تاريخ: ۱۳۹۵ چهارشنبه ۱۷ شهريور ساعت ۱۵:۱۰ بازدید: 2081      نظرات: 0      کد مطلب: 1820
رییس نهضت سوادآموزی مهاباد در گفتگو با هاژه:

نرخ بی سوادی در مهاباد کمتر از 8 درصد


گفتگویی اختصاصی هاژه با رییس نهضت سودآموزی شهرستان مهاباد، به مناسب "روز جهانی مبارزه با بی سوادی"

مصاحبه از: ریبوار عجمی 

امروز 17 شهریور برابر با 7سپتامبر به روز جهانی مبارزه با بی‌سوادی از طرف سازمان یونسکو نام‌گذاری شده است. اگرچه در تقویم ایران تاسیس نهضت سوادآموزی به فرمان امام‌خمینی(رە) مورخه 1358/10/7 ثبت گردیده ولی فعالیت رسمی آن از سال 1361 آغاز شد.

 

در این راستا به مناسبت روز جهانی "مبارزه با بی‌سوادی" هاژه گفتگویی را با آقای حمزه نوذری مسئول نهضت سوادآموزی شهرستان مهاباد ترتیب داده تا روند تحصیل افراد به مدرسه نرفته یا عقب‌افتاده از درس و مدرسه و همچنین از شیوه کمک و همیاری به آنان بیشتر روشن گردد.

1. آقای نوذری بفرمایید که نهضت سوادآموزی از چه رده سنی شروع به فرآیند ثبت‌نام و یادگیری افراد علاقه‌مند به تحصیل می‌نماید؟

بە  فرمان مقام‌معظم‌ رهبری هدف نهضت سوادآموزی بازه سنی 49_10 تعریف شده است.

2. در شهرستان مهاباد تعداد افراد باسواد و بی سواد پیش و پس از انقلاب چقدر بوده است؟

در شهرستان مهاباد پیش از انقلاب  حدود 47% باسواد و حدود 53% بی‌سواد بودە و در حال حاضر [طبق سرشماری نفوس و مسکن 1390] خوشبختانه نزدیک 92% باسواد و 8% بی‌سواد داریم کە در سرشماری نفوس و مسکن سال جاری  انشاءالله این رقم روندی کاهشی به خود خواهد گرفت.

3.آیا آماری از افراد شرکت نکرده در دوره‌های سوادآموزی در سطح شهرستان را سراغ دارید؟

افراد زیر 50 سال شناسایی شده و باقی‌مانده که در دوره‌ها شرکت نکرده‌اند در سامانه سوادآموزی حدود 4533 نفر در سطح شهرستان مهاباد بودە که یک‌سوم آنها مرد و دو‌سوم آنها خانم هستند.

4.فرآیند نهضت سوادآموزی چند دوره را دربرمی‌گیرد؟

بازه زمانی فرآیند 9-4 ماه است که شامل دو دوره سوادآموزی (محض‌ یا پایه) و انتقال می‌باشد.

دوره محض یا پایه حدود 400 ساعت آموزش و کلاس را دربرمی‌گیرد که معادل همان [سوم‌ابتدایی] می‌شود، اگر افراد در این دوره نمره قبولی را حائز نمایند به هر یک معادل 140000تومان [طرح‌تشویقی] پرداخت می‌شود و اما اگر طرح خودآموز به کمک افراد خانواده  جهت همیاری به شخص علاقه‌مند صورت گیرد معادل 698000تومان به شخص بی‌سواد از طرف اداره سوادآموزی پرداخت و به حساب شخصی وی واریز می‌گردد.

دوره بعدی، دوره انتقال بوده که حدود 600 ساعت کلاس و آموزش را شامل شده که معادل [ششم یا پایان دوره ابتدایی] می‌باشد که به محض اتمام دوره در صورت تمایل ادامه تحصیل، فرد می‌تواند وارد چرخه تحصیل در آموزش و پرورش شده و به‌صورت رسمی تا مقطع تحصیلات دانشگاهی برای درس خواندن خویش اقدام نماید.

5. افرادی که این دوره‌ها را به سوادآموزان آموزش می‌دهند باید در چه مقطع تحصیلی باشند؟

برای دوره اولیه(دوره سوادآموزی) افراد دیپلم به بالا و برای دوره انتقال (لیسانس)، البته برای آموزش دوره انتقال در روستاها ما استثنا قایل می‌شویم و اجازه تدریس به دارندگان مدرک دیپلم در این دوره را خواهیم داد.

6. در خاتمه اگر موردی باقی‌مانده است خوشحال می‌شویم ابراز بفرمایید.

دوست دارم یک مژده ویژه به افراد سوادآموز بدهم، آن هم طرح "مرکز یادگیری محلی" است که از سال قبل در سطح کشور شروع به فعالیت نموده که امسال برای اولین بار در سطح استان آذربایجان غربی، در شهرستان مهاباد کلید آن زده می‌شود کە در دبیرستان دخترانه عبدالخالق حسن‌زاده [در نوبت مخالف] واقع  در خیابان نبوت شرقی که علاوه بر آموزش پایه، مهارتهای اساسی زندگی و اجتماعی، دانش خانواده، حقوق‌شهروندی و آموزش حرفه‌ای درآمدزا به علاقه‌مندان سوادآموز ارائه می‌گردد.




ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
چاپ
نسخه چاپی


نظر کاربران


نظر خود را براي ما ارسال كنيد