تاريخ: ۱۳۹۶ شنبه ۱۲ اسفند ساعت ۲۱:۲۹ بازدید: 1429      نظرات: 0      کد مطلب: 5206

مرمت حمام لج و حوضخانه های مهاباد کلید خورد


به گزارش پایگاه خبری تحلیلی هاژه، روز شنبه 12 اسفندماه رئیس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مهاباد از شروع عملیات مرمت حمام لج و حوضخانه های این شهرستان خبر داد.
آرش شهابی اظهار کرد: بناهای با ارزش تاریخی که با تدابیری می توان آن ها را به امکانات جدید گردشگری بدل ساخت در بافت تاریخی شهر ما وجود دارند که برنامه ریزی احیای این بناها ضروری است و تلاش ما در مجموعه میراث فرهنگی انجام مرمت حفاظتی و اضطراری است مرمتی که هدف اصلی آن نگهداری و حفاظت از اثر (بنا) است. 
وی افزود: در این نوع مرمت میزان مداخله در شکل و شرایط موجود اثر تا اندازه ای است که اثر مرمت شده شباهت کامل با وضع اثر در زمان شروع مرمت داشته باشد. یعنی هر عملی انجام می گیرد به شرط آن که شرایط اولیه قبل از مرمت استمرار یابد.
رئیس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: بی شک اقدامات مرمتی که پس از گذشت مثلا یک قرن از احداث بنا انجام می شود تفاوت فاحشی با اقدامات اولیه مرمتی مانند : تعویض کاهگل روی بام، بازسازی آجر فرش ها، تعویض کاهگل موجود در جداره های داخلی و خارجی، تجدید بندکشی ها و ... دارند. 
آرش شهابی تصریح کرد: اقداماتی که فعلا انجام می شود ماحصل سه سال تلاش برای احیا و نجات بخشی ابنیه های تاریخی مهاباد بود که خوشبختانه اقدامات مرمت اضطراری آنها قبل از سال نو کلید خورد و امیدواریم با حمایت مسئولین شهرستانی و استانی بتوانیم در سال آتی نیز اعتبارات ویژه ای را جذب نموده و بتوان اقدامات تکمیلی مورد نیاز را  انجام دهیم . 
وی ادامه داد: هدف ما این است که فعلا بتوان مجموعه حمام لج و حوضخانه های عباس آقا، شاه درویش و رستم بیگ و بخشی از دیواره مسجد جامع و حمام میرزا رسول را سبک سازی و مرمت اضطراری نماییم و بعد ها اقدامات تکمیلی فراخور هریک از آثار انجام بگیرد مثلا افق کاری ما این است که حریم درجه یک حمام لج رها سازی و از این اثر تاریخی به شکل یک کانون فرهنگی بهره برداری نماییم و به مردم ساکن روستاهای منطقه شهرویران خدمات فرهنگی ارائه و مدیریت این امر را به مجموعه اعضای شورای اسلامی و دهیاری روستای لج بسپارم .
این مقام مسئول ادامه داد: در این راستا به همت برخی افراد معتمد و فرهنگ دوست و دوستداران میراث فرهنگی با انجمن خیرین کتابخانه ساز کشور نیز جلساتی شکل گرفته و تفاهم نامه ای در این زمینه تنظیم شده است که به محض اتمام امورات مرمت تکمیلی حمام لج، اقدامات بهره برداری از آن انجام خواهد شد. 
آرش شهابی خاطرنشان کرد: در کنار انجام امورات ابنیه های تاریخی، ساماندهی فقرقا و برده کنته، خره هنجیران، ایجاد راه دسترسی و تعیین حریم فقرقا، مرمت و احیای دوباره کاروانسراهای کوخ کورتک، سیمون یا سید علی، تیمچه حسینی یا ساختمانهای قدیمی سطح شهر، جداره تاریخی بازار شهر و همچنین احیای بافت تاریخی شهر، احداث موزه ها و سایت موزه ها، کاوش تپه های تاریخی همگی جزو ضروریات و افق کاری ما می باشند. ولی این اقدامات جملگی اعتباری هنگفت نیاز دارند و باید منطقی بود که در شرایط فعلی اقتصاد کشور و مشکلات و بلایای طبیعی که خسارات و هزینه های هنگفتی را  متوجه دولت ساخته است  تلاش برای دست یابی به اعتباراتی که بتواند این عقب ماندگی چندین سال فراموشی را در مدتی کوتاهی جبران نماید غیر ممکن است ولی از طرفی دیگر نبود اعتبارات نمی تواند بار مسئولیتی این مهم را از دوش ما بردارد و باید با درک واقعیتها و شرایط موجود تلاش نماییم که با هم افزایی و استفاده از توان همه ظرفیتهای موجود در دستگاهها و نهادها در راستای حفاظت و حراست از این حوزه با اولویت بندی گامهای مهمی برداریم، لکن این وظیفه بزرگ بدون همکاری دستگاهها، نهادها و ارگانها و منتخبان مردم در مجلس و شوراهای اسلامی شهر و روستاها و همچنین دوستداران میراث فرهنگی امکان پذیر نیست.








ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
چاپ
نسخه چاپی


نظر کاربران


نظر خود را براي ما ارسال كنيد