تاريخ: ۱۴۰۲ سه شنبه ۳۰ آبان ساعت ۲۰:۵۹ بازدید: 1670      نظرات: 3      کد مطلب: 22219

چرایی کمبود و افزایش قیمت مرغ در مهاباد


هاژه- گزارش‌های رسیده و مشاهدات میدانی چند روز گذشته در مهاباد از کمبود مرغ و افزایش قیمت آن حکایت دارد. این مسئله دست‌کم در دو استان آذربایجان غربی و کوردستان گزارش شده است.

فروشگاه‌های عرضه محصولات پروتئینی و گوشتی در مهاباد در چند روز گذشته با نبود و یا کمبود مرغ کشتار روز مواجه بودند. همین کمبود باعث شد تا قیمت این کالای اساسی حداقل به هر کیلو ٩٥ هزار تومان برسد. قیمت مرغ زنده هم در برخی از مغازه‌ها به ٨٩ هزار تومان رسیدە است.

برخی از فروشندگان مرغ در بازار مهاباد به هاژه گفتەاند که پس از چند روز کمبود مرغ کشتار روز، امروز ٣٠ام آبان تنها ٣٠ درصد از سفارش‌هایشان تامین گردیده است. به گفته آنها چند روزی است که مرغ قطعەبندی‌شدە به دستشان نرسیده است.

این موضوع در سطح استان آذربایجان غربی به یک مسئله تبدیل شدە است. یکی از مدیران شرکت تولیدکننده مرغ گوشتی در آذربایجان غربی که با نام تجاری «مرغ خوش پخت» فعالیت می‌کند، به رسانه‌ها گفته که این افزایش قیمت با توجه به افزایش هزینه‌های تولید از جمله نهاده‌ها، جوجه یک‌روزه، داروها و همچنین به دلیل امکان استمرار پرورش مرغ زنده در مرغداری‌ها صورت گرفته تا مرغدار توان ادامه تولید را داشته باشد.

شاهرخ نجفی به دلایل دیگری نیز از جمله درگیری برخی از فارم‌های استان به بیماری‌های طیور، کشتار در سنین پایین، حذف برخی از گله‌های گوشتی، کمبود نهاده و دان و همچنین قیمت بالای جوجه یک روزه اشاره کردە است.

او گفته «قیمت مرغ پرکنده تحویل درب کشتارگاه 82 هزارتومان است و نهایتا باید با قیمت ٨٥ هزارتومان به دست مصرف‌کننده برسد و قیمت بالاتر از این نرخ تخلف محسوب می‌شود».

علی نوری، معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کوردستان نیز مشکلات و کمبودهای موجود در بازار را به «عدم بازرسی و نظارت هدفمند» ربط دادە و در راستای کنترل عرضە و قیمت مرغ تاکید کرده که خروج مرغ از استان «غیرقانونی» بوده و با تولیدکنندگانی که اقدام به این کار کنند «برخورد» خواهد شود.

این فقدان، کمبود و افزایش نرخ مرغ در حالی است که مسئولان کشوری از جمله وزیر جهاد کشاورزی، خبر از خودکفایی کشور در حوزه تولید مرغ گوشتی تا سال ١٤٠٣ دادەاند که با دادەهای فوق همخوانی ندارد. روز گذشته محمدعلی نیکبخت در نشست هم‌اندیشی رؤسای اتاق اصناف مرکز استان‌های کشور گفته: تلاش می‌شود در صنعت مرغ تعادل صورت گیرد و تولید رونق داده شود تا برای سال آینده نیز به‌دنبال واردات مرغ نباشیم. وی اضافه کرده: امیدواریم در سال آینده علاوه بر تأمین نیاز داخلی به زنجیره‌ها اجازه دهیم که صادرات نیز داشته باشند.

 آخرین گزارش مرکز آمار ایران از عرضه گوشت طیور در کشور حاکی از آن است که سطح گوشت طیور در بازارهای کشور روند صعودی خود را ادامه داده است. به طوریکه عرضه این گوشت در بالاترین سطح از فروردین سال ۱۴۰۱ قرار گرفته است. بر اساس این آمارها عرضه گوشت طیور در مهر ماه سال جاری به ۲۰۴ هزار تن رسیده است که نسبت تغییرات عرضه این گوشت در ماه مهر سال ۹۹ تا ۱۴۰۲ بالاترین سطح را داشته است.

سخنان مقام عالی وزارت جهاد کشاورزی و آمارهای مرکز آمار ایران از یک سو و کمبود عرضه و افزایش قیمت مرغ در سوی دیگر، رابطه‌ی بی‌معنایی را ایجاد کردە است. چون برای کشوری که می‌خواهد پس از چند ماه دیگر به خودکفایی داخلی برسد و  صادرات یک کالا را در دستور کار قرار دهد، قاعدتا باید قبل از آن یک آرامش نسبی را در بازار آن کالا برقرار کند.



برچسب ها:

ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
چاپ
نسخه چاپی


نظر کاربران

0
0
پاسخ به این اظهارنظر

۱۴۰۲/۹/۱
فقط قشر متوسط و بازنشسته پدرشون دراومده
0
0
پاسخ به این اظهارنظر

۱۴۰۲/۹/۱
مدیریت صفر،کشورداری زیر صفر
0
0
پاسخ به این اظهارنظر

قادر معروفی ۱۴۰۲/۸/۳۰
ما که از گوشت قرمزمحروم شده ایم باید از گوشت مرغ هم خدا حافظی کنیم

نظر خود را براي ما ارسال كنيد