تاريخ: ۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ ساعت ۱۷:۱۱ بازدید: 494      نظرات: 0      کد مطلب: 24295
در بازدید مسوولان کشوری و استانی از بیمارستان و دانشکده علوم پزشکی مهاباد

زخم‌های کهنه دوباره سر باز زد


به گزارش هاژه، روز گذشته مسولان بلندپایه وزارت بهداشت و اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی از بیمارستان و دانشکده علوم پزشکی مهاباد بازدید کردند.
در این بازدیدها معاونین وزیر بهداشت و اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس از وضعیت بیمارستان مهاباد ابراز نگرانی کردند و خواستار ارائه امکانات بیشتر به دانشکده علوم پزشکی مهاباد شدند.
 وضعیت نامناسب بیمارستان فرسوده این شهرستان، مدیریت و عملکرد نامناسب و همچنین کمبودهای دانشکده علوم پزشکی به محور گفتگوها و جلسه جمع‌بندی مسوولین تبدیل شد.
اگرچه سفر مسوولان کشوری و استانی به مهاباد سر زده نبود و از قبل این خبر اطلاع ‌رسانی شده بود اما این هم نتوانست وضعیت بیمارستان مهاباد را کمی بهتر نشان دهد.
ورود مسوولان به اورژانس کوچک، بدون امکانات و غیر استاندارد این بیمارستان آنهم با حدود 500 هزار مراجعه کننده در سال همه مسوولان را متوجه سرگردانی بیماران و گلایه آنها از وضعیت کرد.
ورود مسوولان همزمان بود با سیل مردمی و پرسنل که از وضعیت و نبود امکانات گلایه می‌کردند و همین امر موجب شد تا مسوولان زمان بیشتری را در بیمارستان صرف کنند و از سایر بخش‌های این بیمارستان بازدید نماید.
 
***فرسودگی کامل بخش دیالیز***
بازدید مسوولان از مرکز دیالیز این شهرستان و عیادت از بیماری که بدلیل نبود امکانات کافی، دیالیز آن با ساده‌ترین امکانات و رویه درحال انجام بود معاونان وزیر بهداشت را وا داشت تا کمبودها را از بیماران و مسول بخش جویا شوند و در آن خرابی چند دستگاه، فرسودگی و قدیمی بودن دستگاه‌های دیالیز و عدم فضای استاندارد و کافی، نبود امکانات و... مورد توجه مسوولان قرار گرفت.
به گفته مسول بخش دیالیز تنها 21 دستگاه روزانه به شهروندان بصورت 2 الی 3 شیفت ارائه خدمات می‌دهند که تعدادی از دستگاه‌ها هم بدلیل فرسودگی و ناراحتی بیمار در حین دیالیز کمتر استفاده می‌شود.
بیماران از کمبود و قدیمی بودن دستگاه‌ها انتقاد می‌کردند و خواستار ارائه بیشتر خدمات بودند، این درحالیست که ساخت مرکز دیالیز جدید در بیمارستان بعد از کش و قوس فراوان توسط خیرین آغاز شده، اما به نتیجه رسیدن آن نیازمند مشارکت خیرین و حمایت مسوولان است.
دکتر حسینعلی شهریاری رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی  که همزمان دبیر مجمع سلامت خیرین هم است، در سخنانی از علاقمندی برای تسریع در روند احداث مرکز دیالیز با حمایت خیرین سلامت کشور خبر داد و خواستار قرار دادن این پروژه در ماده‌ 23 برای کمک خیرین کشور و دولت به پروژه شد.
آرش شهابی نماینده خیرین سلامت این شهرستان در سخنانی خواستار حمایت  مسوولان کشوری و خیرین سلامت کشور برای تکمیل پروژه مرکز دیالیز این شهرستان شد و گفت: تاکنون 5 میلیارد تومان توسط خیرین برای اجرای پروژه مرکز دیالیز هزینه شده و پیشرفت فیزیکی پروژه به 30 درصد رسیده است.
وی با بیان اینکه خیرین سلامت تنها ساخت اسکلت فلزی را تعهد کرده‌اند، اضافه کرد: حمایت‌های مالی خیرین مشمول مالیات شده، درحالیکه باید معافیت مالیاتی داشته باشند، لذا حمایت‌های قانونی باید به نحوی باشد که خیرین شهرستان برای مشارکت تشویق شوند.
 
در اینباره بیشتر بخوانید:
 قصه پر درد بیماران دیالیزی در مهاباد
 
***مدیریت ضعیف و ناکارآمد در بیمارستان مهاباد***
اعضای کمیسیون وزارت بهداشت در ارزیابی بازدید از بیمارستان این شهر، مدیریت بیمارستان و ارائه خدمات به بیماران را «شل و ول» توصیف کردند و خانم زمانی عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در جلسه جمع‌بندی در اظهاراتی اعلام کرد: بیمارستان مهاباد رییس ندارد و بجای آن مسوول فنی امورات را برعهده دارد که این امر اختیارات قانونی و مالی بیمارستان را کاهش داده است.
وی افزود: شهروندان از نظر سطح دسترسی به خدمات نگرانند و به همین دلیل تأسیس دانشگاه علوم پزشکی و توسعه را خواستارند تا در سایه آن خدمات بهتری به بیمارستان و شهروندان ارائه شود.
محمدبیگی نائب رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس نیز از نارضایتی پرسنل از حقوق و دستمزد و عدم پرداخت سنوات خبر داد و گفت: کمبود امکانات، فرسودگی بیمارستان و کمبود تجهیزات به ویژه در مرکز دیالیز باید لیست بلند بالای کمبودها و نیازها اضافه گردد.
سجاد رضوی معاون وزیر بهداشت نیز در این جلسه بر لزوم بازسازی درونی بیمارستان مهاباد تأکید کرد و گفت: بیمارستان موجود نیاز شدیدی به بازسازی درونی دارد و وضعیت بخش دیالیز نیز بسیار نامناسب است.
وی افزود: وزارت بهداشت برای ارسال دستگاه‌های ارتقا یافته دیالیز به این شهرستان آمادگی دارد و لازم است پزشکان ایرادات دستگاه‌های ایرانی را ارسال اعلام نمایند تا شرکت تولید کننده آن را ارتقا دهد.
 
***دانشکده علوم پزشکی مهاباد در انتظار تحول***
داستان دانشکده پرستاری یا علوم پزشکی مهاباد با بخشی از تاریخ این شهر پیوند خورده و جزو معدود پروژه‌های کشوری بود که بعد از 3 دهه تکمیل و به بهره‌برداری رسید.
این پروژه که برای شهرستان مهاباد حیاتی است، همچنان از نقص، کمبود امکانات و عدم توسعه رنج می‌برد.
اگرچه دانشکده علوم پزشکی مهاباد از ساختار فیزیکی مناسبی برخوردار است، اما تعداد رشته‌های این دانشکده به تعداد انگشتان دست هم نمی‌رسد و تاکنون سلف سرویس، آزمایشگاه، خوابگاه، سالن ورزشی و ... در آن ساخته نشده است.
به گفته اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی این دانشکده و شهرستان مهاباد پتانسل خوبی برای رشد دارند و افزایش رشته‌های این دانشکده ضمن اینکه زمینه را برای دانشگاه علوم پزشکی فراهم می‌کند، زیرساخت لازم برای افزایش ارائه خدمات را هم فراهم می‌سازد.
سلام ستوده نماینده مردم مهاباد در مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه لیست بلند بالای نیازمندی‌های این شهرستان را اعلام کرد و گفت: رفع نیازمندی‌های این شهرستان مستلزم اختصاص بودجه 300 میلیارد تومانی است.
وی افزود: دستگاه چیلیر، ژنراتور، نوسازی پانسیون‌ها، احداث ساختمان بایگانی، توسعه بیمارستان، اختصاص 2 آمبولانس، دستگاه سی تی اسکن و... از مورادی است که بیمارستان شهرستان به آن نیاز مبرمی دارد.
حسینعلی شهریاری رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس نیز در تایید درخواست و مطالبات درمانی و بهداشتی شهرستان مهاباد اظهار کرد: مهاباد زادگاه رئیس جمهور است و بر همین اساس معاونین وزارت بهداشت باید نگاه ویژه ای به مطالبات این شهرستان داشته باشند.
وی افزود: اولویت برای توسعه مناطق محروم و کم برخوردار است و این موضوع را می توان در مهاباد احساس کرد، لذا انتظار می رود مسوولان وزارت بهداشت و اعضای کمیسیون بهداشت و درمان نگاه ویژه ای به مطالبات شهرستان داشته باشند و در راستای تأمین نیازهای درمانی و بهداشتی این شهرستان همراهی لازم را داشته باشند.






ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
چاپ
نسخه چاپی


نظر کاربران


نظر خود را براي ما ارسال كنيد