تاريخ: ۲۵ فروردین ۱۴۰۴ ساعت ۱۶:۷ | بازدید: 340 نظرات: 0 کد مطلب: 24253 |
به گزارش هاژه، مدیر جهادکشاورزی شهرستان مهاباد عملکرد جهادکشاورزی این شهرستان را در سال 1403 اعلام کرد.
بایزید حسنپور در جلسه شورای توسعه کشاورزی شهرستان مهاباد اظهار کرد: در سال گذشته 58 هزار تن گندم دیمی و 2 هزار تن گندم آبی در این شهرستان بصورت تضمینی از کشاورزان خریداری شد.
وی افزود: جهاد کشاورزی شهرستان مهاباد در سال گذشته و امسال اولین گزارش سنزدگی را اعلام کرد که همین امر موجب تا در بهترین زمان ممکن مبارزه با سن زدگی در مزارع آغاز شود و میزان سنزدگی گندم در این شهرستان از میانگین استانی بسیار پایینتر باشد.
حسنپور تصریح کرد: در سال 1403 تعداد 9 میلیون 370هزار و 205 قطعه جوه ریزی انجام شده است.
وی با اشاره به ارائه تسهلات به کشاورزان اضافه کرد: در سال گذشته 30 میلیارد 700 میلیون تومان پرداخت تسهیلات برای مکانیزاسیون پرداخت شده است و در حوزه فنی و زیربنایی 7 میلیارد 700 میلیون تومان برای پروژه انتقال آب قویتل و دوستالی هزینه شده است.
مدیر جهادکشاورزی شهرستان مهاباد در ادامه با اشاره به مشکلات بخش کشاورزی اظهار کرد: تغییر کاربری و ایجاد خانه باغ در مزارع که عمدتا برای تفریح استفاده میشوند، به آفتی برای توسعه و تولید بخش کشاورزی تبدیل شدهاند.
وی افزود: اگرچه پروندههای زیادی برای تغییر کاربری و تخریب زمین کشاورزی و باغات تشکیل شده اما مبارزه با این امر نیازمند عزمی جدی و همه جانبه است.
بایزدی حسنپور در بخشی از سخنان خود به رفع تداخلات اراضی کشاورزی این شهرستان اشاره کرد و گفت: شهرستان مهاباد 208 پلاک کشاورزی دارد که 197 پلاک مشمول اجرای تداخلات است که از این میزان 194 پلاک رفع تداخلات انجام شده که بالاترین درصد در استان و کشور است.
وی افزود: اراضی غیرملی تثبیت شده 77 هزار و 729 هکتار است که با آمار 80 هزار هکتار زمین زراعی جهاد کشاورزی همخوانی دارد. همچنین در رفع تداخلات اراضی کشاورزی مهاباد 22 هزار و 279 هکتار سند دار شده اند.
مدیر جهادکشاورزی مهاباد در ادامه با اشاره به پروژههای نیمه تمام بخش کشاورزی این شهرستان اظهار کرد: 6 پروژه آبیاری تجمیعی در شهرستان مهاباد اجرا شده که از این تعداد 2 پروژه افتتاح و به بهره برداری رسیده وبرای 4 پروژه دیگر 400 میلیارد تومان بودجه نیاز است.
وی افزود: در راستای تحقق شعار سال تکمیل اجرای پروژه های تکمیل پروژه های آبیار تجمیعی باید تسریع شود چراکه تا این لحظه 8هزار هکتار بصورت خرده مالکی انجام شده که کارایی لازم را نداشته و 8 هزار دیگر همچنان دست نخورده باقی مانده است.
محمدصادق امیرعشایری فرماندار مهاباد نیز در این جلسه با اشاره به تغییرات دمایی و تأثیر آن بر کشاورزی در منطقه اظهار کرد: بر اساس آمارها، در سالهای گذشته 7 نوبت آب برای آبیاری برای کشاورزان رهاسازی میشد و بخش زیادی هم بدلیل پر شدن مخزن سد مهاباد، برای احیای دریاچه ارومیه رهاسازی میشد، اما کمآبی امسال و کاهش حجم ذخیره آب در مخزن سد در چند سال گذشته بی سابقه است.
وی افزود: در صورت تداوم بارشها و افزایش حجم آب سد مهاباد، تلاش میشود یک الی دو نوبت آب برای کشاورزان رهاسازی شود تا از بحران کمآبی امسال و کاهش شدید تولید در امان بمانند.
امیر عشایری در پایان بر مشارکت جهادکشاورزی و کشاورزان در مدیریت و توزیع آب کشاورزی تأکید کرد و گفت: هماهنگی بین آنها نه تنها کشاورزان را از ضرورت تغییر الگوی کشت آگاه میسازد بلکه مدیریت آب نیز به شکلی بهینه اجرا خواهد شد.