تاريخ: ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۷ فروردين ساعت ۱۰:۲۵ بازدید: 2134      نظرات: 1      کد مطلب: 3665

میزان خسارت سیلاب به کشاورزان ارومیه، پیرانشهر، نقده و اشنویه مشخص گردید


رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت: سیلاب و طغیان رودخانه ها در روزهای جمعه و شنبه /25 و 26 فروردین/ بیش از یکهزار و 500 میلیارد ریال خسارت به بخش کشاورزی این استان وارد کرد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی هاژه، اسمعیل کریم زاده در جلسه ستاد مدیریت بحران آذربایجان غربی که با حضور وزیر نیرو به عنوان نماینده ویژه رئیس جمهوری در ارومیه برگزار شد، افزود: سیلاب به 15 هزار و 200 هکتار از اراضی زراعی و باغی این استان خسارت زده است.
وی با بیان اینکه این اراضی اغلب به کشت گندم دیم و آبی، چغندر قند و کشت باغی اختصاص داشت، ادامه داد: حدود پنج هزار و 200 هکتار از این میزان شامل اراضی زراعی شهرستان ارومیه است و خسارت وارده به این اراضی در زمان حاضر به دلیل وسعت زیاد قابل ارزیابی نیست.
کریم زاده گفت: میزان خسارت وارده به محصولات کشاورزی از 20 تا صد درصد است و به بهترین باغ های استان که در حاشیه این رودخانه ها قرار دارد، وارد شده است.
وی برآورد اولیه میزان خسارت ها را در اراضی زراعی اشنویه حدود750 میلیارد ریال، در پیرانشهر حدود 150میلیارد ریال و در نقده حدود 46 میلیارد ریال اعلام کرد و افزود: سه هزار و 210 کندوی مدرن زنبور عسل و چهار واحد تولید پرورش ماهی در اشنویه و پیرانشهر نیز دچار خسارت صد در صدی شده است.
وی با اشاره به پوشش بیمه ای 18 درصدی اراضی کشاورزی آذربایجان غربی، تسریع در پرداخت خسارت های وارده به کشاورزان این استان را خواستار شد.
وزیر نیرو به عنوان نماینده رئیس جمهوری همراه با معاونان وزارتخانه های کشور، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، راه و شهرسازی و جمعیت هلال احمر عصر روز /شنبه/ جهت رسیدگی به وضعیت سیل زدگان آذربایجان غربی وارد ارومیه شد.
بارش باران های فصلی با شدت زیاد در جنوب و مرکز آذربایجان غربی در روز پنجشنبه /24 فروردین/ آغاز و تداوم این بارش ها و ذوب شدن برف ها در ارتفاعات به دلیل گرمای هوا، موجب جاری شدن سیل و طغیان رودخانه ها شد.
بر اساس اعلام مسئولان استان جاری شدن سیل و طغیان رودخانه ها در آذربایجان غربی یک فوتی و یک نفر مصدوم برجا گذاشت، همچنین راه مواصلاتی افزون بر 50 روستای بخش سیلوانای ارومیه به علت تخریب پل در این منطقه مسدود شده است.
تاکنون علاوه بر تخریب سه پل در استان، تعدادی از روستاهای شهرستان های ارومیه، نقده و اشنویه در محاصره آب قرار گرفته است و ارسال اقلام غذایی و مایحتاج مردم از طریق بالگرد انجام می شود.
جمعیت هلال احمر آذربایجان غربی نیز با راه اندازی قایق ها در این روستاها، مکان های اسکان اضطراری و موقت ایجاد کرده و به امدادرسانی مشغول است.
رئیس جمهوری روز گذشته در یک گفت و گوی تلفنی به استاندار آذربایجان غربی دستور داد تا روند کمک رسانی به سیل زدگان این استان با استفاده از تمامی امکانات تسریع شود.



ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
چاپ
نسخه چاپی


نظر کاربران

0
0
پاسخ به این اظهارنظر

معروف ۱۳۹۶/۱/۲۷
خیلی عالیه1ص

نظر خود را براي ما ارسال كنيد