تاريخ: ۱۴۰۲ چهارشنبه ۶ دي ساعت ۱۱:۳۳ بازدید: 2248      نظرات: 2      کد مطلب: 22404
معمای خشکسالی دوراز انتظار

ناپدید شدن ابرهای بارش‌زا در آذربایجان غربی


به گزارش هاژه، آذربایجان غربی در فصل بارش با معمای ناپدید شدن ابرها مواجه شده و حالا مسوولان رده بالای کشور این موضوع را در دست بررسی قرار داده‌اند.
آذربایجان غربی که یکی از استان‌های پر آب کشور محسوب می‌شود، از ایتدای سال زراعی جاری برخلاف پیش‌بینی‌ها پاییز خشکی را پشت سر گذاشت که دست کم در یک دهه گذشته بی‌سابقه بوده است.
تصاویر منتظر شده از غرق شدن نوار مرزی ترکیه در برف و خشکسالی در مرزهای ایران در این کشور برای همه شهروندان بحث برانگیز است.
در هفته‌های گذشته برخی کارشناسان فرضیه بارور کردن ابرها در ترکیه را مطرح کرده و معتقدند ترکیه از آن برای بهبود ذخایر آبی استفاده می‌کند.
این فرضیه درحالی مطرح می‌شود که این کشور دارای یکی از بزرگترین ذخایر آبی در مقایسه با سایر کشورهای همسایه است و حتی سدسازی‌های اخیر ترکیه به قیمت خشک شدن برخی نواحی گسترده کشورهای همسایه ازجمله ایران عراق و سوریه  تمام شده است.
در روزهای گذشته فرضیه دیگری برای خشکسالی غیرمنتظره آذربایجان غربی تحت عنوان ناپدید شدن ابرها بارش‌زا بدلیل خشکی دریاچه ارومیه و تولید گرما و گاز متان مطرح شده است.
داده‌ها و نقشه‌های هواشناسی بیانگر این است که ابرهای بارش‌زا به محض رسیدن به نوار مرزی آذربایجان غربی ناپدید و یا به جبهه شمالی می‌روند و همین امر خشک‌ترین پاییز یک دهه گذشته برای این استان را رقم زده، استانی که اقتصادش عمدتا بر پایه کشاورزی می‌باشد.
در صورت تایید این فرضیه اهمیت حفظ دریاچه ارومیه در بقای آذربایجان غربی به عنوان یکی از استان‌های پرآب و پر محصول دوچندان می‌شود.
بعد از گذشت چند هفته و مطرح شدن فرضیات متعدد در بین کارشناسان و شبکه‌های مجازی، مسوولان بلندپایه کشور سعی در کشف این معما دارند و در تازه‌ترین اظهارات رییس سازمان حفاظت محیط زیست از مأموریت مرجع ملی تغییرات اقلیمی و پژوهشکده محیط زیست برای بررسی علمی علت محو شدن ابرهای باران زا در بالای دریاچه ارومیه خبر داده است.
علی سلاجقه در حاشیه جلسه امروز هیئت دولت  در جمع خبرنگاران در پاسخ به این پرسش که تصویری از بالای دریاچه ارومیه منتشر شده است که ابرهای باران زا با رسیدن به این منطقه محو می شوند، بیان کرد: ما مرجع ملی تغییر اقلیمی کشور و پژوهشکده محیط زیست کشور را مکلف کردیم تا در یک بازه زمانی دو هفته  با نشستی که با همه دستگاه های مسئول برقرار می کنند، مسئله مربوط به تغییرات اقلیمی و وقایعی که در حال اتفاق افتادن است را بررسی کرده و پاسخ دهند.
وی در ادامه اظهار کرد: درباره آنچه که در خصوص دریاچه ارومیه مطرح می شود، کشورها هر کدام از روش های علمی خاصی را بر اساس تغییرات اقلیمی استفاده می کنند. میانگین بارش دراز مدت در کشورهای همسایه ما نیز کاهش پیدا کرده و تحت تاثیر شدید تغییرات اقلیمی قرار گرفته اند. اینکه جبهه هوایی وارد شود و در بالای دریاچه ارومیه محو می شود، باید حتما از لحاظ علمی بررسی شود که آیا واقعا گاز متانی که در آنجا تولید می شود یا افزایش درجه حرارتی که در ارتفاعات جو صورت می گیرد عامل این اتفاق است یا خیر.باید کار علمی و تحقیقاتی صورت گیرد.


برچسب ها:

ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
چاپ
نسخه چاپی


نظر کاربران

0
0
پاسخ به این اظهارنظر

قاسم ۱۴۰۲/۱۰/۶
بله خشک شدن دریاچه و گرم شدن هوای استان وافزایش گاز متان باعث محو شدن ابرها خواهد شد باید چاره اندیشی شود
0
0
پاسخ به این اظهارنظر

۱۴۰۲/۱۰/۶
ترکیه

نظر خود را براي ما ارسال كنيد