروم " ذهن ورزشکار" نشود، به این معنا که فکر نکند همچنان مانند گذشته می تواند تمرینات ورزشی پرفشار داشته باشد.
عضو هیات علمی دانشکده علوم ورزشی دانشگاه رازی اضافه کرد: ذهن این دسته از سالمندان ممکن است رقابت پذیر باشد و بخواهند تمریناتی با درگیری و فشار بالا داشته باشند،  درحالیکه بدن آنها دیگر کشش لازم برای این نوع از تمرینات را ندارد.
وی افزود: این دسته از سالمندان باید فشار تمرینی خود را در این دوره سنی کاهش بدهند، چرا که در معرض آسیب قرار دارند.
اکبری ادامه داد: از سوی دیگر گاها قهرمانان ملی و برخی ورزشکاران بزرگ را می بینیم که پس از پایان دوره حرفه‌ای ورزش خود، ورزش را بطور کامل کنار گذاشته و به تدریج دچار افزایش وزن می شوند، به این دلیل که بافت های عضلانی آنها در دوره جوانی تحت فشارهای تمرینی زیادی بوده و از چربی خالی شده و حالا که ورزش را کنار گذاشته‌اند این بافت‌ها به شدت تشنه چربی هستند و با کم تحرکی چربی آنها تامین می شود و گاها اختلالات قلبی عروقی برای آنها به همراه خواهد داشت.
وی یادآورشد:  بنابراین به همه سالمندانی که در دوره جوانی ورزشکار حرفه‌ای بوده‌اند توصیه می کنیم که نه همانند آن دوره تمرینات ورزشی پرفشار داشته باشند و نه اینکه کاملا ورزش را کنار بگذارند، بلکه باید بین این دو حالت تمرینات متوسطی را ادامه دهند.
عضو هیات علمی گروه علوم ورزشی دانشگاه رازی کرمانشاه در ادامه گفت: برای سالمندانی هم که سابقا ورزشکار حرفه ای نبوده‌اند، توصیه می کنیم به منظور حفظ سلامتی خود روزانه حدود ۴۵ دقیقه تا یک ساعت تمرینات ورزشی داشته باشند. این تمرینات باید بگونه‌ای باشد که باعث عرق کردن آنها شده و شدت ضربان قلبشان را بین ۱۲۰ تا ۱۳۰ بالا ببرد تا اثرات مثبتی روی سلامت بدن آنها داشته باشد.
اکبری در ادامه در پاسخ به سوالی در خصوص بهترین ورزش‌ها برای دوران سالمندی هم گفت: بهترین ورزش برای این دوره از زندگی، ورزشی است که تمام اندام های بدن را درگیر کند، نه اینکه تنها چند عضو بدن درگیر شود.
وی توضیح داد: طی سالهای اخیر بیشترین ورزش هایی که بین سالمندان رواج پیدا کرده، پیاده روی، دوچرخه سواری، کوهنوردی و  دویدن است که در همه آنها فشار زیادی روی پایین تنه می آید، درحالیکه در این دوره سنی نباید فشار زیادی به مفاصل زانو وارد شود، چرا که برای سالمندان آسیب زا خواهد بود.
این متخصص پزشکی ورزشی افزود: ورزش سالمندان باید حتما همراه با گرم کردن، انجام حرکات کششی و زیر نظر مربی متخصص باشد.
وی همچنین به سالمندان توصیه کرد، بیشتر در ورزش های گروهی و در فضای باز مانند پارک ها شرکت کنند، چرا که برای افزایش نشاط و تقویت روحیه آنها موثر خواهد بود.  
اکبری در پایان گفت: از آنجایی که جامعه ایرانی به سرعت در حال تبدیل شدن به جامعه‌ای سالمند است، بنابراین توصیه می شود که برای داشتن سالمندانی سالم حتما برنامه های ورزشی بین آنها توسعه پیدا کند.


برچسب ها:

ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
چاپ
نسخه چاپی


نظر کاربران


نظر خود را براي ما ارسال كنيد