تاريخ: ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۰ اسفند ساعت ۱۶:۷ بازدید: 460      نظرات: 0      کد مطلب: 22731

با مرد شکاک و بدبین چگونه رفتار کنیم؟


به گزارش هاژه به نقل از میگنا، شکاکی و بدبینی در علم روانشناسی پارانویا نام دارد. این اختلال مربوط به افرادی است که نسبت به هر شخص، اتفاق، شیء و هر چیز دیگری دارای شک و بدبینی می باشند به زبان دیگر می توان گفت که اینگونه افراد به هر مسئله ای با دید منفی نگاه می کنند. لطفا قبل از ازدواج با یک مشاوره ازدواج مناسب،این افراد را شناسایی کنید.
مهمترین ویژگی های مرد بددل و شکاک
خصوصیاتی که در زیر مطرح می‌شود، مهمترین ویژگی‌های افراد مبتلا به پارانویا می باشد و شما با مطالعه آنها متوجه می‌شوید که آیا همسر شما دچار شکاکی یا بددلی هست یا خیر! 
داشتن دید منفی در امور و عدم امیدواری
معمولا فردی که که دید منفی نسبت به مسائل دارد، یا بهتر بگوییم مرد بددل همیشه ناامید است و معتقد است که مشکلات و اوضاع هرگز سامان نمی‌گیرد.
شکاکی دوسو گرا
اگر شما نیز با یک فرد شکاک یا بددل زندگی می کنید، احتمالا متوجه شده اید که اینگونه افراد همیشه برای ارتباط برقرار کردن با بقیه افراد مردد و دودل هستند و به همین خاطر روابط اجتماعی آنها معمولا با مشکل همراه است.
 
تمایل شدید به کنترل گرایی
آقایانی که درگیر شک و تردید هستند، کاملا کنترل گر می باشند. توضیح کامل تر اینکه این افراد درواقع نوعی وسواس فکری دارند به همین دلیل اگر کلیه امور زندگی، طبق قاعده و قانون آنها نباشد حس خوبی نداشته و نارضایتیشان کاملا مشهود است.
رفتار توام با پرخاش و خصمانه
هر مرد شکاک اصولا بدون دلیل و منطق و هیچ مدرکی دچار سوء ظن می شود و به خاطر همین تحریک پذیری، با همسر خود و فرزند یا تمام افراد رفتاری کاملا خصمانه و توام با خشم دارند.
بی احساسی و بی محبتی، عاطفه و وابستگی
در مردان شکاک، اصولا عاطفه و محبت از بین رفته و می‌توان گفت مرد بددل به هیچ عنوان نمی تواند مهربان، با احساس یا رمانتیک باشد. چراکه مهر و عاطفه در وی کاملا از بین رفته است.
حس حسادت
اگر با مردی بددل و شکاک زندگی می کنید به هیچ وجه در مورد مرد دیگری با او صحبت نکنید نه درباره خوبی های مرد دیگر، نه درباره بدی ها، چراکه قطعا همسر بددل و شکاک شما واکنش تندی از خود نشان خواهد داد چون حسادت از ویژگی های واضح ایشان است.
عدم وجود اعتماد به نفس
اگر بخواهیم دلایل بددلی افراد را شرح دهیم، قطعا یکی از آنها عدم وجود اعتماد به نفس در آنهاست. درواقع افراد به دلیل عدم اعتماد به نفس دچار شک، بدبینی، منفی نگری و احساسی از این قبیل می شوند در نتیجه از ویژگی های قطعی هر مرد شکاک و بدبین بی اعتماد به نفسی اوست.
 
 بهترین رفتار با مرد بددل و شکاک
همانطور که در بسیاری موارد شاهد بودید، برخی آقایان، با کوچکترین رفتار همسر خود به نحوی عصبانی و پرخاشگر می شوند که به قول معروف در آن لحظه همانند اسفند روی آتش هستند. رفتارهایی از قبیل خنده همسر، تاخیر در دیر آمدن آن هم چند دقیقه، صحبت با مرد دیگر ( حتی اگر آن مرد از خانواده یا اقوام درجه 1 خانم باشد) حتی گاهی آرایش کردن خانم یا تغییرات کوچکی که روی ظاهر خود انجام می دهد اینها همگی می توانند جزو وسواس های یک مرد شکاک باشند و چون این مردها زن را در انحصار خود می داند و این حق را برای خود می داند که تمام زندگی زن متعلق به مرد است ، هر رفتاری را در این شرایط مناسب و بدون ایراد می دانند.
منشأ بروز شک مردان چیست
برای انکه بتوانید مسائل را رفع کنید ابتدا باید تشخیص دهید این شک ها و بددلی ها از کجا آغاز شده است. اینکه شما چکار کردید در ابتدا که واکنش های همسر خود را در آن لحظه مشاهده کردید. در پی آن عکس العمل های خود را به یاد آورید! آیا وارد دعوا شدید یا سکوت کردید یا اینکه چند روزی را در قهر و دوری بسر بردید تا بتوانید شرایط را تحت کنترل خود در آورید و با آنها مقابله کنید و از بروز دوباره پیشگیری کنید.
اشتباه‌های خود و هسمر خود را بیابید
 دلیل بددلی همسر شما ممکن است به این خاطر باشد که مثلا در گذشته شما اتفاقی افتاده است که همسر شما ترس این را دارد که ممکن است مجدد این اتفاق برای شما بیفتد و یا اینکه همسر شما زندگی سختی را پشت سر گذاشته مثلا در دوران کودکی یا دوران مجردی خود لطماتی را تحمل کرده که به تبعات آن یک سری ترس ها و بدبینی ها را در زندگی زناشویی به دنبال خود می کشد. پس باید این موارد توسط شما کشف شود تا بتوانید ریشه ای آنها را اصلاح کنید. در نهایت شاید ایراد اصلا از همسر شما نباشد و این شمایید که شک او را برانگیخته کرده اید و یا با برخوردهای اشتباه هنگام تردیدهای او، این مشکلات را وسیع تر کرده اید. پس رفتارهای خود را هم باید تحلیل کنید.
 
حساسیت های او را تشدید نکنید
اگر همسر شما قبل از ازدواج معیارها و فاکتورهایی را از شما خواسته و شما متعهد شدید که آنها را انجام بدهید یا ندهید، پای قول خود بایستید. این تعهدها که از قبل درباره آن‌ها صحبت شده و قطعا شما نسبت به رعایت آنها مشکلی نداشتید می‌تواند تاثیر بسزایی در زندگی شما داشته باشد. البته این را در نظر بگیرید گاهی گذشت کردن یا کوتاه آمدن های یک خانم به نوعی حس منفی را در مرد ایجاد می کند که یا نشان دهنده عدم رضایت زن است و یا معنای آن باج دادن به مرد است برای حفظ زندگی. پس مراقب رفتار و گفته های خود نیز باشید و به نوعی کاملا حساب شده تعادل را حفظ کنید.
تلافی کردن را کنار بگذارید
برای یک مردی که دچار شک و بدبینی است تلافی کردن رفتارهایش، احساس او را بیشتر درگیر می کند و حساس تر می شود. پس اصلا تلافی کردن را انتخاب نکنید. مخصوصا اینکه در زندگی که نمی توان به ازای هر مورد یا مسئله ای وارد جنگ و دعوا و قهر شد و همچنین جنگ با مردی که بدبین است قطعا تبعات شدیدتری خواهد داشت پس بهتر است همانطور که گفته شد مسئله را ریشه یابی کنید.
اتهام نزنید
در حین حل مشکلات خود انگشت اتهام سمت وی نداشته باشید. گاهی از خود بگویید، یا گاهی سعی کنید که ثابت کنید مسئله سوء تفاهمی بیشتر نبوده است. اینکه او را مدام متهم کنید چیزی جز تشدید روحیاتش در پی نخواهد داشت
در زندگی با مرد بددل مراقب زندگی شخصی خود نیز باشید
هیچ وقت خود را مجاب نکنید که مسئولیت حفظ آرامش زندگی شمایید به قیمت سوختن. نه اصلا اینطور نیست. به جای این روند سعی کنید چارچوب های خود را مشخص کنید و تعیین کنید که همسر شما صرفا حق دخالت و اظهار نظر در چه اموری را دارد و ندارد. اصلا به این فکر نکنید که او مسئول و صاحب تمام زندگی حال و آینده شماست. بعنوان مثال ورودهای سرزده به محل کار شما، یا منع کردن شما از کار کردن در محیطی امن و ایده آل، محروم کردنتان از معاشرت با انسان های شایسته، سرزنش، شماتت و بی احترامی کردن درقبال رفتارهای عادی و متین شما و .... مواردی هستند که صحیح نیست همسر شما آنها را انجام دهد.
به جای منازعه، با هم مذاکره کنید
زمانی که هر دو در آرامش کامل هستید با هم بنشینید و به مسائل پیش آمده فکر کنید وسعی کنید به جای متهم کردن یکدیگر و یا بی احترامی، مسائل را به بهترین نحو حل کنید. می‌توانید به مشاوره خانواده رجوع کنید که قطعا نتیجه خوبی خواهید گرفت. اما اگر همسرتان ممانعت کرد با او ناراحتی‌های خود را درمیان بگذارید. از مدام جنگ کردن و یادآوری مشکلات پرهیز کنید.
معتمد او باشید
سعی کنید با قول‌هایی که می توانید از پس آنها برایید او را آرام کنید و حس اتکا و اعتماد را در او شکل دهید. به او دروغ نگویید واین را بدانید تا خود را ثابت نکنید و اعتماد همه جانبه همسر خود را به دست نیاورید موفق نخواهید شد.
 
دکتر فهیمه رضایی


برچسب ها:

ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
چاپ
نسخه چاپی


نظر کاربران


نظر خود را براي ما ارسال كنيد