تاريخ: ۱۳۹۵ سه شنبه ۱۳ مهر ساعت ۱۸:۳۵ بازدید: 2227      نظرات: 3      کد مطلب: 2013

گفتگوی اختصاصی هاژه با بزرگترین انجمن حامی فرهنگی ایران


 طی چند روز گذشته و به دنبال افتتاح دو باب کتابخانه در روستاهای کوسه کهریزه و خورخوره مهاباد از سوی انجمن حامی تهران و استقبال گسترده مردم این روستاها، هاژه در خصوص اهداف، برنامه و فعالیت های این انجمن فرهنگی به گفتگویی کوتاه با خانم فرح حق نژاد مسئول کتابخانه های غرب کشور در این نهاد و همچنین عضو هیات مدیره آن پرداخته است.

 

·         خانم حق نژاد انجمن حامی و فعالیت های آن شامل چه مواردی ست؟

انجمن حامی که اسم کامل آن "انجمن حمایت از توسعه فضاهای آموزشی و فرهنگی"ست در سال 1380 کار خود را با ساخت مدرسه آغاز کرد. هدف آموزش و فعالیت های فرهنگی در مناطق محروم روستایی بود که اول با ساخت مدرسه این هدف را پیش بردیم، در ادامه از سال 1388 به تاسیس و تجهیزکتابخانه ها نیز پرداختیم.

کتابخانه های ما در سطح کشور به طور گسترده در مناطق به خصوص مرزی و محروم ساخته و تجهیز شده اند، در سیستان و بلوچستان، ایلام، کردستان، کرمانشاه، آذربایجان غربی، خراسان شمالی، جنوبی، رضوی که در همه این استانها بیشتر مناطق مرزی که محرومترین مناطق هستند را پوشش داده ایم.

·         انجمن حامی در چه قالبی مشغول فعالیت است و تا چه میزان از حمایت های دولتی بهره مند است؟

انجمن حامی یک سازمان مردم نهاد محسوب می گردد و با نیروهای داوطلب و کمک های مردمی فعالیت هایش را به انجام می رساند، در زمینه ساخت مدارس با اداره نوسازی همکاری داشته ایم، در مواردی از کتابخانه هایمان با نهاد کتابخانه ها و اداره آموزش و پرورش همکاری وجود داشته، ولی به طور کلی می توان گفت پایه فعالیت ها بر اساس نیروهای داوطلب و کمک های مردمیست.

·         به عنوان مسئول کتابخانه های غرب کشور فعالیت های انجمن را به طور اختصار توضیح دهید.

در استان آذربایجان غربی و در شهرستان سردشت سه کتابخانه تاسیس کردیم در شهر ربط، قلعه رش و بیژوی، در شهرستان مهاباد روستاهای گوک تپه، کوسه کهریزه و خورخوره، در شهرستان میاندوآب روستای حاجی حسن، در ارومیه کتابخانه های پسوه و دیزج،  کتابخانه اشنویه، در استان کردستان کتابخانه زرینه و کتابخانه مسعود احمدی در بانه، در استان ایلام کتابخانه های آبدانان، سیروان، ایوان، کتابخانه تخصصی زنان در خود ایلام.

ایده جالبیست چطور کتابخانه تخصصی برای زنان؟

با توجه به اینکه آمار خودکشی در ایلام بالا و نگران کننده ست ما به این نتیجه رسیدیم که نیاز به تاسیس کتابخانه تخصصی زنان یک ضرورت است، البته در همین کتابخانه برای کودکان نیز اتاق بازی گذاشته ایم.

 

·         از ایده های تازه اتان بگویید

دو مورد خاصی که در حال حاضر ما مشغول پرداختن به آن هستیم یکی کتابخانه سیار است در قائن که روستاهای زیادی را پوشش می دهد و فعالیت های چشمگیری داشته است و ما یک اتوبوس را برای این منظور تجهیز کرده ایم. مورد دیگر طرح کوله کتاب است که در این خصوص چهل کوله برای نقاط مختلف ارسال نموده ایم. 20 کوله به منطقه سیستان و بلوچستان به دلیل محرومیت فوق العاده آن منطقه، 10 کوله به آذربایجان غربی که شامل روستاهای منطقه سردشت بوده و 10 کوله نیز به روستاهای محروم استان گیلان ارسال شده است.

·         هدف ایده آلی رو دنبال می کنید؟

هدف عالی ما رفع محرومیت فرهنگی در مناطق محروم سراسر ایران است. تا جایی که در توان ماست تلاش خواهیم کرد، هدف ما این است که هیچ بچه ای از مکان آموزشی و فرهنگی محروم نباشد.  موفقیت در این عرصه یعنی مبارزه با بسیاری از ناهنجاری های اجتماعی. ما با نیروهای بومی مشغول همکاری هستیم، این برای ما بسیار مهم است که اگر حمایت نیروهای بومی را نداشته باشیم هیچ حرکتی به سرانجام نمی رسد.

·     انجمن حامی قدم اول را برداشته، بسیاری از روستاها برای اولین بار شاهد تاسیس کتابخانه بودند، آیا حمایت انجمن حامی جهت تجهیز دوباره و همکاری با کتابخانه های این مناطق ادامه خواهد داشت؟

 ما هم تجهیز کتابخانه های جدید را در دستور کار داریم و هم پشتیبانی از کتابخانه ها و مدارس را. همچنین مدارسی را که از اول ساختیم حمایت می کنیم و برای آنها برنامه های آموزشی داریم و کارگروه پشتیبانی ما از مدارس پشتیبانی می کنند. ارسال لوازم التحریر نیز هر سال اول مهر برای مدارس ساخته شده و سایر مدارس از دیگر اقدامات انجمن حامیست. کتابخانه ها نیز شامل شارژ مجدد کتاب و بازدید و طرح تابستانی بوده اند. در کل ما علاوه بر تاسیس و تجهیز، حمایت و پشتیبانی هم داریم.

·         امسال برای چه تعداد دانش آموز لوازم التحریر ارسال کرده اید؟

چهار هزار دانش آموز محروم در سراسر کشور. همچنین برای مدارس محروم روپوش ارسال کرده ایم، مناطق عشایری سیستان و بلوچستان را هم پوشش داده و برای این دانش آموزان از طریق هلال احمر وسایل ارسال نموده ایم.

·         به عنوان یک حامی و خیر، وضعیت فرهنگی مناطق کردنشین ایران را چگونه ارزیابی می کنید؟

بسیار غنی، منطقه غرب کشور خوشبختانه از یک غنای فرهنگی عالی و ممتاز برخوردار است و به همین دلیل کتابخانه هایی که در غرب کشور و چهار استان عمدتا کردنشین تجهیز کرده ایم، بسیار موفق بوده اند و پیگیری افراد بومی نیز بسیار عالی بوده است.

·         سپاسگزارم، و اما سخن آخر...

امیدوارم با فعالیت انجمن حامی و سایر نهادها و NGOها که در سراسر ایران حرکت های فرهنگی انجام می دهند با حمایت افراد بومی بتوانیم مشکلات فرهنگی را در سطح گسترده ای حل و فصل نماییم.




ارسال به دوستان
ارسال به دوستان
چاپ
نسخه چاپی


نظر کاربران

0
0
پاسخ به این اظهارنظر

ازد زند ۱۳۹۵/۷/۱۶
به اید گسترش و اعتلای فرهنگ راستین انسانیت در سراسر جهان..بویژه ایران عزیزمان.
0
0
پاسخ به این اظهارنظر

شاه بخشی ۱۳۹۵/۷/۱۵
ارزوی موفقیت برای همه ی کسانی که شما را یاری میدهند دارم .میدانم بزودی نام انجمن جهانی خواهد شد زیرا افرادی چون شم ودوستانتان از دل وجان برای فرزندان محروم کشورمان فعالیت میکنید .
2
0
پاسخ به این اظهارنظر

م ۱۳۹۵/۷/۱۴
خدا پشت و پناهت بانو

نظر خود را براي ما ارسال كنيد