تاريخ: ۲۴ فروردین ۱۴۰۴ ساعت ۱۹:۲ بازدید: 516      نظرات: 0      کد مطلب: 24255

درد دل‌های خودمانی کشاورزان با فرماندار مهاباد


هاژه- تغییر و تحول در جهادکشاورزی شهرستان مهاباد و برگزاری جلسه شورای توسعه کشاورزی شهرستان مهاباد، فرصتی را فراهم آورد تا کشاورزان نمایندگان حوزه‌های مختلف، مشکلات خود را با فرماندار مهاباد درمیان بگذارند.
یوسف شریفی فعال مدنی که به عنوان نماینده مرغداران در این جلسه حضور داشت با اشاره به مشکلات عدیده در بخش صادرات و واردات مرغ اظهار کرد: اگرچه اقتصاد کشاورزی دومین اقتصاد بزرگ کشور را تشکیل می‌دهد اما نوسانات ارزی، واردات و صادرات بی برنامه این صنعت را با چالش‌های جدی روبرو کرده است.
وی افزود: تزانزیت‌های کالا از ترکیه از مرز بازرگان وارد کشور می‌شوند و از مرز باشماق وارد اقلیم کوردستان می‌شوند درحالیکه مهاباد و آذربایجان غربی رتبه اول کشور را در زنجیره تولید به خود اختصاص می‌دهند.
ریبوار جهانگیری رییس هیات مدیره شرکت تعاونی زنبورداران مهاباد نیز در این جلسه به نمایندگی از کشاورزان و زنبورداران اظهار کرد: شاخ‌ها های هرس شده چند هزار هکتار باغ در این شهرستان سوزانده می‌شوند چراکه صنایع تبدیلی در این شهرستان وجود ندارد تا از آن به عنوان مواد اولیه صنایع چوب استفاده شود.
وی افزود: سم‌های گران اما بی کیفیت نه تنها بهره‌وری را در کشاورزی کاهش داده، بلکه رشد قارچ گونه سم‌فروشی‌ها در شهر به معظلی تبدیل شده که نظارت و ساماندهی آنها را با چالش روبرو کرده است.
جهانگیری تصریح کرد: زنبورداران از ترس بروز خسارات و سم‌های غیر استاندارد، دقیقا در زمانی که باغات نیازمند گرده‌افشانی هستند، کندوهایشان را به شهرستان نمی‌آورند و از سویی دیگر باغداران که هزاران مشکلات عدیده محصولات خود را تولید کرده‌اند و سرمایه میلیاردی خود را در سردخانه می‌گذارند، هنوز نرخ سردخانه تعیین نشده و باید از پایتخت کشور درباره آن تصمیم گیری شود.
وی اضافه کرد: صادرات و وارداتی که شبانه دچار تغییر و تحول می‌شود مورد اطمینان نیست و مسوولان اگر قیمت آنقدرپایین بیاید که باغداران را نابود کند، تصمیم اتخاذ نمی‌کنند، اما با افزایش قیمت واردات انجام می‌دهند.
نماینده کشاورزان در این جلسه قیمت خرید تضمینی گندم را غیر منصفانه دانست و گفت: قیمت گندم را 17 درصد گران می‌کنند اما قیمت کود و سم و هزینه‌های تولید گاها 100 الی 200 درصد افزایش یافته است. توجیه دولت عدم گرانی در نان است ولی روزانه ده‌ها هزار قرص نان از مرز‌های کشور خارج می‌شود.
وی افزود:  کشاورزان مهابادی 80 میلیارد تومان حق آب‌بها پرداخت کرده‌اند ولی امور آب این میزان اعتبار را در شهرستان هزینه نمی‌کند و در چند سال گذشته کانال، زهکش این شهرستان رها شده است.
جهانگیری در پایان اضافه کرد: سیاقول، اوزندره، محال، کلیجه، امین آباد، رسوکند، ایندرقاش، توت آغاج و... زمین‌هاش کشاورزی یکی پس از دیگری به ویلا و خانه باغ تبدیل می‌شوند.
انور دیودل  مسوول امور عشایر مهاباد نیز در این جلسه  اظهار کرد: تنها انبار این شهرستان که برای انبار اقلام عشایر مهاباد مورد استفاده بود، از سوی مسوولان به عنوان املاک مازاد معرفی شده و دیدار با وزیر هم تا این لحظه بدون نتیجه بوده و بازگردان آن تنها به دست استاندار آذربایجان غربی حل و فصل می‌شود.
وی افزود: پنل‌های خورشیدی که قبلا کیفیت بسیار مناسبی داشتند، حالا به بدترین و بی کیفیت ترین شیوه تولید و به عشایر داده می‌شود و در برخی مواقع قبل از تحویل به عشایر 4 بار تعمیر شده‌اند.
رضا بابان زاده از خبرگان کشاورزی کشور نیز در این جلسه اظهار کرد: تسهیلات بخش کشاورزی از سوی بانک بشدت کاهش یافته و عدم اجرای تعهدات دولت در صندوق حمایت از سرمایه گذاری کشاورزی، مانع از تشکیل این صندوق شد.
وی در پایان خواستار برنامه ریزی دقیق و برنامه منظم خاموشی‌ها در بخش کشاورزی شد و گفت: بخش کشاورزی هم همانند تولید یک روز در هفته را به خاموشی اختصاص دهند تا کشاورزان بدون دغدغه امکان آبیاری داشته باشند.
مر سلیمانی عضو شورای بخش خلیفان مهاباد نیز در این جلسه مشکلات بخش کشاورزی در این منطقه را بیان کرد و گفت: کشاورزان نه تنها با کاهش سوخت تراکتورها روبرو شده‌اند بلکه سوخت خانوارها هم بشدت کاهش یافته است.
وی افزود: عدم رونق کشاورزی در این شهرستان منجر به مهاجرت روستائیان و جوانان به شهر شده و سالمندان یا در روستا در انزوای بی کسی و عدم نیروی کار رها شده یا به ناچار آنها هم باید نشستن در بلوار میدان و پارک شهر بجای کشاورزی در روستا تجربه کنند.
یکی دیگر از کشاورزان خواستار بازدید مسوولان و شخص فرماندار از مزارع و روستای شهرستان شد و گفت: بی آبی نه تنها کشاورزی بلکه روستاهای این شهرستان را هم تهدید می‌کنند و چندین روستا دراین شهرستان فاقد آب آشامیدنی هستند.



ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
چاپ
نسخه چاپی


نظر کاربران


نظر خود را براي ما ارسال كنيد