تاريخ: ۱۳۹۷ دوشنبه ۲۴ ارديبهشت ساعت ۲۳:۱۹ بازدید: 3632      نظرات: 0      کد مطلب: 7512

اولین جشنواره داستانک طنز کوردی در مهاباد با معرفی برترین ها به کار خود پایان داد


به گزارش پایگاه خبری – تحلیلی هاژه، اولین جشنواره داستانک طنز کوردی با حضور پرشور ادیبان و علاقمندان و با معرفی برترین ها به کار خود پایان داد.

قادر مرادی رئیس اداره فرهنگ و ارشاد شهرستان مهاباد اظهار کرد: این جشنواره منطقه ای توسط پایگاه خبری – تحلیلی هاژه و به شیوه اینترنتی با همکاری اداره فرهنگ و ارشاد با داوری 5 نفر از نویسندگان صاحب نام در چهار استان آذربایجان غربی، کوردستان، کرمانشاه و ایلام (منصور حامدی، رئوف محمدپور، کامران محمد رحیمی، جلیل رحیمی و بختیار پنجه ای) برگزار گردید.

در ابتدای مراسم دبیر جشنواره ضمن اشاره به تلاش های پایگاه خبری – تحلیلی هاژه در راستای برگزاری جشنواره ها و برنامه های مختلف در بخش فرهنگی، هنری و ادبی اظهار کرد: هاژه از ابتدا تلاش برای اعتلای بخش فرهنگی، هنری و ادبی را سرلوحه کار خود قرار داده و برگزاری چندین جشنواره، برنامه هنری و حمایت از هنرمندان و ادیبان نشان از عزم جدی این رسانه جمعی برای پیشبرد فرهنگ دارد که جای بسی تقدیر است.

غفور پیرزاده در ادامه اظهار کرد: با اعلام فراخوان جشنواره 98 داستانک از 53 نویسنده به دبیرخانه ارسال شد که از این تعداد 64 اثر از 34 نویسنده با توجه به فرمت اعلام شده برای داوری ارسال و در نهایت 5 اثراز 5 نویسنده به عنوان داستانک های برتر و در نهایت  10 اثر برگزیده برای چاپ انتخاب شدند.

وی افزود: در اولین کارگاه آموزشی داستان نویسی نیز که توسط پایگاه خبری – تحلیلی هاژه با همکاری دانشگاه علمی کاربردی شماره 3 مهاباد برگزار گردید 20 نفر در آن موفق به گذراندن دوره و اخذ گواهی شده اند.

در ادامه هیوا قهرمانی نویسنده و مترجم با ارزنده خواندن جشنواره داستانک طنز کوردی اظهار کرد: برای بررسی آثار این جشنواره و تحلیل بنیادی داستان و داستان نویسی باید به دوره های گذشته و پیدایش آن پرداخت که نقشی اساسی در پیشبرد تمدن شهری و فرهنگ شهری داشته اند.

وی افزود: تفسیر مبنای هرگونه کار فرهنگی است و بحران زندگی اکنون جامعه عدم آشنایی با تفسیر و ایستایی بوده که نیازمند تغییر و بازنگری در نگرش و این سوال است که تلاش در این زمینه چقدر با جریان زندگی جوامع ارتباط دارد و آیا این پویش امری لازم برای جامعه است.

مریم قاضی داستان نویس و منتقد ادبی ضمن تشکر و تقدیر از پایگاه خبری – تحلیلی هاژه و برگزار کنندگان این مراسم با اشاره به تاریخ کشورهای پیشرفته و اهمیت دادن به فرهنگ، هنر و ادبیات اظهار کرد: سوئیس تنها کشوری بود که در بهبوحه جنگ جهانی و کشتار با سرمایه گذاری بر روی فرهنگ، هنر و ادبیات به امنیت دائمی و مقامی دست یافت که هیچ یک از کشورها بدان دست نیافتند.

وی با اهمیت خواندن روایت و داستان از ابتدای زندگی بشر تاکنون افزود: نا امنی ها، جنگها، کشتار در خاورمیانه و عدم حق تصمیم گیری برای سرنوشت ناشی از فقر فرهنگی و فکری بوده و اکنون در این بحبوحه داستان نویسی در حال آزمودن تجربه ای جدید است و در حال حاضر اهمیت خوانندگان داستان کمتر از نویسندگان آن نیست.

مریم قاضی داستان نویسان و منتقد ادبی در پایان ضمن ابراز امیدواری به آینده ای بهتر برای داستان نویسی در جامعه، مردم را به فرهنگ کتابخوانی و آشنایی با ادبیات جوامع دعوت کرد.

در ادامه مراسم بختیار پنجه ای به نمایندگی از هیئت داوران بیانیه 5 ماده ای داوران جشنواره را قرائت کرد و گفت: هیئت داوران جشنواره با معیارهای علمی و تخصصی در این عرصه اقدام به داوری آثار نموده که نتایج بدست آمده از محتوای آثار نیز بدین صورت بوده است:

ماده اول: متاسفانه سنت در جامعه و حاکمیت شعر در بخش ادبیات مانع از رشد داستان و طنز شده و بیشتر آثار رسیده به جشنواره نیز در همین رده قرار داشتند که نیازمند بازنگری و بازگشت به گذشته و تحلیل و تخصص بیشتر در آن است.

ماده دوم: طنز در ادبیات کوردی تاکنون نتوانسته خود را از موضوعات دیگر جدا کند و این امر در بخش دیگری از آثار قابل رویت بود که این مهم نیز نیازمند بازنگری و بازگشت به سنت با رعایت اصول و ویژگی های مربوط به طنز به ویژه ادبیات عامیانه می باشد.

ماده سوم: اگرچه انتظار نمی رود طنزنویس متخصص مسائل اجتماعی باشد اما آگاهی از وضعیت جامعه شناختی جامعه یکی از کمترین و ابتدایی ترین معیارها برای یک طنزنویس می باشد که باید آگاهانه در آن گام بردارد.

ماده چهارم: طنز به مثابه یک اثر هنری که رابطه تنگاتنگی با موضوعات جامعه دارد بی شک بیشترین ارتباط را با فکر و اندیشه دارد.

ماده پنجم: هیئت داوران جشنواره ضمن تاکید بر آزمودن داستان بیشتر از همیشه و نیازمندی جامعه به داستان و داستانک طنز امیدوار است با در نظر گرفتن پارامترهای تخصصی اصول داستان نویسی و شناخت جامعه شاهد پیشرفت این عرصه باشیم.

در ادامه مراسم گواهی قبول شدگان دوره داستان نویسی اعطا شد. همچنین مراسم با تجلیل از نفرات برتر جشنواره داستانک طنز کوردی و اهدای لوح و تندیس به حامیان مالی برنامه همراه بود.

 آثار برتر این جشنواره بدین شرح است:

1 داستانک طنز (هاوپەیمانان) اثر محمد مردانی افضل از شهر پیرانشهر 

2 داستانک طنز (ڕواڵەتی بۆزی خەونێکاثر کمال محمودی از شهر مهاباد

3. داستانک طنز (گوڵەسێو و پیرەمێرد) اثر  هاجر رمضانی خواه از شهر بوکان

4.  داستانک طنز( ئەو لەچکە گوڵگوڵییەی...) اثر  هیمن عبدالله پور از شهر بوکان

5.  داستانک طنز (شاباشاثر  ولی فتاحی از شهر روانسر





















ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
چاپ
نسخه چاپی


نظر کاربران


نظر خود را براي ما ارسال كنيد